Thursday, November 25, 2010

Diri saya Part 2.

Hai, bertemu lagi kite yea?! Dalam episode sebelum ini ... (waah~ ala-ala drama u ols, siap nak review balik apa yg ada dlm part 1) saya menceritakan tentang biodata diri sikit-sikit dan latar belakang sekolah. Jadi, dalam part 2 ni nak smbung la kan apa yang patutt :D Hmm, mari lah bersambung cerita tentang saya tanpa membuang masa. Sebab da lama sangat ni tak update, so tanpa membuang masa lagi. Ayuh!


Lepas abis SPM, sementara nak tunggu result keluar tuh ramai sgt kawan2 kerja part time di mana2. Yang saya ni nak bekerja, tapi xreti. manja sangat! Pastu akibat kebosanan kat rumah, saya pun kata la nak belajar. Lalu amik la short course kat PTPL KL CENTRAL tuh. Belajar communication skill dengan Computer. Masa zaman saya dulu, haih, IT? memang buta sangat! Kat sekolah ada kelas computer, tapi, ponteng sesajaaaa. Malas okayh. Kalau kat rumah tuh ada computer, yang saya reti buka paint, lukis2. saya mmg minat sangat melukis-lukis nih. Setiap tahun, kat kelas tuh, walaupun da ada jawatan pengawas, tetap di lantik jadi ketua keceriaan kelas okayh. Memang menang la setiap minggu. ecehh~ x juga. berebut award dgn kelas lain juga. Tapi, kerap juga la menang. dengan bercampur tangan dengan kawan2 yang lain yang kreatif, memang meletop la gabungan kami. mcm stacy dan adam. So, berbalik pada cerita tadi. haa, nampak x di situ org lain sibuk bekerja, saya sibuk nak pergi belajar? Nampak tak sifat kerajinan saya tuh? *RAJIN lah sangat kan* haha. Lepas result SPM kuar, UPU kuar , matriks juga keluar. Saya terus smbung pengajian di IPTS. Kenapa? Xdapat ke UPU? Dapat tuh dapat, tapi ada ke patut dapat course yang saya memang x minat sangat? Macam course yang entah aku xpenah apply punnn. Masa tuh saya nak sangat jadi ahli forensic. Siasat2 kes bunuh, bedah mayat segala. Dah masa sekolah amik aliran sains, saya x minat nk sambung aliran lain selain sains. Nak nak masa yang terluang selalu tgk tv, cite CSI lahhh memanjang. So dengan pengaruh yang kuat CSI tuh saya tertarik nak jadi ahli forensic.Maka, IPTS jea la tempat saya mengadu domba. Course forensic masa tuh saya survey3 ada kat KDU College. Memang tidak lah akan saya belajar di sana. Tempat itu membuatkan saya rendah diri dengan yuran yang mak aih . Jadi, tidak tahu mengapa, saya terus berurusan dengan PTPL juga. Sbb sblm tuh da amik short course kat sana, ingat nak amik Diploma Medical Lab. Tapi, bila nak g register kat PTPL tuh, boleh x dia cadangkan amik Medical Science? Foundation la tapi. 1 tahun jea. Katanya, mudah. Tidak membazir masa la bagai sebab abis 1 tahun boleh sambung degree. Boleh jadi doctor juga katanya. katanya laaaaa kan. So, saya amik Foundation in Medical Science dan sambung Bachelor in Medical Science. Memang tidak lah membazir masa. Tipu ! Huhu~ Masa saya telah terbazir sejak smbung Bachelor lagi. Sudah la masa itu course Bachelor in Medical Science (BMS) ni tak di iktiraf. so setahun masa start tuh, memang belajar subject yang entah apa-apa. Tapi, dengan kegigihan saya. Nampak tak? Nampak tak kegigihan saya? Haaaa, dengan kegigihan saya, sambung je terus sampai tahun terakhir, baru lahhhhh nak ada pengikhtirafan dari MQA. Mungkin takdir saya kan untuk terus belajar di MSU. What to do . Kalau saya dan kawan2 tak belajar kat situ, siapa lagi yang nak belajar kat situ? Kan?Adik2 junior patut bersyukur sebab kami yang 1st batch ni membuatkan adik2 junior belajar dgn adanya kelulusan MQA. eh, ye ke? bantai saja :P Haha, lepas ni pun smbg lagi MBBS kat MSU, nampak tak kat situ betapa panjangnya jodoh saya dengan MSU? Doakan kebahagian kami yeaaa.


Jadi sementara nak tunggu smbung belajar next intake tahun depan, saya telah mencari keje . melalui rakan sepermainan masa kecil (kecil la sgt. haha) iaitu Luqman, saya dpt keje part time di Pedro, Klcc. Kedai kasut eh. saya mmg sukaaaaaaaaaa sgt kasut. Tanya lah Faisal kalau tak caya. Kalau tak caya lagi tanya mak saya, dia asek complaint jea bila saya asyik beli kasut. Tapi, kalau nak ikut kan asyik tuh, xde la sebulan sekali ke apa. jarang juga la. mcm 3 bulan tak pun 4 bulan sekali jeaa kottttt. Kalau boleh, memang nak sgt la beli sebulan sekali, tapi.. saya mmg tak bkerja tak kan nak pow duit org pula kan. hahaha. tapi, saya kerja kat pedro tuh 3 hari jeaaa. sbb saya on-call punya part-timer. bila di perlukan jeaa dia pggl. huhu~ So, disebabkan mcm bosan sgt xde keje bila tidak dipanggil, saya berhasrat (berhasrat kau) untuk mencari kerja lain, maka saya g la cari kat tmpat yang dekat dengan rumah, iaitu wangsa walk. hehe. dulu penah mintak kat celebrity fitness, tapi dia tak amik part time, so bila tghhh sgt free sementara nk tunggu smbg blaja, saya apply sekali lagi kat celebrity fitness tuh... dan alhamdullilahhhhh sgt dapat :D tidak la lagi saya kebosanan. hehe. Dann keje di situ sgt best! staff dia mmg sgt suka bantu membantu, friendly lahhh kan. Environment dia happening, siap tahu tak, first time okayh saya tgk cleaner nyanyi lagu rihanna. yang i love the way you lie? tuh. mak cik mak cik pula tuhh. gempakkk lah. hahaha. mana tak nya lagu tuhhh setiap hari di mainkan, mmg la hafal mak cik tuh kannn.comel tau cleaner tuh. Pastu semalam lepas abes work out, nak siap2 g keje, terdengar lagi mak cik cleaner tuh nyanyi lagu Simple Plan. Perghhh~ Tergamam i. Sebelum ni saya pnah juga keje kat Secret Recipe Bukit Jelutong, tapi kejap jea la. haha. Penat okay. Mengada nak keje smbil blaja la konon. Pastu penat, kelas ntah ke mana :P haihhh~ okayh, abes da part blaja dan kerja.

So sekarang masuk lahh part makanan/minuman dan aktiviti kegemaran. waaah~ macam biodata pula kan? Masa sekolah kecik2 dulu suka gila mcm buat biodata2 ni.. Siap hias cantik2 pastu bagi kawan2 , cikgu2 punn turut di minta buat biodata. Nasib tak bagi gad skolah jeaa buat jugak :P Okay, saya suka makan, tapi xde la mcm suka sangat. Ada la mAsa2nya. Kalau dalam sebulan tuh, ada masa2 yang jin dtg duduk dlm badan, keje nak makan jeaaa. padahal baru sejam dua makan, makan lagi. Kalau makan snack ke, menda ringan2 ke takpe.. ni berat2 okayh. Nasi all the time. Siapa yang mmg kenal rapat, duduk sekali dgn saya mmg dorg tahu la. Pnah kat kelantan tuh, ishhhh .. mkn sesaja. Makanan kat sana kat sedap, murah pula tuh.. memang tak berkira2 la nak makan. Namun di sudut hati selalu jea bimbang mcm, "eh, tak pe kalau kite bru jea mkn nasi, pastu xsmpai bape jam mkn lagi " tak pun "ish, kite rasa mcm da gemuk la. pakai seluar ni mcm sendat sikit" pastu kawan2 menafikan kesendatan seluar tuh, so rasa mcm tuh sume mainan perasaan dan tanpa rasa bersalah, makan lahh lagi. Ada pula masa2 yang saya makan mmg sikit sgt. Mcm nasi setengah pinggan da kenyang.. Haa, tu kebanyakkan masa la. Nasib baik ada org tuh boleh tlg abes kan :P Siap bila bdn dia naek nak slh kan org pula. siapa kah? jeng jeng jeng. Okayh, makanan feberet saya la kan, yang sedap n pedas. Masakan my mom. (gila jawapan ni mmg comel tau.terharu umi :P) Paling suka Tom Yam kat AU4, kat area umah ni . Pastu Tom yam kat Kelantan :D Pastu sizzling kat food court KLCC. Pastu kalau makan McD, suka set Big n Tasty. Dulu suka double cheese burger, tapi org kata apa? sedangkan pantai pun berubah, apantah lagi manusia ye dakkk? Haha .Lagi, roti telu cheese, nasi kandaq .. Haih, sejak g Penang hari tuh,tak abes2 lagi rasa nk mkn nasi kandar jeaaaa memanjang.. Pastu,saya juga suka makan chocolate, chipster, and vanilla ice cream! Okayh,sudah2 mls nk kupas psl mknn ni byk2 sebab tengah lapa. so, minuman? biasanya saya suka air mineral, teh o ais limau n coke. namun sekarang xminum da coke. segan lahh nk menum coke. haha. gila. bukan , sekarang da kurang kn menum air berkarbonat. (adeh! ttiba teringat peristiwa kat kelantan ) haha, "bang nak air berkarbonat ada?" adui~ memalukan kerana menjadi begitu pelik dan skema dgn bertanyakan soalan sebegitu. haihh~ Sudah2. sekarang nak cerita pasal aktiviti kegemaran pula . . . ni la aktiviti yang palingggg di gemari. Kalau dulu masa cuti sem, tidur smpai 16 jam kottt. Gila tak gila lembab jugak la jadinyaa. hukhuk~ Sekarang paling2 dApat pun 12 jam jea. tapi tuh la aktiviti yang saya paling suka. kalau lapar, tak mkn, saya tidur jeaaaa :) Selain tuh, saya suka bergamba. Lihat saya gamba2 di FB, tak tgk lagi kat laptop, pc, handphone segala. Lepas ni nk beli camera idaman, bertambah2 lahh kau koleksi kan. Pastu suka bergelak ketawa bersama2 rakan , si dia n family :) aww~cho cuwett . haha.


