Sunday, September 27, 2009

open house



weheee~hari ni ada 2 jemputan untuk makan free..1 kat gombak,1 lagi kat kajang...



mula2 sekali kita menuju ke gombak la okayhh..ke rumah rakan artis ku,brad pitt namanya..huishh,brad pitt nih kalo sape xkenal mmg katak bwah tempurung lahh..ye la..brad pitt kan femesss..hmm,ni dia siap jemput buat open house..musti la kena pegi kannn..xmo lepaskn peluang beraya di rumah brad pitt..lg pun bkn slaloo jmpa..katanya,jarang balik mesiaa..slaloo kat kentucky ke mane ntah umahnya kt uk tuhhh..i pun xarif sgt tgh negara2 omputih nihhh..hahahah~



mse nk g umah brad pitt nih,i naek lrt dr wgsa mju smpai laa taman melati..hahah~1 stesen jea pUngg..pastu smpAi2 tnmpAk la seoRg jejaka nih duK termenuNg di tangga..ape yg dimenungkn pUn i xtaw la..munken sdg berangan nk ke rumah brad pitt kan..mne la taw kowt2 dpt jmpa angelina joliee...hahahah~jejaka ni rakan artis i juga..rain name nya..kalo nk ikowt kn iklan shampoo clear tuh,"nama saya rain,hitam nmpak kemas"--haa gitu...kemudian setelah bertegUr sapa,i ng rain tadi turun la menuju ke tmpat taxy2 tadi utk menunggu sorg lagi rakan artis kami dr jepunn ke taiwan i pun xpasti sgt asl usul dia..jo lin nama nyaa..setelah beberapa ketika lin pun tiba..seperti biasa wajahnya sungguh anggun apabila dikenakan kebaya biru jambu..ade ke biRu jmbu?ade la...lu pikir la sndiri okie..

bila 3 org nih da ready,kami pun trus memanjangkn langkah menuju ke destinasi yeah yeahhh (ala2 lagu siti) hmm,kemana?ke taman kayu hijau,gmbak...ala,rumah brad pitt tuhh..dlm taxy tuh kami buat keja masing2 la..yg rain tuh tuh beramah mesra ng driver taxy.. i ng lin pula duk bersembang ttg kerjaya kami yg xberapa nak jayaa kan..heee~tup tup tup da smpai areaa gmbak..tp xsmpi lg umah brad pitt...haaa,susa bebenor nk cari rumahnyaaa.duk kira bumper pun xsmpai2 jugaa..ahahaha~ okie la,nk pndek kn cite setelah nk mencecah rm10 tmbg taxy tuh,akhirnya kami turun la kat stesen bas berdekatan ng surauu..ke masjidd ntah..kami suh brad pitt amik..xsangka you brad pitt dtg jmput kiteoRg..igT kn dia suh driver dia amik..tp dia sndiri dtg amikk..maklum la,katanya artis vip cm kiteorg nih xleyh ambil mudah..kena layan istimewa sket :p heee~

pastu bila da smpai teratak brad pitt,waaahhhhH~siap ade guard 2-3 org kalo xsilap jaga umah dia tuh..mmg exclusive lahhh.hahahah~bila da smpai tuh jmpa la bape2 kerat dak skolah gak..ttba terkenang..(2-3min) okayh2 da..terkenang2..yg berlalu bia kn berlalu..hahahah~pastu makan laa..huishh,usah dikira....kat umah brad pitt nih i makan 3 kali u!!~ pas tuh lewat2 ptg kami pun pulang..tp i masih meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnyaaa..iaitu kajanggg~!!~perghh di kajang makan lagi..yea la ade jamuan mak su i belah umi bertunang..hukhuk~22 tahun da bertunang da..i pun 22 tahun gak..tp..bila lagi??ehemm....(smbil hitung guna jari....) aihh~xya tunang2 la..i kawen trus kalo ade jodoh 5 tahun lg la..hahahah~auwww~...terlebeyh suda..heheh~


okie la,,ngntuk da nihh..esok nk g melaka pula @_@ ngntukkk...tataaaa~nyte >.<>


Thursday, September 17, 2009

jam yang anti terhadap saya.


hmm,nak ceritA kesAh jam la..ada sebuah..ke sebiji? xkira la ape katA bilAngan uTk jam tUh kann... jam tuh..adalah menda..menDa yAng diGunakan utK mengEtahui mAsa..hukhuk~

jAm tuh kaLo xsilap nAme dia cAsio..sejAk sAye berpAsangAn dgn tuAn punyA jam,jam tesebuT selalu menyAkiti sAya..huhu~aSek2 lAnggar tGn saya jea..sebAb dia denGki terhaDap saya..nAmun sAya xkesAhh..saye sabar jeaa.tP,ada sAtu menda yAng pAling xbOleyh blAhh..

