Saturday, November 5, 2011

Kentut

di suatu masa tertentu.
di hujung minggu. bukan ahad. tapi jumaat.

hahahambar.

hehe.

assalamualaikummm. hai hai!

lama da tak menjenguk tebas apa yang patut kat sini. :D

tiba2 jea kan hari ni rajin nak menjenguk. mesti ada apa-apa ni..... kann? kann?


mesti la.

ada cerita! :D


tadi masa dlm perjalanan pulang ke kampung halaman yang "kampung" la sangat ,saya dan si dia bertembung la dengan motorbot di jalan rayaaa. can u believe it?? can u? can u?


di jalan raya okayh . bukan di lautan luas .


can not kan? haaaaaaaaaa... tu la, tak percaya bukan ?

sebab bukan saya kena merentasi lautan pasifik ke apa ke nak balik 'kampung' tuh kannnn.. tapii.. mana dtgnya motorbot?

jeng jeng jeng...



hehe >:)


adoii, amirah, tolong jangan jahat sgt boleh?


haha. okayh, saje nak share dgn korang..

korang rasa irritating tak bila kat highway kan, tgh bawak kete, tiba2 dgr bunyi kete ekzos yang kuat gila. pastu mcm kete tuh tak pegi jauh pun, macam dia seolah-olah sedaya upaya nk bawak laju sehingga menghasikan bunyi ala-ala motorbot..


kalau macam kete tuh laju kan, bunyi macam kuat then terus hilang tapee. ni tak, bunyi macam bawak 170km/hr tapiii sebenarnya 80km/hr jeaa.


saya tipu? seriously serious! haha . okayh la, up sikit . 90km/hr la kannn. haa. kan, tak laju la kann. standard la kan? tapi seriously bunyi kete tuh mcm laju tapi tak kemana smpai kan penat nak kutuk . haha. walaupun secara tak sengaja .




mira : ishhh, bukan pergi manaa pun kete ni, tetap depan mata kite jugak . bunyi jea lebih oh.

faisal : haha. tu lahh . (sambil ikut belakang kete tuh kat lane tepi kanan sekali)

mira : ishh, sayang! jgn bwk laju dekat2 diaaa .

faisal :
mana ada lajuuu. kete tuh yang bawak slow. org nk support dia dr belakang jea. haha.

mira : hahaaha. siot gila.

faisal : okayh, come on! laju lagi. u can do it !! (di tujukan utk kete motorbot tuh)

mira : hahaha.

faisal : yeahh, laju lagii. u can do it. org bg sokongan dari belakang nihhh.


mira : ish , tak baek la. tak kemana punn. da la bawak masuk lane org laen.

faisal : tuh la. bahaya betul . macam nak masuk tengah, tapi kanan balikk. tape tape. org bg semangat kat dia bagi laju sikit . biar dia tak putus asa.


mira : ish , tak baek la. tak kemana punn. da la bawak masuk lane org laen.

faisal : tuh laa, kejap macam nk masuk kiri kejap tgh.

mira :
kann? tadi mcm nk kena divider dahhh.

faisal : tuh la, dah la jalan ni mcm beralun, org tuh tak reti control kete, tuh yang jd mcm tuh ..

mira :
(dlm hati) ohh, so nak kata dia(faisal) reti control kete lah?


--------------------------------------------------------

(masih di belakang kereta tersebut)


mira : mesti sebenarnya dia beli kete ni mmg ekzos da mcm tuh, sbb second hand. pastu mls nk tukar ekzos sbb mcm mahal.

faisal : tu la, pastu mcm guna jea kan . tak baek kite kutuk dia. bukan dia nk pun ekzos mcm tuh.

mira : haha, mcm betul jea la kan tuh dia beli second hand. entah2 betul tuh dia yg modified, pastu bila kawan2 tegur dia ckp tuh kete second hand . malas nk tukar baru. haha. sbb dia pun malu bunyi kete mcm tuhh.hahaha

faisal : hahahaha~


-------------------------------------------


mira : dah la, jgn la ikut blkg dia.

faisal : tuh la.. (masuk lane tengah)

mira : ehhh, kete tuh walaupun kite da cuba menjauhkan diri dari dia, dia tetap ada kat depan mata kite la. nak nak bunyi kete dia kuat lagi. haha.

faisal :
hahahaha~org da sedaya upaya da jauhkan diri dari dia supaya kite tak kutuk dia daa. tapi nak buat mcm manaa. sayang nii buat org tercakap jugakk..