Okayh la. smbung lagi cerita di entri lain, sekarang saya harus bersiap ke Mid Valley. Ada orientasi pekerja2 baru . Sibuk nk berorientasi bagai. Tak faham betul. By the way , ni ada koleksi gmba masa muda remaja sehingga sekarang :) Tak la banyak mana, akan di korek2 dan di letak di entri masa akan dtg yea, gamba siapa? Mesti la gmba saya, da entri saya. Ngenggg~See ya!

Terima kasih


Yang comel dan mengada,
Mira the mirror. eheks.


Friday, November 12, 2010

Diri saya Part 1

Eyooo!~
Hai awak-awak semua. Baru je tadi saya post entri. Tetiba nak post lagi?? Aktif betul berblog di bulan November ni yea nokk. Mana tak nya, takud lepas ni tak ter-post post entri macam mana? Kenapa berkata begitu? haa, sebab saya akan start bekerja next week! So, takud la busy kan. Di mana? Nanti-nanti lah baru cerita yea. Eh, da abes belajar ke? *kedengaran suara2 halus berkata* err, untuk 1st degree ni sudah. Tapi, saya akan smbung lagi blaja dalam next year munken. so sementara itu, mari bekerja! Duduk rumah , tido, makan jea keje bosan tau! Duit pun xdapat. hehe. Sudah2. Entri kali ni, saya nk cerita sedikit tentang diri saya :) Yea, bagi yang da mengenali tuh, bagus la, tapi munken tidak semua anda tahu tentang saya kan? Nak-nak yang xreti-reti nak memahami diri ini. Waahh~ :P Hahaha, pada yang x mengenali, pastu sebuk buat2 kenal mengata sume, hentikan lah. mehh saya cite sikit sebanyak tentang diri saya mehhh. :)

Nama saya Izzatul Amirah bt Ahmad Mazlan. Panggil je Mira yea. Amirah pun boleh. Izzatul? hmm, jarang sungguh org nak panggil saya dgn nama Izzatul. Tapi, ikut suka la. Asal nama saya, saya sahut jea cabaran anda *tiba-tiba*


Haha. Okayh, pada tahun ini, 2010 saya berumur 23 tahun yea. Memang la nampak muda, tapi betul, umur saya 23 tahun. buat apa nk tipu. Haha. perasan kau. Kadang2 jea nampak muda. bila x make-up. Bila make-up, matang sekali rupa ku. Okayh, saya lahir pada 7 februari 1987. Da tahu birthday ni, jangan lupa sediakan hadiah. HARUS! ngeh3~ So, saya berbintang Aquarius. Macam lah cool kan? tapiii? tidak la cool mana. HOT adalah. Woi, bukan HOT macam Jessica Alba ke apa. Kau orang ni, asal ayat macam memuji diri jea kau org tido. sampai hati. Maksud saya di sini macam hot-tempered la. ada FAHAM? haaaaaa, x caya? tengokk! ada yang x pernah kena marah tuh, kata la mcm x caya kann. Cuba tanya sapa2 yang pernah kena marah. Nak-nak si Sofia tuh. Kata orang panas baran lah bagai. Mana ada okai. Marah bersebab tauuuu. You ingat I xde keje nak marahhh jea memanjang? Betul tak Faisal?? Ngeh3~ Saya ni duduk di Kuala Lumpur. Kalau org2 muda cakap apa? Key-Ell? Mengada lah. KL sudah. Dari kecik hingga sekarang memang KL sahaja memanjang. Keluarga atuk belah umi kat area Selangor, yang belah ayah kat KL sahaja. Kalau raya, dulu2 jea ada balik kampung. Tuh pun Selangor dekat sangat. sekangkang kera orang kata kann. Sekarang, bila atuk da meninggal belah umi tuh, memang jarang sangat2 la menghala ke Selangor tuh. Raya pun kat KL . Dekat sangat rumah nenek *saya panggil nenek KL ni mak* dengan rumah saya. Macam jalan kaki 5-10minit boleh smpai da kot. Walaupun begitu, x kuasa i nak jalan kaki. Haha. Naik kereta walaubagaimana pun, melainkan terdesak. Haaaa, nampak tak? nampak x di situ ada perangai malas nak exercise? Nampak kan? Dah tahu kan saya bagaimana? haha. tuh la. saya bagi tahu cara tersirat. Harus lah teliti :D

duLu saya sekolah tadika Al-Ansar kat Taman Permata tuh. Pastu sekolah rendah dekat SK Taman Permata dari darjah 1 sampai darjah 5 sekerat. Boleh x sampai darjah 5 sekerat jea? haa, faham-faham laa yea. saya ni org susah. xmampu nak sambung pengajian lagi. nak nak time tuh ekonomi negara kita tengah jatuh. tahun 1998 kalau x silap saya. haihh. anda di tipu . hahaha. tengok! nampak tak? nampak tak? saya tak sampai hati nak tipu, mesti lambat laun nak bagitahu juga saya tipuu. hahah, ye lahhh tuh kan. okayh, lepas tuh... masa darjah 5 sekerat tuh, saya pindah sekolah sebab ada masalah disiplin. saya ni nakal orangnya. suka baling-baling kapur kat cikgu masa dalam kelas. suka buang sampah merata-rata. tuh yang sampai kena pindah sekolah tuh. Percaya tak? Percaya ke tak niiii? haaa, kena tipu lagi! Saya pindah sebab pindah rumah masa tuh. Saya smbung sekolah kat SK AU Keramat. Sampai la abes darjah 6 sume kannn. Masa sekolah dulu saya selalu datang lambat. Nak-nak masa darjah 6 tuh sekolah pagi. Pastu masa tuh pindah rumah lagi kat Taman Permata, nak ke AU Keramat memang jauh la kan. tapi x la jauh mana. cumaaaaa... saya jenis susa nak mangun pagi, nGeh3~ so, selalu sangat la datang lambat.

Then, sekolah menengah pulaaa. Sepatutnya la kan, saya sekolah kat SMK Tun Hussein Onn kat Jelatek tuhh. Mak aihhh,jauhhh okayh dari rumah. xkan nak peristiwa sekolah rendah selalu datang lambat berulanggg? So, seminggu je la sekolah kat situ, pastu pindah g SMK Wangsa Melawati. Dulu kaler pink tepi highway tuhh. Sekarang da tukar warna, xbest betul. Dah xde da identiti sekolah pink. even i x suka pun kaler pink, tapiii sekolahh i cantik kaler pink tawww! Saya sekolah SMKWM ni dari form 1 sampai la form 5. Masa sekolah menengah ni, memang tidak berpeluang nak datang lambat sebab jadi pengawas. pernah la sekali dua datang lambat, tapi bukan sengaja punnn. Better late than never kan? Pandai la kau. Nak selit gamba masa sekolah dulu banyakkk. tapi kena scan dulu. Memang sangat lah malas yea adik2. Pastu, masa sekolah pagi, hooooooi, rumah sgt dekat dgn sekolah. Tak la sedekat depan rumah or belakang rumah ke apa, tapi dulu masa form 4 sampai form 5, g sekolah naek van pak cik tuh. memang saya dan beberapa rakan yang naik van tuh la orang pertama sampai! orang pertama yang jejak kat sekolah tuh pagi2 buta. memang berkaliber la mak kata ni nokkk. Masa balik sekolah pula, mak laaaaa orang terakhir balik okayh! Kalau sesi pagi abes kul 1:40pm, van tuh datang kul 2:30pm. menyirap i tauuuu. Xpe la, dulu xde pk menyirap ke apa. tapi, memang penat la. dengan nak tuiyion bagai. ada sekali tuh dlm kelas tuition i tido baikkkk punya! dah la duduk barisan depan, time tuh subject Chemistry okayh. Cikgu dia pula mengajar memang la okayhh, cuma terlalu manja sangat cikgu tuh. I pun macam orang mengantuk di dodoikan lahh. tak tahu dia sedar ke tak i tido :P yang pasti i terkejut bila dia tanya soalan kat kelas.

haih~ memang kenangan lahh semua tuh. Teringat lagi masa form 2. Meskipun saya pengawas, dah pulak tuh kelas 2 Bestari kelas budak2 Bestari kononnya *yang lain bestari la, saya jea sesat* Saya dan rakan-rakan pengganas pengawas yang lain amat nakal. Dengan Sarah, Rohaillah and Kee Aun. Memang masa cikgu tak da, keluar la tanduk , segala. Masa akhir tahun, biasa lah kan kanak2 riang seperti kami. orang main baling-baling tepung, kau pun nak merasa. Tak padan dengan pengawas okay. So, Sarah dan Kee Aun sebagai org yang supply tepung, kami bermain-main tepung di dalam kelas. baling sana-sini. Tak sangka okayh, munken ada pelajar yang jeles x pun yang berdendam dengan kami si pengawas ni , report kat pejabat. Lalu, bergema la sekolah dengan pengumuman "SEMUA PELAJAR 2 BESTARI, SILA KE PEJABAT SEKARANG!" masa tuh da petang2 sgt masa terakhir nk balik dah. pelajar2 lain kena beratur kat dewan terbuka untuk tahu kelas tahun depan kan. Jadi kami sekonyong-konyong bergerak ke pejabat. MALU? jangan cakap la. selalu nama2 budak nakal je kena panggil, ni siap nama kelas kau! Sian cikgu kelas kami . Sape ntah saya x ingat. hukhuk~. Masa kat pejabat tuh Pn.Sabariah dah siap pegang rotan. Mengerikan okayh. Pastu, KEE AUN seperti sudah tahu mengapa kami di panggil bersuara "Cikgu, bukan semua terlibat. Mereka yang lain tidak bersalah" (lebih kurang macam tuh la kan ayt dia.) Demi membela nasib yang tidak bersalah, Kee Aun bg tahu awal-awal. So, cikgu lepas kan la sape yang x bersalah tuh. Tragisnya. yang tinggal Kee Aun, dan 3 org pengawas iaitu saya, Sarah dan Rohaillah. Faham2 la yea korang apa yang terjadi bila da siap rotan di tangan cikgu.