al kisahh nyAa...

pAda suAtu hAri nih.. 15/9/09 tarikh kejAdian tersebuT blAku..huhu~jAm tersebuT telAh memAlu kn saya..paDa hari tersebuT,setelAh berbukA dan berjalAn2 di dAlam giAnt s.alM..smbil menAnty aPa pun saya xpAstii..sAya dan tuAn punyA jam berjalAn2 di bAzaar depAn perdanA apartment yang terletak di sec 13...bKn bazaar yg juAl mkNn..ni bazAar yg juAl bjU2 rayA..karpet2 sUme tUhh kan..

ketika berjalAn2,sAya siNggah di sebuAh bOoth yg menjuAl bAju2 kebAya..mOlek2 betUl bjU2 tersebuT..tp ada sesuatu yg menGanggU ketikA melihAt bAju2 tersebUt..apA dia? hmm,bAw kaen bJu tersebut seperti mencuit iDung..xtAw apakah baw iTu,yg pAsti mmG baw yg semestinyA tidak menyenAngkan lahh kan.makA saya menyuArakn apA yg sAya rAse kpD tuan punyA jam iTu "iSk,bjU ni buSuk laa..bAw mCm pelik" --sambil membelEk2 lg baju tuh w/pUn bAw yg dihAsilkn xbegiTu menawan tnpA memAndang ke arAh tuan punyA jam,nAmun maSeh dpT melihAt tuAn punya jam melalui hujung2 mAta..ketikA iTu smbil menciuM pergelangan tAngan beliAu yg sayA yakin terdapAt bAw perfuMe yang kAchak itU..kemuDian,dia bersuAra " nah baw nIhh"---smBil menghulUrkan pergelAngan tGn kepada sAya..sAya tnpA melihAt terus menghidu dgN sepEnuh hAti..

apAbila baw iTu diseduT dan memenuHi hAti,mAka impulSe2 menghAntar mAklumAt ke brAin dan mengAnalisa bAw tersebUt lalu dgn pantAsnya memberi tinDak bAlas memandanG pergelAngan tAngAn yg dihulurkan iTu..dan muluT terus bersuAra"eiyAaaa~jahAttttt ouh sayang ni! kentOwt betolll~"---sAmbil ketAwa2..paDahal tGh malU gilaa..ketAwa tUh hnyA sbgAi taktik uTk menutup rAsa mAlu..tnpA rasa bersAlah,tuAn punya jam tUrut ketAwa..sedikit terkesimA saya rAsakan..da lA pulA tuh entAh bgaimAna tGn saya terdAil nombo kAwan sayAa..dan sAya lGsung tDk menyedArinya..dan ttbA tgk da di letAkkn setelah seminit lebEyh berlalu..segAla perbuAlan dan ceritA2 malu telAh diketAhui oleyh rakAn ku iTu..tmbhAn pula dia pergi buAt lOud spEaker kAn..mmG terbAek lahh..

apa yg terjadi sebenarnya?hmm,,biar saye saje dan org2 berkenaan je la yg mengetahuinya..yAng pAsti jam tersEbut mmG tdk menyukAi saya..

fuHh ~ mAseh segAr lagi diingAtan setiAp ape yG berlaku pD malAm iTu..semuAnya bermulA dgN jam..huhu~

sekian.

Monday, September 7, 2009

Berbuka puasa...


Assalammualaikum !:D

ehem..ehem..Hari nih,kami sekeluArga g berbukA diluAr..hee~best la umi xyA pk aPe nAk mAsak kn..kaLo x everyday dia asek pk jeaa "aPe nk mAsak eyh aRi nih?" kiTeorg aDek berAdek pUngg xtAw da nk mKn ape sbb menU laen2 setiAp hari kaN..mmG la bestt tApi mCm sBb kDg2 tUh xde iDea..mLs nk pK jea..pApe pun,aLhamdulillah :)

hMmm,bErbAlik kepAda berbukA diluAr td..loKasi kaMi adalaH hOtel concorde di sHah alAm yea..hee~ni kAwan aYah sAye lahh yg bermurAh hati belaNja kaMi sekeluArga ^^ suNgguh sedAp dan bYk sgt makanAn @_@ smpAi mCm rSe nk aMik suMe..tP..xbAek la kN tamAk halobA..tuhAn murka :D nGee~