Saya di pecat dari menjadi pengawas?? Oh tidak! Saya memang nk letak jawatan memandangkan tahun depannya nk PMR, namun EN.ROSLI x bagi lah pulaa kan . So, jadi jeaaa la pengawas sehingga abes sekolah. Masa form 3 punnn, org sibuk2 study, still lagi perangai nakal2 manja tuh ada taw. Buang kertas dlm beg kawan la. Buat nota, tampal kat belakang org la. macam lahhh. Haiiii~ nostalgia. Rendu sungguh!

Kenakalan saya sebagai pengawas tidak habis di situ. Masa form 4 n form 5 ada kenalan Syafiq dan Wan menjadi mangsa April Fool saya. Eh, saya bukan nakal seperti ponteng sekolah, merokok , melawan cikgu ke apa tau. ni nakal2 di kalangan rakan2 jea. Heheh.~ Boyfriend saya Faisal yang sekarang ni pun dulu pernah di buli oleh saya. :D Saya kurang ingat sgt, tapi Faisal asyik ckp jea dulu saya selalu buli dia. Nampak sgt mcm2 benda / banyak org da saya buli sampai x ingat dah kannn.

So, ni part 1 tentang saya. banyak lagi nii nak cerita. Nantikan part 2.Sekarang nak mandi dan bersiap untuk mengaji :)




p/s: kenangan paling seronok adalah masa sekolah. Kalau boleh kembali ke masa dulu, saya nk kembali ke sekolah rendah masa darjah 6 supaya boleh terus kembali ke sekolah menengah balik :D hehe.

Cinta. comel. cantik!

Assalamualaikum.

Hi.

Yellow!

Blue.

Green!

Purple!~

Grey.

EH, jup. asal tetiba semua warna kau nak sebut? "mana ada semua, jangan la propa" haha. memang la tak semua. tapi banyak la kan. sudah. . sudah . . usah kau berdrama di sini. Apa yang cinta . comel dan cantik tuh? haha. Saya. eh, jangan perasan. saya tidak abes cakap. tapi sudah ada yang menyampuk. Bukan saya. ayat yang penuh adalah . saya amat lah cinta terhadap benda yang comel dan cantik! Siapa yang tidak? Tentu anda juga kan? Hmm, teringat lagi dulu masa mula2 main facebook, haaaa ada application tuh nama dia humanpets. ala, mcm saja2 la kan. siap ada shop jual something like ucapan gitu untuk humanpet kita. pastu dari situ, dapat banyak points . Dulu masa buka shop tuh, bagai nak rak la cari kat internet mana2 yang ada comment2 yang cute, icon yang comel bagai. Ye la, kalau nk bagi laku, kena la jual something yang cantik dan bersesuaian kan? So, sekarang bila dah tak main application tuh, dah jarang cari comment2 yang comel. gamba2 yang cute the miut. Jadi, rasanya nak mula balik la guna benda2 comel tuh kat belog. Ni yang nak try test cuba tengok ni. hehe.







jadi x? hehe. testing jea nih. ngeh3~



p/s: lepas ni, mengadap jea la kau gamba comel2 .

Wednesday, November 10, 2010

Kulit kering dan kusam

hey hey hey.

entri kali ini saya ingin sekali berkongsi sesuatu bersama teman2 semua. eh, macam selama ni x berkongsi ke? haha. okai, kali ni saya nak cerita tentang sesuatu produk yang dalam banyak2 produk yang saya pernah try, ni palingggg berkesan. produk apa? haaa. jup yea, korang jangan sangka saya nk berniaga pula pasal produk2 ni. bukan okai. just nak share jea. :) saya dulu mempunyai masalah kulit muka yang kering? mengapa? kerana saya kurang minum air, banyak berjemur dekat matahari dan menggunakan produk pencuci muka yang x seswai okayh. penat juga la mencari produk2 yang seswai, dari satu produk ke satu produk saya cuba.


saya kurang mengalami masalah jerawat kerana kulit saya tidak berminyak tapi kering. tapi, biasa la, jerawat tuh datang masa2 stress jea. bila nak exam, bila period hormon x stabil. haa, time tuh la jerawat muncul. naseb dia jerawat jenis yang datang dan pergi, bukan jenis yang datang x reti nak pergi. kalau x, masalah bertambah :D jadi, seperti yang di nyatakan tadi, kulit saya kering. kering sehingga mengelupas, buruk sangat rupanya bila melihat pengelupasan tuh. tidak suka! nak nak bila letak bedak kat muka. memang ketara gila okai.



Hmm..



mengapa kulit kita kering?

- kena panahan cahaya matahari.
-merokok
-penyaman udara
-pengambilan alcohol
-diet yg tidak seimbang
-menaiki pesawat (udara dlm cabin kering)
-kurang minum air masak




penyelesaian

-pakai la krim pelindung yang mengandungi vitamin A,C n E
-berhenti la merokok. xde faedahnya punn. banyak sgt keburukkannya.
-pakai losen melembab okayh bila rasa2 nk ke tempat banyak penghawa dingin macam kat pejabat ke apa.
-xperlu la kot nak menum2 arak segala. rosak hati, otak dan sebagainya.
-makan diet seimbang.
-menum air sebelum, semasa dan selepas menaiki kapal terbang
-banyak kan la menum air 1 hari sekurang2 nya 8 gelas sehari. Air masak taw, bukan air coke ke, kopi ke , apa ke. kena air masak!!



Yang saya ni, tahu segala tapi.. Malas. Sebab tuh la kulit kering jea. Kulit kering ni boleh menyebabkan kedutan, so nanti nampak tua dari usia. nak ke??? xnak kan?? so, saya harus rajin menjaga kulit. elok da xde jerawat, xkan nak berkedut? nanti mcm perempuan usia 50an pula, sedangkan kau baru 23 tahun -___-' kalau nak menum air tuh, saya mmg la malas sekali. saya menum ketika perlu sahaja. Tapi mmg boleh la dlm 1 hari, 1 botol besar saya abes kan. Lotion pula, kadang2 jea sapu bila rasa nak memanjakan diri. sebab tuh 1 botol tuh tahan lama. sebab dalam masa 1 minggu, x tentu saya akan pakai lotion. lagi pun tuh lotion badan, sekarang ni saya sedang bercerita tentang kulit muka eh. amira, sila jgn merepek. baik!





okayh, sekarang kulit saya sudah tidak kering seperti dahulu. Apa rahsianya? Saya menggunakan Garnier! Tak percaya? Ukur la sendiri. haha. serious tau, sejak menggunakan Garnier Aqua defense, kulit kering sekitar kening dan tepi2 hidung kini tidak lagi kering. tiba2 saya rasa wajah saya sangat lembab. macam lembut seperti kulit bayi. Haha. Melampau kan. Tapi betul taw, da xde mengelupas lagi da. Suka sangat produk ni. So, buat masa ni rasanya tidak ingin menukar product lain :) Jadi sesiapa yang ada masalah kulit kering, cuba la GARNIER Aqua Defense eyhh. :) Nak tahu lebih lanjut tentang product ni, g google! Jangan malas2 .



Sekian Terima Kasih.






p/s: nnti da dewasa nak guna SK II bagi kulit mcm org muda. Sekarang muda lagi, nak2 masih belajar . memang tak la nyahhh. Lain la kalau ada org nak support. Hahaha

Kereta vs. Girlfriend

Waaah~ topic. nak kata hangat, HANGAT KE? ke, suam2 kuku jea? haaa, pasti ramai sangat gadis2 di luar sana yang mempunyai boyfriend (yang special eh bukan boyfriend biasa2.) berkereta selalu merasakan bahawa boyfriend mereka lebih sayangkan kereta dari diri mereka (si gadis) betul ke? hmm, mengapa itu terjadi? saya pun tak dapat nak menjawab soalan itu. Saya secara jujurnya pernah bertanya secara terus terang kepada boyfriend saya si Faisal ni. Masa dia dengan kereta pertama dia Honda Civic (Cici) dulu la kan, saya tengok huihhhh~ sayanggggg sangat dia kat kereta tuh. Mana tak nya, hantar g cuci macam paling2 tidak 2 kali sebulan. cuci kereta tuh bukan kat mamak yang rm10 jea kau tahu? nakkk yang smpai sekali cuci, amik kau bayar rm60++ best ke? heh. Selain tuh, setiap kali lepas dating ke apa, dia mesti rajin membelek2 kereta dia. macam pantang ada habuk sikit, pasti dia gelabah lalu membersihkan kereta. Saya lahh yang selalu menyepahkan kereta dia. haha. dengan kasutnya, bukunya :P mujur dia tidak marah. haha. Di situ da terbukti dia lebih sayangkan saya berbanding si Cici tuh :) Sorry Cici , awak nombor 2 yea. Walaupun begitu, saya jeles sangat dengan Cici, sebab Cici seolah-olah mendapat perhatian yang lebih dari Faisal. Yelah, Faisal sangat alert/prihatin bila keretanya perlu di service . Macam xtahu la nak buat ayat macam mana, tapi saya pasti korang msti faham.


Hmm, banyak pula melalut ni, okay, berbalik kepada soalan yang saya tanya kepada Faisal tadi ;


Saya : Sayang, betul ke macam lelaki yang ada gf dan kereta, diorang lebih sayang kereta diorang dari gf diorang?

Faisal : yeke? hmm, xtahu la. orang tak.

(ececehh~ siap mengaku diri dia x lagi kauu.awal2 da jawab sebelum saya sempat bertanya)

Saya : Ye ke sayang ni x?

Faisal : yeaaa. orang lebih sayang kan sayang dari Cici.

Saya : eleleyh, ye lah tuh. jaga hati org jeaaa ni kann?

Faisal : x lah, betol la. Cici nombo 2.

Saya : kalau macam tu, katakan kalau org bawak Cici, pastu terlanggar tiang ke apa kan, apa yang sayang buatt? (saja tnya soalan mencabar, nak uji beliau sikit)

Faisal : Orang tanya la, sayang okay x? pastu baru org g tengok kereta.


*uihh, jwpn kau nak selamat jea*


Saya : haha, ye lahhh tuh. macam sukar nak percaya jea. bukan ke macam lelaki cukup marah kalau kereta dia tercalar. macam mesti sayang dah risau Cici da calar, tuh pun sebab org. bukan sayang sendiri yang buat.

Faisal : Mana ada laaa, org lebih pentingkan sayang dari kereta.





Yes, itu terbukti. :) mengapa? tidak perlulah saya cerita dengan lebih lanjut. Rahsia . hehe.






Semenjak Cici hilang diculik, huhu~ saya turut merasa kesedihan yang dialami Faisal meskipun Cici adalah madu saya. Rasanya saya yang terlebih sedih kot berbanding dia. Maklum la, saya ni kuat sangat emotional. Saya rasa menyesal sebab pernah cemburu dgn Cici. Saya rendu Cici. Huhu~ sekarang Faisal dah cari pengganti Cici, nama dia masih belum di beri. Sekali lagi saya jeles dengan pengganti Cici ni. Macam saya jeles dengan Cici dulu. Tapi, ini hal lain. Mana taknya, Faisal seorang yang malas membaca, sanggup okay membaca manual kereta tu untuk memahami fungsi2 kereta tuh punya apa kebenda ntah. Siap buka forum kat internet, semata-mata untuk memahami tentang pengganti Cici. ni. Okay, sangat jeles! Setelah 2 tahun lebih saya berpacaran dengan Faisal, bila ada ketika saya emosi, merajuk , Faisal tidak pernah memujuk , dia pula turut merajuk. Kalau aku merajuk, kau pun merajuk, sape nak pujuk? Haa, Lu Pikir La Sendiri. Bila di tanya kenapa tidak pernah memujuk, katanya "Tidak reti . Tidak berpengalaman " Mengapa? maklumlah saya adalah girlfriend pertama yang dia pernah ada dan terakhir insyaAllah. Okayh, alasan boleh di terima. tapi...


Bukan ke da 2 tahun berpacaran? Tak kan x belajar langsung mcm mana nk memujuk? Eh, saya pun tidak pernah nak memujuk beliau ketika beliau merajuk.. Nak2 lagi, kata dulu banyak boyfriend? gagaga. xkan xde pengalaman memujuk?


Haa, dulu boyfriend x serious. kalau gaduh, apa lagi break la. xde masa nak memujuk okayh. Seriously, dulu paling lama bertahan 3 bulan macam tuh. Then ni tetiba da 2 tahun 4 bulan 1 hari. (rujuk daisypath kat bawah nunn :P) Tak ke lama? terkejut dan x sangka kan? Saya berharap berkekalan ke jinjang pelamin dan ke akhir hayat la yeaa. Aminn. So, sebab tuh saya pun x reti memujuk. Tapii....

Sebenarnya saya reti jea. macam2 idea saya nak buat utk memujuk si dia bila dia merajuk. Malangnya ego menguasai diri :) Disebabkan dia tidak pernah memujuk, maka saya tidak akan sesekali memujuk beliau. Bila dia da reti memujuk nanti barulah saya menggunakan taktik memujuk tuh ke dia. So, apa motifnya jeles kat pengganti Cici tuh? Haaaa. pointnya di sini, mengapa demi memahami si pengganti Cici yang kacak tuh. yang pemenang sangat tuh. apa? Best Man Win? Ha, mengapa demi si Best Man Win ni, Faisal sanggup google, baca manual, siap bukak forum bagai? Kenapa untuk memahami dan mencari tahu bagaimana memujuk girlfriend yang merajuk, dia x boleh google? kan? Tadi saya da tanya da soalan tuh kat dia. Dia cakap, "mana la org tahu boleh cari kat internet.okay, selepas ni orang cari eh" heh, harap2 betul la yea cari . cari la supaya slepas ni i xbanyak makan hati lagi.. haha. Saya suka baca magazine. Dari cosmopolitan, ke female hingga la ke women's weekly. maka, saya bnyak mengetahui serba sedikit tentang lelaki melalui magazine. tapiiii... ada tapinya lagi. Bila apa yang saya katakan kat Faisal tentang apa yang magazine tuh cakap, dia pasti membangkang. contohnya situasi macam ni;



saya hendak membeli kasut, pastu da jumpa kasut yang saya suka, tapi dalam hati merasa ragu2 takut x sesuai dgn saya, maka saya pun berkata ;

Saya : Sayang, cantik x kalau orang pakai?

Faisal : Cantik!

(cantik sesaja, susah nak dengar perkataan tak! atau paling2 pun, tak berapa)

Saya : Betul ke ni? Macam bukan setakat nak ambik hati jea?

Faisal : BUat apa nak amik hati, hati sayang kan memang dah kat org

(dia memang suka loyar buruk sangat! )

Saya : Cepatlah, serious. dalam magazine cakap kan, lelaki mcm selalu puji perempuan sbb nak jaga hati dia jea. Mcm kalau x berapa cantik pun dia akan cakap cantik.

Faisal : Serious la ni. Betul cantik. Nak percaya cakap org ke cakap magazine?

Saya : Magazine . :D Sebab dia da buat survey, lelaki memang mcm tuh.

Faisal : Kalau macam tuh nanti orang nak jadi editor magazine. Biar apa org tulis, sayang percaya.

Saya : -___-' (speechless)

So, kadang2 saya tidak tahu nak percaya ke x magazine tuh. Saya cuma rasa saya memahami Faisal dari segi pemakanan jea. Haha. Hal2 lain masih perlu banyak belajar. (eh sayang eh :P , jangan marah :D )


Jadi kesimpulan di sini , siapa menang anda rasa wahai kaum2 gadis, anda atau kereta boyfriend anda?







eh, ini kereta idaman! :)





sekian, terima kasih.

p/s: saya suka volkswagen beetle . memang idaman kalbu la. nak kaler baby blue! :D nombo plate 7287 :) auu~ xsabar mahu sambung study dan habis dan berkerja lalu memiliki kereta tersebut. comel!

Thursday, November 4, 2010

Perempuan

Perempuan, gadis, wanita, betina, ladies , women. panggil lah apa pun, jantina yang menunjukkan bahawa seseorang itu adalah female dia haruslah memiliki vagina, breast . heh, ni aset perempuan yang membezakan lelaki dan perempuan la kan. kalau kau ada penis, tuh kau lelaki. so entri kali ni adalah berkenaan perempuan. Yea, saya tahu, ada jea "lelaki" yang ada vagina. itu kerana dia khunsa atau dia g ubah jantina dia. lantak pi la. ni tentang perempuan yang memang "di ciptakan seorang insannn~ " ala-ala lagu siti. ha, kau. lagu siti terusss.

Okayh, sebelum ni saya ada cerita tentang lelaki kan, now nak juga la cerita pasal perempuan. mcm berat sebelah pula cerita pasal laki, tp not about girls, ladies or whatever yang seangkatan dengannya. Jadi, dengan emosi,perasaan saya ketika ini lebih bagus jika kita mulakan sahaja cerita tentang perempuan ini :) jika tidak, lemau jadinya.

Perempuan jenis apakah yang saya sebuk sekali ingin ceritakan di sini? Obviously la tentang perempuan yang x baik. aku nak cerita pasal org baik-baik buat apa? kesian sahaja pula mereka. yang x baik ni, haihhh, munken mmg patut di kecam oleh saya :) yea, saya tahu sekali tidak haruslah saya mengutuk org kerana ianya berdosa, namun ini adalah luahan rasa hati saya yang membuak2 apabila mendapat tahu tentang terdapatnya jenis perempuan ini di buka bumi ini. Dunia nak akhir zaman agaknya. Hint : adakah trend yang malatopssss kalau kau perempuan bercinta dengan suami orang? hebatkah rasanya apabila kau dapat merosakkan kebahagiaan rumah tangga org lain atas alasan semuanya jodoh atau takdir, jika dari awal telah kau perempuan mengetahui bahawa lelaki itu adalah suami orang yang mempunyai anak?