hmm,disebAb kn Body mAss iNdex (BMI) sAye aDalah 17 shj dimAna ianyA didAlam lingkungAn obesiTi..hukhuk~bukan bukAn..ianya linGkungAn xcuKup berAtt atAu dalam bHS asiNgnya underweight mAka...makA sAye m'Ambil kepUtusan uTk mkn byK pd haRi ini..heheheh~makA juadah2 saye pAda hAri ini aDalah hOneydew..kAmben n aYm pAnggAng,nAsi briyAni berlaukAn udAng smBal petAi,kupAng mSk aPe ntAh sAye pUn xpAsti dan jugA sedikit sAyur-sAyuran yg bernAma brocolli..^^ lpS aBes mKn sume tUhh..sAye berehAt sebentar..(aDalah dlam 5 minit...) selEpas 5 min tUh saye bercAdang uTk mAkan ais bAtu cAmpur a.k.a abc speciAl dimAna terdApat eskem perisA vanillA diatAsnya..hee~sAye hNya mKn 4 per 5 shj selebeyh nya dibiArkn begiTu shj..kerna saye xmKn isi2 sPt cincAu,kekacang dan lAen2 tuhh.hihi~mintA maAf..sAye xberniAt uTk membAzir..lUpa pulA nk bgtAw kAt org yg buAt abC tuh suH tidAk meletAkkn menda2 aSing tsebut..huhu~

jGn anda igT hnyA smpAi disiTu shj menU sAye pD haRi ini..sbAliknya...ade lAgi!semAsa sAye duK berbuAl2 dGn anAk buAh rakAn aYAh saYa..ttbA umi sAye smpAi dgN lakSa di jaRi jemArinya..hehehe~nyummyy~sAye pUn tergoDa lalu memAkan sedikit lAksa tuh (xde la sedikit spT sesudu dua..haHahah~tapi mcm nk dekAt abes gak la 1 mGkuk tuhh) paStu tuh menum bnDung sket...abes mKn jea..g tGkap2 gmbA lagi...pAstu sekiAn..perghh,ngntUk amaT!sbb da kenyAng gila..pAs nih kalo xnAek berAt xtaw la..

hMm,pAstu da aBes sume mKn2..kaMi bergerAk pulAng dan menujU ke klinik yG terletAk di setiaWangsa..piAh la nih..nk jmpA doctor sBb risAu akan mSlh kulit dimukAnya..doCtor kaT klinik tuhh bAekk!! sGt peramAh..xpnAh jmpa doCtor cmtUhh.smpAi call anK pompuAn dia smatA-mata nk tnya aPe perncuCi mukA yg anK dia guna dan nk rekOmen kn kAt piah..hihihi~pAstuh,tup tup tup da aBes da jmpA doctor dan pulang la ke rumah :D ---- THE END

Sunday, September 6, 2009

kerinduan


ketika ini,saat ini,tepat pukul 3:53am saye merasa amat kerinduan terhadap kawan kegilaan di MSU..huhu~terutama sekali ara n naqsha dan juga kaK nana yang comel tuhh!!lame gila xbergOsip ng mereka..


aRi tuh ade la bergayut jup kan ng araa..tp mcm xbestt..kena jumpa la bru bEst nk berceritA kan..mCm byk gila kowt ceritA yg tergendala nk cite smpAi lupA da ape dia..hhaahAhaa~


smLm..jUp,smLm ke?hari jumAat ari tUh g the cuRve..pAstu berbukA kat stAtion kOpitiam..sbLh stAtion kopitiAm tuh aDa garden cAfe ^^ haa,sBb tgk kedAi gArden cAfe tUh la jaDi mcm t'iGt2 kat mereka berduA nihh..t'iGt mse duK perdana everyday g giAnt..haHaha~aRi2 beli mKnn kan..w/pUn s.alAm buSan,tP sbb ade doRg jd xde lah buSan sgT..hukhuk~


disbb kn terpiSah ng doRg (sbb dorg g praktikal dulu) mAka sAye pUn b'ulang alik dr KL--Shah Alam..ye laHh,ape lahh yg menArik di sHah aLam tuh tnpA mereka..uwaaa~ (rSe sebAk gila nihh) >.<


bilA ntah maHu b'bukA bersAma merekA..iskkk~nnTy bulAn 11 kite pulA g praktikAl (insyaALLAH) paStu?isk...renduuuuuuu~
There was an error in this gadget