Jadi dapat x hint cerita apa yang saya ingin katakan di sini? haihhhhhhhh...~ tidak kisah lah jika kau perempuan muda yang soSIAL mempunyai sugar daddy untuk menampung hidup kau. ini munken kerana engkau tidak matang lagi dan tidak memahami bagaimana perasaan sang isteri apabila mendapat tahu bahawa suaminya ada perempuan simpanan. namun, fikirkan sejenak jika perempuan itu adalah wanita pertengahan umur. oops, i dont think wanita seswai for this type of perempuan memandangkan apa yang dia telah lakukan. wanita sounds like perempuan yang baik2 kan? but for "her" i bet she is NOT. she is just a perempuan yang berselindung di sebalik konon2 kealimanan eh kealiman. haaa, siap nak kuar nama atuk saya manan tuh napa? hahahahahah~ adoi, sorry atuk :P hmm, okayh bersambung. perempuan ini berselindung di sebalik ke aliman, ke tudung an, ke tua an. masyaAllah. i am sooooo sooooo hate this type of person. ni bukan soSIAL lagi da. malah TERLALU soSIAL. haih, maaf jika terkasar bahasa. saya hanya lah manusia biasa yang suka bercakap kasar kalau sedang marah. Normal kan? kenapa saya terlalu amarah? perkara ini tejadi pada diri saya ke? choiiiii~ saya belum bersuami. hahahahaha. dan jangan yea terjadi suatu hari nanti kerana saya insyaAllah bakal menjadi surgeon, maka dengan senang saya tidak takut untuk memotong alat sulitnya sehingga x ada langsung! :D kejam x? hehe, okayh jadi kenapa amarah sgt ni amirah? amarah amirah amarah amirah. eh, asal dkt2 jea bunyi dia -____-' haha. sila bertenang boleh? ohh, mmg saya emosi bila tahu cerita2 begini. lagi punnnnn, hormon x stabil ketika ni. faham2 la eh PMS :) aduh.. sudah2 mari bersambung cerita.

perempuan apakah yang umurnya sudah agak pertengahan, mempunyai anak yang sudah besar, sudah mempunyai cucu punnn melakukan hubungan dengan suami org? okayh, saya xnk comment pasal suami org tuh sbb saya da pnh cerita psl lelaki. now nak cerita pasal perempuan jea :) hmm, pasti anda tertanya2 apakah perempuan tuh xde suami. yea, munken dia adalah janda rasanya. hmm. tapi kalau yea pun kau janda, kau x boleh sesuka hati nak bercinta dengan laki org kot! tambahan pula kau org tuaaaaa! tolong la, xfaham ke perasaan wanita, bila dpt tahu suaminya ada hubungan dgn wanita lain? yang lebih tua dari umurnya lagi. bapakkkkk lahhhh. mengapa ini terjadi? adakah bomoh terlibat? haaa, syirik2! >.< haihhhh~ saya tak nak memburukkan sesiapa. tapi ntah la. mmg perangai g mereka lakukan tuh buruk kot. adoi. sudah la, sekarang nak bersedia mencari tmpat penginapan utk saya bercuti bersama teman2 lagi bagus. rasa lega lps dapat luahkan segala di sini. terima kasih blogggg! :)

ada pepatah mengatakan bertepuk sebelah tangan xkan berbunyi. memang pun, melainkan kau tepuk kat dinding baru ada bunyi kan? hahahah.


actually ada 2 blog tergendala.

1. pasal ngedate hari tuh.
2. pasal produk pencuci muka.

heheh~ nanti2 saya post 2 entri ni yeaaa :)



ps: dunia oh dunia. jauhkan lah saya dari terjatuh cinta dgn suami org. apa yang pasti faisal belum berkahwin :) hehe.

Tuesday, October 5, 2010

Coming soon

How soon? very very soon. its been a long tyme taw i x update this belog. kangen ngak sama gwe? hehe. soon, i'll update, with a lot of storyyy! :) nanti-nantikan yaa! daaaa~~


p/s: i've been busy lately with a lot of keje, problem and many more. see ya! macam la ada yang kesah. haha well, ada aku kesah? :P

Tuesday, August 31, 2010

Anugerah yang tidak di hargai

huhu~ *air mata hampir mengenang* hampir okayh, belum mengenang lagi. hmm, apakah yang sedih sangat ni? kenapa? bagaimana? dimana? siapa? sudah ! sudah ! jangan di lemparkan pelbagai persoalan lagi. ni saya mahu cerita la nihhh. sabaq naa, bulan baik lagi mulia ni .. saya berasa amat kesal dengan masalah duniawi. eh, ada eh perkataan duniawi? haha, rasa mcm first tyme guna :P rasa jea, sebenarnya banyak kali da guna pun cuma 1st tyme nk eja. haha. ha, apa yang masalah sgt ni? ekonomi jatuh ke? x bukan pasal ekonomi. aduii, da tuhh pasal apa? ha, ni yang nak cite ni. sabar laa. heh, da kata da tadi nak cerita kann. kalau x sabar sgt gi lompat ke perenggan ke 2 hahaha~ org nk bg intro dulu, amik mood dan hati para pembaca.. kan ? kan ? hmm, saya terasa nk buat cerita ni sbb baru2 ni adalah rakan tag saya kat video dia kat fb tuh, bila tgk video tuh, adoiii. sayu sgt kot! kenapa? okayh, saya start cite sekarang la. sbb ada yang x sabar da tuhh. *yea yea jea kau ni mira*


begini yea rakan dan taulan, video yang saya katakan tadi adalah berkenaan pembuangan bayi yang amat berleluasa sangat sekarang ni. haa, bosan la tuh kan bila da tau cite ni yang saya maksud kan? tahu xpe, mmg bosan punn. setiap hari, kalau xsetiap hari pun selang 1 hari laa, ada ada jeaa berita pasal org buang bayi tau! jahat sungguh si pembuang tuh. xtahu ke bayi tuh sangat comel! walaupun muka mak bapak ala2 pecah umah xpun rempit/bohsia. tapi bayi tuh comel okayhh! kesian mereka di buang begitu sahaja. lain kali kalau xnak mengandung jangan la mengandung. bagi harapan palsu jea kat baby tuh untuk hidup kat dunia nihh. heh. nak mengandung 9 bulan tuh boleh pula kan. pastu senang2 jea buang. kalau yea pun nak buang, xbolehh ke "buang" elok2? maksud saya macam jangan smpai bayi tuh mati. "buang"/bagi la kat rumah anak yatim ke, rumah kebajikan ke, bg la kat sape2 yang xde anak tuhh. kann.. ha, xde la si pembuang ni tambah dosa yang da sedia ada tuh dengan membunuh lagi. geram nihhhhh. huhu~

tengok, comel molek jea mayat baby ni. sempurna kot! xde cacat cela.


sudah2, jangan emo2 sangat yea amira. ambil perkara ni dari sudut positif. "celah mana yang positifnya?" errr. anggap la, munken si pembuang tuh membuang bayi tuh sebab dia xnk satu hari nnty bila bayi tuh da besa jadi mcm dia juga? "erk. tapiiii....." yea! akan tetapi yea , kalau yea pun xmau bayi tuh jadi cm kau si pembuang, jgn la mengandung! xreti2 guna pelindung? haha. macam pantun dua kerat pula "ehh, jgn!jgn! ni mcm menggalakkan" ha, silap2. hah, pandai2 la kau fikir sendiri. mcm kes ni dari tahun2 lepas da wujud, xleyh ambil pengajaran ke? adoi. sian sangat kat baby tuhh taww. macam ada 1 cite kat tv ni, xigt cite apa, sgt comel tau dia tunjuk cmne embryo tuh membesar menjadi fetus sume. dalam cite tuh macam dia bersuara. masa mula2 sekali sperm masuk kan, dia mcm comel jea ckp "eyh, eyh I know where is the short cut to get to the ovum" siap ada map lagi. begitu excitednya dia nk hidup menjadi manusia berebut dgn berjuta-juta sperm yang laen (bagi yang fertile la kan) heh. ha, xke mcm comel. pastu setiap development of that fetus tuh, bila ada pembaharuan macam tumbuh tgn, dia mcm excited jeaa. --- ni dalam cerita yang saya tgk tuh la. heh. cute okayh. konon2 jea dia bercakap, tapi mcm bayangkan la bayi tuh mmg fikir cm tuh. mcm da excited nak hidup n keluar tgk mak bapak dia sekali tgk2 kena bungkus tuh di buang daaaa. kesian kann.

ramai orang kata, kes pembuangan bayi ini di kaitan dengan kelahiran unwanted child. macam anak luar nikah? atau pun keluarga yang sgt2 susa yang x mampu nk membela anak kecil lagi memandangkan zaman skang sume punn mahal kan. tapi, rasanya kalau sebab keluarga susa tuh, selalunya la kan, diorg mmg bagi anak yang di lahirkan tuh kat org, x la pula di buang di bunuh seperti apa yang terjadi sejak kebelakangan ni kann. pastu kelahiran anak luar nikah ni yang di buang dikaitkan dengan event2 seperti tahun baru, valentine n hari merdeka. adehh, tuh la, mak bapak suh duk umah xmo, nak gak g tgk konsert kat tmpat sesak2 tuhh. kalau tahu jaga diri takpe la kann. nihh. bukan jea xtahu jaga diri, malah maruah juga xterjaga pastu yg org islam pula, xpasal2 kau nak smbut valentine tuh nape? adehh, susa betul la dengan org yang akal yang xberapa nihh. lain kali kaum2 wanita di luar sana, jika nak pilih bf, kalau yea la nak sangat ber-bf tuh, jangan pilih lelaki yang suka sangat berjanji ni. sbb janji2 di jamin, tidak akan di kotakan 100% heh. saya pun x suka bf saya berjanji2. maka, dia tidak pernah berjanji sangat. eh. itu lebih bagus kan dari kite mengharap kepada sesuatu yang xpasti? kan kan? jadi, sedar2 la ey.. xkira la bohsia kea, bukan ke, same jea. kadang2 org yang berpendidikan tinggi pun ttiba2 menjadi seperti kanak2 yang xtahu bezakan baek dan buruk kann. begitu juga si lelaki yang .. hmm, xterkata dan x terlabel saya di buatnya bagi mereka yang x bertanggungjawab nihh --- > yeah! tuh yang seswai :)




alalalala~ molek bebenor baby ni. mata macam pakai contact lens okayhh! geram!


comel sangat! suka kaler mata dia. kalau nnty xdpt baby kaler mata dia mcm ni, bg dia pakai contact lens boleh? :p heh. (celah mana genetik nk dpt kaler mata mcm ni punn deee~)



okayh, sudah2 la cite pasal ni, kang darah tinggi pula saya di buatnya. nak di biarkan perkara ni terus menerus berleluasa, mmg xpatut la. nk di bendung, heh bagaimana? xpe la, bayi tuh suda tentu2 ke syurga. ye x? jadi, lantak kau la si pembuang. cis! so sempena hari merdeka ni, boleh x memerdekakan diri anda dari menda2 yang memudaratkan? menda2 yang sangat jahiliahh. boleh x? boleh x??! *angguk angguk* ha, bagus! jadi, renung2kan. maafkan saya jika terkasar bahasa :D maklum la tgh amarah ni :P









p/s: bila da kawen nnty saya nk letak nama baby lelaki eusoff :) nnty musti handsome macam nabi yusof. hehehe.




tapir pun tahu sayang anak dia. apantah lagi babi (xmo upload gamba babi ) jadi, yang x sayang anak ni apa? hahaha.

Friday, August 27, 2010

berbuka di luar bersama-sama sepanjang bulan ramadhan

hoih. title entry ni xboleh panjang lagi ke? pastu mcm ada penipuan sedikit di situ. sepanjang bulan ramadhan eh? maknanya setiap hari sepanjang ramadhan sehingga hari terakhir ramadhan pun berbuka di luar? tipu sungguh! ha, saya tersalah statement. maaf. maksud saya di sini, beberapa kali dalam bulan ramadhan, ni semua al-kisah berbuka di luar bersama-sama. ha, faham x? x? memang sengaja membelit-belitkan ayat pun. motif? saja nak test minda anda menyusun ayat di bulan mulia nih. haha. teringat masa sekolah rendah dulu susun ayat yang sememangnya tunggang langgang dalam peperiksaan. *sudah-sudah, kau punya tajuk da lah panjang. jangan kau nk memanjangkan entry ni. buat juling si pembaca aja




Di kala malam sepi yang tenang, kedengaran bunyi putaran kipas ceiling berputar ligat seperti roda impian; rancangan quiz yang pernah di siarkan di astro suatu ketika dahulu. namun begitu, putaran itu tidak la pula berhenti seperti roda impian tuh. kalau berhenti, x ke panas jadinya? haaa. panas! panas! eh eh, ni ada cerita panas ke? *amboi kau ni kiahh, xabes2 nak cerita panasssss jeaa. penat la mak macam ni nak kena bg cerita panas. cerita suam2 xleh?* okayh, smbung berdrama semula.


(amik mood)


Bunyi kipas itu sebenarnya di tenggelami oleh bunyi lagu "halimah jongang" yang sedang di siarkan di astro prima ketika ini. *jup, asek2 rancangan astro jea nih. apa cer?* eh. ah'a. xde kaitan pun cerita yang saya. haha, saje nk bg intro panjang2 sbb , saya tidak akan memberi sepatah pun perkataan selepas intro ni abes. err, tapi bila intro ni nak abes? haaaa. okayh, nak abes da ni. pada entri kali ni, saya hanya menyiarkan gambar2 aja keyh! gamba kan boleh memberi 1001 cerita. *wahh, mana kau dpt kata2 ni?* haha. yea la, tgk sinetron kat astro cite cahaya tuh, dari gambar yang di anaiya jea, org da boleh buat cerita. walaupun, cerita tuh xpasti kebenaran di sebaliknya. ( heh, nmpak sgt saya ni terpengaruh dgn drama di televisyen) whatever~ mari lihat gambar2! :]















sekian terima kasih :)


ps: okayhh, abes da~ eheh. entri ni da simpan berhabuk sebenarnya kat draft. :P

Friday, August 13, 2010

Bulan Ramadhan :)


Assalamualaikumm.. wahh, sopan nya. anak sapa lah nihh. haha. okayh2 di bulan yang baek lagi mulia nih, xya merepek sangat la yea amira. jup g kurang pahala. haha. kau kau yang suka propa sangat tuh pun sama, xya mengata sangat di bulan puasa nih, xelok okayhh! :D

Jadi, rasanya masih belom terlambat saya nak mengucapkan selamat menyambut ramadhan kepada anda-anda xkesah la anda ni follower ke x ke, selamat menyambut ramadhan okayh! :) hari ni da masuk hari ke 3 berpuasa. sangat seronok! hehehe. umi saya bila berbuka mesti bertanya, nak menu apa ari nih? haa, selalunya macam tahun2 sudah, tyme puasa la umi kekeringan idea nak masak apa. maklum la hari2 nak kena masak untuk sahur n berbuka. kalau x puasa, mmg sesuka hati sahaja makan megi la, nasi goreng la, mee goreng ke, apa2 yang simple lahh. tapi, bila puasa sangat best sebab makan sedap2 jea okayh. lauk kena berat2 :D ngeee~ puasa kali ni, umi suh kiteorg gilir2 bg idea menu apa nk mkn utk berbuka khususnya. haaa, turn saya da semalam, pasni sofia punya turn pula, pastu faliq, hariz, aqilah (eh, aqilah perlu ke?) haha dan seterusnyaa :D ayah saya berbuka kat masjid jea. dia selalu g semayang kat sana, jadi, anak2 la yang memberi idea kepada uminya. haa, saya dgr tuh kata hati anda . . . (psycho kan?) haha. mana ada beri idea jeaa. ada okayh saya tlg sket2 apa yg patut :D heee~

okayh lah, itu jea laa :D tadaa!~ selamat beramal ;)


sekian terima kasih.



ps : ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna. ececeh~

Thursday, May 27, 2010

it's all about MONEY n POWER.

heh. apa ntah tajuk seperti berpolitik sahaja nihh? saya mmg sengaja meletakkan tajuk begitu mcm bagi nmpak jeng jeng jeng skett. haaa, baru la mcm tadaa! org nak baca kann? betul x? okayh, to be honest, entri kali ni mmg la ada sedikit cite pasal wang dan kuasa. waahh, begitu serious kan? kenapa begitu serious? apakah yang membuatkan ianya nampak serious? haa, saya punn xtahu. tapi rasanya bila kata pasal kuasa dan wang mmg ianya kelihatan serious. begini lah pembaca yang sejati sekalian, ewaaahh~ mcm berpidato pula, saya yang masa begitu terluang menanti saat-saat nak sambung belajar, xreti-reti nk ulang kaji.. apa yang saya reti? hmm, tido, makan, tgk tv, on9 , berblogging, pastu tgk cite korea kat tenet. haaa! dengan aktiviti tersebutlahh maka saya mendapat idea baru untuk membuat entri ini :)


saya baru sahaja habes tengok cerita korea tajuk dia "partner" sebanyak 16 episode yang mengambil masa lebih kurang 3 hari untuk saya abes kan. not bad la dari 1 hari tgk abes terus kan. nnty xde cite laen da nak tgk. . pelakon dia, mmg jejaka idaman la u ols! seperti dalam entri saya yang lepas2, mmg bnyk kali saya asek ckp pasal dia jeaa. sape lagi kalau bukannnnn LEE DONG WOOK! :D cerita ni mmg tragis sgt, sehinggakan di sebabkan wang dan kuasa, bapa sendiri sanggup menghantar anak yg x bersalah ke penjara. ohh, kesian taw my darling lee dong wook. i pggl lee dong wook, dong aja la eyhh. lebih ringkas dan padat. hahaa! orang x kan buat cerita kalau menda tuh x berlaku kann? apakah? mengapakah kerana wang dan kuasa darah daging sendiri menjadi mangsa? wahh gitu. emosi nihh! hmm, mcm okayh, memang la dalam dunia masa kini semua perkara memerlukan wang. tp itu dunia beb! haa, wa malas la kan nak cakap bnyk, lu pikir la sendiri. mmg perlu ke? apa yang perlu ke x nihh? heh. tiba-tiba. hmm, bukan la, perlu ke mengejar sangat wang dan kuasa tuhh? kesian dong taw. comel sangat dia pakai bju banduan. haha~

saya seorang kenalan yg dia putus cinta gara-gara pasangan dia dan keluarga pasangan dia mengejar wang dan harta. ooopsie! okayh, kau da bercinta lame kot dgn org tuh, tiba2 bila ada org kaya dtg kat kau, kau tgglkn pula teman kau tuh kan? apakah? kalau yea punn kan, bia la org kaya tuh muda, single dan kachak! bukannya tua, bini da bape ntah dan muka berkedut. okayh, kata tua, mmg berkedut la. munken dia tidak menggunakan krim pencegah penuaan? hahaha. kepada yang ditinggalkan oleh "orang" tuh, yang terlalu mengejar harta, anda patut bersyukur sbb dia telah menunjukkan belangnya sebelum berkahwen lg, meskipun selepas beberapa tahun baru anda tahu, xmengapa. itu ujian dari-Nya. anda pasti akan mendapat yang lebihhhh baik dari itu. jangan kecewa yea. haha. mcm dia baca jea blog nih. okayh, whatever pun.. ini pengajaran pada yang lain juga. sebenarnya kekayaan harta x menjamin kebahagiaan. percayalah :) melainkan org tuh kaya harta dan kaya kasih sayang. memang meletops la u ols!~ heh.


selain tuh, mmg banyak kali juga la cerita2 begini secara realitinya terjadi. ala2 si tanggang gitu. Ya Allah, mintak2 perkara begini x jadi kepada saya. mereka yang dah berjaya melupakan ibu bapa, sanak saudara apantah lagi darah daging sendiri buat2 xkenal? heh? no comment. okayhh la.. tuh jeaa pun cite dia. semua emosi ni gara2 tgk cite korea la nihh. apakah sensetip sangat amira nihh ^^ heh. sekian terima kaseh.


the end


Tuesday, May 25, 2010

Kesedaran.

Petang tadi saya ada terbaca one article dalam women's weekly june 2010 punya edition. yea, saya mmg setiap bulan pun membazirkan wang membeli ini magazine. eheh, xpe la kan. budaya membaca kot. bukan buku lucah punn. kesihatan n fashion okayhh? hee~ so, di sini saya ingin berkongsi la dengan teman-teman dengan apa ilmu yang saya dapat lepas membaca magazine ni. saya secara tiba-tiba okiee, mendapat idea apabila terbaca article ini, dengan pengalaman saya sebelum-sebelum ni lagi, memang mencurah-curah lah idea sayaa sehingga abes leaking ke lantai. duhh~ tipu kau eyh mira? celah mana leaking-nya? heh, ada la, saya smpai xsempat mengapai paper dan laptop, conteng kat lantai jea idea yang mencurah-curah tuh.. tuh kira da leaking ke lantai la kan? heheh. tipu jea. ingat saya kanak2 3 tahun ke smpai nk conteng lantai? excuse me okayh, saya 23 tahun. walaupun, ye lah, munken kamu anggap muka saya comel mcm kanak2 3 tahun, tapi saya 23 :)

Adoi, amira, sila terus ke titik penting yea! jadi, anda pasti tertanya-tanya, tentang apakah article tuh yang sampai saya begitu extra excited dgn idea dan pengalaman sebelum nih tuh? jadi, tanpa membuang masa yang telah pun terbuang sedikit demi sedekit sejak tadi, mari saya cerita :) even article ini di petik dari women's weekly, namun ia general to any gender, mahupun lelaki atau perempuan okayhh. this is about top 8 health fears (and how to beat them) seriousy kawan-kawan, after saya baca article ni, memang memberi kesedaran sangat. tambahan pula selepas saya posting kat hospital kota bharu dan forensic ari tuhh. this is very serious! (¬_¬) sila jangan berhenti membaca bila anda tahu ini pasal kesihatan. yea la, ramai org suka baca pasal gossips jea kan, apa kata luangkan masa anda 15 minit jea baca entri ni, okayh?

okayh kite mula kan dengan the most fear factor (wahh, cm rancangan kat tv pula :P) heh. serious okayh! the most fear factor disease, heart attack! anda jangan menyangka bahawa heart attack hanya berlaku pada atuk-atuk mahupun nenek-nenek sahaja. ramai di antara orang awam, yang tidak aware dengan kesihatan mereka tidak menyedari mereka bakal terkena heart attack! ini semua berkaitan dengan gaya hidup anda. yes, absolutely. mengikut Women's Weekly (WW), more than 4000 women died from heart disease. itu baru women okayh, x kira lagi lelaki yang lagi laaaah life-style mereka macam menempah hari terakhir hidup mereka dengan as soon as possible. masa saya attachment kat forensic kan, ada beberapa case, lelaki, dia mati secara mengejut. muda lagi okayh. saya x igt umur sebenar tapi adalah dalam lingkungan atas 25 tahun, bawah 35 tahun. lepas post mortem, lelaki itu di dapatii ada heart disease. mengikut kata teman-teman dan keluarga beliau, mereka mmg tidak mengetahui tentang itu. dan si mati mmg xde rekod punn tentang penyakit itu. see!? can u see that?? kite mmg xtahu pun yang kite akan kena heart attack! mengikut kata my lecturer, dr.sami, heart disease terutama ischemic heart disease (heart attack) adalah silent death disease. ianya tiba-tiba! jadi please aware taww! if u guys or sape-sape ada symptoms sakit dada, yang merebak ke sekitar shoulders, arms, neck n jaw melebihi 5 minit, pastu susah nk breathing haa, sila la hubungi ambulance untuk hantar anda ke hospital. jangan drive sendiri ke hospital, kang otw nk g hospital kang takud apa-apa yang tidak diingini terjadi pula. jangan mengambil ringan perkara ini. olryte siapa yang berisiko tinggi untuk kena heart attack ni? anda yg berusia 50 tahun ke atas, smokers, tekanan darah tinggi, family history of heart disease and those who are overweight or do not get enough exercise.


yang ke dua, type 2 diabetes (kencing manis). complication kencing manis nih, adusss, sgt la scary okiee (╥_╥) . masa saya attachment kat orthopaedics, ramaiiii sangat pesakit diabetes yang kaki kena potong. selain dari kaki kena potong, anda akan senang terkena infection, rabun dgn teruk sekali silap-silap boleh jadi buta, dan banyak lagi la.. sila google kalau nak tahu. symptoms dia mmg banyak, tapi terutama sekali anda akan terasa sgt cepat dahaga dan asek nak buang air kecil jeaa. okayh, mmg dalam cuaca panas kau akan asek menum, tp fikir logik okayh.. maksud saya di sini, this is very diff smpai anda rasa, "apahal ni,, asek nk menum jeaa. pastuu sket2 g toilett" haa, di situ anda perlu berjaga-jaga. xrugi pun kalau anda g check blood glucose untuk kepastian. jangan ambil ringan sangat okayh ttg perkara mcm ni. sbb mengikut doctor2, kat tmpat saya attachment, mmg patient bila da sakit teruk baru nk dtg, sbb pd awalnya mereka mengambil ringan sahaja symptom2 seperti ini. siapa yg berisiko tggi? mereka yang ada family history of diabetes (this is life-style related disease, same as heart attack) those yang overweight, heavy drinkers, physically inactive people dan juga wanita yg pernah ada history kencing manis masa mengandung. nasihat saya, jaga pemakanan,jgn makan manis2 sangat :) cukuplah dengan senyuman manis anda shj okayhh? ;)


then seterusnya dementia. dementia ni penyakit nyanyuk yang very common kat org2 tua. tp dia juga boleh terkena pada any age. symptoms dia, selalu shj rasa confuse, pelupa, and personality changes. okayh, mmg symptoms ni xsemestinya anda ada dementia, tapi if symptoms ni steadily worse n interfere with everyday activeties, then u should and must aware! go and seek doctors for treatment/management. org-org yang berisiko tinggi; people over 65, heavy drinkers and those yg ada family history of dementia.


breast cancer. symptoms : ada ketulan kat breast, atau pun skin changes kat chest area. jangan takud atau terus fikir (oh my god, saya ada breast cancer.hidup saya da musnah) sila berjumpa doctor dulu okayh coz it could be other disease yg benign sahaja. bila ada discharge dari nipple or bila skin kat affected breast cm kulit oren, haaa. itu kemungkinan besar sekali breast cancer okayh, u 'll have a good chance of survival kalau perkara ini lebih awal di detect. jangan segan silu, sila lah jumpa doctor :) org yg berisiko tinggi; wanita yang over 50, yg pernah ada history pnyakit ni, family history penyakit ni and those yg obese.


next is stroke. stroke ni penyebab kematian yang ke3 tertinggi di malaysia yea kawan-kawan. jika anda rasa mcm numbness, loss of balance, headaches, lemah2 satu badan dan ada masalah speaking or understanding, please aware! g jumpa doctor cepat! org yang berisiko tinggi; mereka yang ada tekanan darah tinggi, diabetes, high cholesterol and smokers.

seterusnya deep vein thrombosis (DVT) . scary symptoms, sakit kaki kat bahagian lutut ke bawah. sakit tuh macam kalau kite pegang akan mencetuskan "awww" very tender okiee, then affected area merah2, bengkak.. sape yang berisiko tinggi? wanita yg pregnant atau wanita yg amik Oral contraceptive pill, smokers, overweight people, those yg ada history blood clots in the family, org yang recently melalui surgery procedure n travellers on long-haul flights which last more than 3 hours. okayh, sila ambil aspirin kalau anda x allergic kat ubat ni.. pastu g la seek medical doctors yeaa! jgn g jmpa bomoh mengurut pulaa, mmg nnty bahaya mengundang :)

haihh, banyak da nihh, ada 2 jea lagi.. harap anda tidak bosan membaca, saya akan cuba make it short and simple yet bermakna :) satu lagi adalah brain tumor. mmg brain tumor tidak begitu femes sekali, tapi selepas meningkat usia 35 tahun, risiko mendapat brain tumor ni meningkat. symptoms ; anda selalu sakit kepala da selalu pitam/pengsan. jgn ambil mudah perkara ni. mmg sakit kepala tuh symptoms yang mane2 penyakit punn adaa. tapi kalau da kerap sangat smpai asek pengsan jea, please aware! lebih2 lagi kalau da sawan, lemah, ada mslh nk berkomunikasi, mcm nak ckp susah, pastu personality changes , seek medical attention secepat mungkin! jgn delay or else, sadaqaAllah-ul-azimmm. sesiapa shj mempunyai risiko mendapat penyakit ni. xde specific org pun sebab causes dia masih tidak dapat di ketahui. jadi mari sama-sama menjaga kesihatan.


dan akhir sekali, paling common nihh.. food allergy sape2 jea ada food allergy terhadap kacang la, seafood la , susu la, dan mcm2 lagi. so, kalau da tahu anda allergic kat makanan tuh, jgn la g gatal2 nk makan lagi.. sbb food allergies can be life-threatening okayh? nnty anda akan kena severe multi-system type 1 hypersensitivity reaction. apa kejadahnya itu? ia adalah satu reaction antibody anda dgn allergen tuh. saya x reti nk terangkan mcm mana takud nnty anda x faham pula, jadi cukup la saya kata kan kalau da allergic tuh xya susa2 nk mkn jugaa. jgn degil okayh. symptoms kalo anda allergic kat mknn tuhh adalahh;perut rasa cramps lepas mkn, kulit anda ruam2 dan kemerahan, cirit birit dan sukar nk bernafas. nampak x kat situ bahayanya? kalau da sukar nak bernafas, mmg x cukup oxygen dan akhirnya, sekiannnn..


jadi, mulai sekarang sila sedar terhadap kesihatan anda. saya juga turut sedar lps baca article tuhh..

sekian terima kasih

the end



ps : saya x copy paste, hnya amik sket2 jea dr WW :) heh.

Saturday, May 22, 2010

things you dont know about me...


U guys may not understand the motive of my entry post this time kan? This is about me in the things you might not know about me. why should you know? no la, I just do not want you to judge me without knowing me, so this is a survey that I took from mana-mana ntah for me to mengisi my free time , and in addition for you to know me indirectly, right? so, check it out!


What is on your bed right now?
Trust me, you may not want to know about this :P heh, bersepah kot. but, i'm going to tell u la, i'll answer all question with honesty and sincerity :p konon. segala2nya ada di katil saya. laptop, enpon, bantal, n comforter xya cakap la, beg, cotton.. duhh. bersepah. saya akan mengemas after i post this entri. insaf jup lepas tengok soalan ni. nak bg jawapan yang jujur agak memalukan. haha.

When was the last time you threw up?
hmm, cant remember :P


What's your favorite word or phrase?
kot? kentowt? heh. and siot jea. :D


Name 3 people who made you smile today?
today, hmm . . faisal, aqilah and shahir af8. xsemena-mena shahir ada. okayh, he made me smile for winning in the 1st place okayhhh.?


What were you doing at 8 am this morning?
still sleeping in bed dengan lenanya. masa cuti2 begini, pukul 8am ibarat pukul 11pm kot. masa tidur saya baru bermula :D heh.


What were you doing 30 minutes ago?
tengok AF :P


What is your favorite holiday?
Cuti Raya! :D xkesah la raya apa punn. asalkan cuti raya. lagi, cuti sem :) haihh, cuti on weekend pun saya suka. asal jea cuti, i likeeee~


Have you ever been to another country?
As far as i know, never :( huhu.


What is the last thing you said aloud?
cant remember :) heh. i usually speak softly jea. wahhh~ye lahh tuh :P hahahah~ tipu sket okayh. but seriously, cant remember when.


What is the best ice cream flavor?
Vanilla . n cotton candy from BR :)



What was the last thing you had to drink?
ice water. :)


What are you wearing right now?
Baju kurung. eheh. pasti anda pelik apakah gadis ini memakai baju kurung ketika jam sebegini (11.46pm) ? saya mengaji tadi , pastu malas nak tukar. sikit2 lg la kot baru tukar :D


What was the last thing you ate?
meggi sedap :D


Have you bought any new clothing items this week?
this week? nope :( i want shoppingg! i want! i want! huhu~


When was the last time you ran?
eheh, seriously xigt. duhh~ soalan ni menunjukkan bahawa saya memang da lame x jogging? x exercise? kan? so now, u know it.



What's the last sporting event you watched?
badminton kot. yang malaysia kalah tuhh :P tertengok okie. i xmenat sangat badminton nihh. indirectly, saya telah bagitahu di sini, saya tidak minat bersukan :D heh, tapi saya suka swimming, n futsal! sudah amira, awak da menjawab soalan, please further to the next question. thank you :)



If you could go anywhere in the world, where would you go?
if I could choose, why should I choose just one place? I want to go all over the world lahh. tamak kan? :) itu lah hakikatnya.


Who is the last person you sent a comment/message on myspace?
my space? ohh, inactive. :)


Ever go camping?
yuppie. masa sekolah dulu jea, lepas skolah, xpenah da. eyh, penah la.. masa foundation :p okayh, lepas tuh x penah da.



Have you ever lost anything down a toilet?
hmm, never i guess.


What is your guilty pleasure?
heh, guilty pleasure. is that 'what is the things that i feel pleasure when i do guilty things?' if that so, nothing. huehue.


Do you use smiley faces on the computer alot?
yeahh! a lottt :) :) :) okayh, amira.. stop it! xperlu tunjuk sangat okayhh! we get it :P heh. maaf.

Do you drink your soda from a straw?
xlah, i drink my soda from a sudip. heh. gelak apa. betul la.. saya tipu jea. okayh. soalan ini kacang sangat. kalau la ni soalan spm, perghh.. sure skang da kat ober the sea da blaja dengan tajaan lagi u..


What did your last text message say?
alololowh, comeinya! haha~ :P


Are you someone's best friend?
not only someone's but a lot of peeps :P eheh. i've a lot of best friends. bukan saya seorg saya yang perasan nak anggap mereka BFF saya. ohh, mereka juga mengganggap begitu :) kalau tepuk sebelah tangan xkan berbunyi kan? tetiba. haha~


What are you doing tomorrow?
tomorrow? sunday? mengaji pada waktu petang. lepas tuh xsure yet nak buat apa. maybe online sahaja sampai lebam :D


Where is your mom right now?
downstairs :)


Look to your left, what do you see?
a lotssssss of things! almari baju, box, and tempat baju kotor :D


What color is your watch?
for your information, i dont wear watch. i dont have chemistry with them. seriously. since school, bila ada jam, pasti xkan bertahan lama. excuse me, kau nak kata jam aku cikai la tuh kan? x okie. xkesah la jam tuh bape ribu pon, i'm pretty sure, i dont hv chemistry with them. sebab asek ilang, rosak atau kalau pakai jam, jup g mesti tnya org lain "kul bpe?" sebabnya, aku lupa aku pakai jam. haha.



What do you think of when you think of Australia?
kangaroo :D



Ever ridden on a roller coaster?
of course! syiok beb!~



What is your birthstone?
duhh, sapphire? haha. bukan, is it nilam? erk. sorry. x ingat :)


Do you go in at a fast food place or just hit the drive tthru?
depends okayh. jika nak melepak, dine in. jika nk ke tempat lain, tp kelaparan, drive thruuu. :)



Do you have any friends on myspace that you actually hate?
not really :)


Do you have a dog?
no!


Last person you talked to on the phone?
faisal ;)



Any plans today?
no. today is going to be end in any minutes. welcome tomorrow! :D



Are you happy?
totally happy :D


Where are you right now?
in my room :)


Biggest annoyance in your life right now?
to deal with a person, okayh bukan a person but some peeps, who like to condemn others who condemn them for what they just did. tapi secara x langsung, they didnt realize at the 1st place they did the same thing. maksud saya disini, org tuh nak kata mcm saya mengutuk jea keje, tapi dia x sedar yang dia tuh pun mengutuk juga dan dia yang memulakan dulu kot. so, just let it gone by gone. heh.



Last song listened to?
shahir's song! what is the title again? duhh perpisahan apa ntah. lupa :P



Last movie you saw?
iron man kott. huhu~ btw, on monday nnty nk buat movie marathon okiee ( dengan nada berlagak dan angkuh )



Are you allergic to anything?
no :)



Favorite pair of shoes you wear all the time?
wedges! :)



Are you jealous of anyone?
jealous is a disease. remember that. i just adore n admire jeaa kalau yea pun nak kata jealous ke bahagian positive tuh, kan? for me, jealous tuh negative, xde positivenyaa. kalau nak kata positif tuh kau kata je kau adore dia, nak jadi cm dia. cm tuhh la.. kan? :P



Are you married?
nope! i'm single okayh! but not available :D



Is anyone jealous of you?
haha. i dunno. maybe u, yourself can tell me about it. do u jealous of me uh ?



Do any of your friends have children?
yes :)


Do you eat healthy?
heh. not really. i maen bedal jeaa. cholesterol xpenah jage. huhu~ i shud change my diet habit kott.



What do you usually do during the day?
sleeping :)



Do you hate anyone right now?
haihh, not really. okayh, mungkin saya nampak baik jika berkata ohh, mengapa mahu membenci. okayh, i did hate some peeps before, but just get over it! get over them. so right now, no. i dun hate anybody :)



Do you use the word 'hello' daily?
yuppie :) hello readers! hah.



How many kids do you want when you're older?
errr. 3 to 5? heh.



How old will you be turning on your next birthday?
24. i think, at this age, i should know what is good and bad about things and become more mature. and i really hope that i can be mature enough. not too mature like orang-orang tua, thats too matured. just sesuai dengan umur sudah la okayh :)




How did u get one of your scars?
budak baik biasa lah. masa kecik2 main kejar kat umah atok, abes jatuh tersungkur masa kat tangga. pastu terlanggar bucu ape ntah, kena la kat dahi ni. terus jadi cm harry potter okayh, jangan jeles :P





okayh, thats question is the end of this entri. so, see you soon dalam entri yang lain! :D sekian.



the end






ps: sila abaikan kesalahan tatabahasa n grammar. saya bukan guru bahasa inggeris mahupun pelaja tesl :P sekian.








There was an error in this gadget