(lalu tol)


mira : eh, mana kete tuh? sayang nmpak tak? dia lalu touch n go ke?

faisal : entah la. ntah2 dia lalu smart tag kot. hahahaha~

mira : ehh, dia mesti berada berdekatan. org still boleh dgr lagi bunyi kete diaa.


faisal ; eh, mmg dia lalu smart tag laa.

mira : waaahhh~ mmg dia menang lahh. guna smart tag lagiii..

faisal :
org rasa kete dia rosak la, tuh dia benti kat tepi tuhh. patut la kete dia bunyi mcm tuhhh.

mira : hahaha. ye ke? ha'a la. dia benti kat tepi. kesian jeaa. sayang la ni kutuk2 dia.

faisal : laah, org pulak. sayang pun kutuk kann.

mira : tiba2 kan. cuba sayang bayangkan sayang dgr bunyi kete tuh lagi .. tapi .. sayang tak nmpak pun mana kete tuh. mcm dia jauh kt blkg lg cuma bunyi jea da smpai sini. hahahah~

faisal: hahahahahah~ tuh la. org cari2 eh mna dtgnya bunyi ni. hahahah~


mira: ish, sayang ni. kete tuh da tade depan mata pun kutuk lagi. da la ari ni ari jumaat! dosa jea kutuk2 org tuh.

faisal : okayh2. sayang la mula dulu kann. dah kite cari mangsa laen utk di kutuk..

mira :
hahah~ sayang lg jahat. cuba byg kn org yg sayang kutuk tuh sbnrnya sedara sayang. dia mcm otw nk pg umah sayang melawat. nnty bila sayang da smpai umah da rehat2 tiba2 sayang dgr bunyi kete tuh. tgk kat tgkap "laaa, kete td duk kwsn umah aku rupanya" pastu tba2 ada org ketuk umah , pastu tuh sedara sayang. pastu sayang mcm tnya parking mana td? org tuh pun jwb la kat bla bla..

faisal :
hahahah~ pastuh, org tuh pulak cite " td ada kete B** tuh cucuk aku. siot betul .

mira : hahaha~pastu dia ckp "tp aku bawak laju tggal kan dia kat blkg"

faisal : hahahahahah~ pdhal kite yg bwak slow sbb nk jauh dari diaaa. hahahahahah :)) pastu siap nnty mcm org ckp "wahhhh~ hebat gila potong B**!!!"


mira :
dah dah. ni da lebih ni. org tuh tade pun sebut2 lagi. hahahahah~

faisal : nnty org siap mimpi2 lagi bunyi tuhh. hahahah~ :))

......tiba2 ada motor lalu....


mira : motor ni bawak lagi laju...


faisal : ish sayang ni, jahat gila! nak kutuk lg kete td ..

mira : kenapa?


faisal :ye lah , sayang nk ckp motor tuh lg laju dr kete td.

mira : mana ada! org ckp motor ni lagi laju jeaa.. hahahahah :))

faisal : ayat sayang mcm tergantung. so org mcm igt sayang nak ckp mcm tuhh.

mira : haaa, syang lg jahat pk mcm tuhh. org mmg sengaja buat ayat mcm tuh. nk suh sayang smbg.

faisal : tuh la. ayat sayang td mcm ayat BM nak suh isi tempat kosong. hahahah~ :))



---- kat traffic light , lampu merah------


tiba2 ada motor laju lalu tepi kete ... dengan bunyi yang kuat .


faisal :
ehh, org igt kete tadi.

mira : hahahah~ sayang ni agak2 la. dah2 asyik kutuk kete td jea , kesian dia.

faisal : tuh la. naseb baek pjalanan nk blk 30 minit jea. kalau 4 jam, 4 jam la asyik ckp ps kete tuh jeaa.

mira ; ha'a. smpai nnty tiba2 masing diam jea sbb penat sgt ckp psl kete tuhh.

hahahahah~ balik nnti orang nak buat blog la. lame tak buat entri baru. sayang rasa kalau org buat blog nak letak tajuk apa kat entri ni? org nak 1 perkataan jea.

faisal : hmmm... brooom brooomm!


mira : tuh 2 perkataan. org rasa kalau org letak kentut mesti lagi okayh. org mesti nk tau mcm ada kesah org kentut ke? ke sayang kentut? ke org sekeliling org kentut. haa. kannn?


faisal :
betul jugak tuhhh . hehe .


the end -___-'




fuhhh~ sekian terima kasih.

Sunday, September 11, 2011

Red Lorry Yellow Lorry ~

Assalamualaikum! Hi rakan2 sahabat handai taulan sekaliannnnn :)

Okayh korang sehattt? Cuba kan, Korang kan , Sebut kan, Red Lorry, Yellow Lorry banyak2 kali mcm ni :

"Red Lorry Yellow Lorry, Red Lorry Yellow Lorry , Red Lorry Yellow Lorry , Red rorry .. Errrr~ "

Haha, Motif?

Tade. Saje suka-suka :)


Okayh guyss, siapa kat sini macam tak suka kat pemandu Lorry yang mcm si......ot?

Dah nama pun pemandu lorry yang si---ot kan, siapa nak suka? Menci tauuu!

Sejak saya tak reti nak memandu sehingga lah dapat lesen untuk memandu, saya tak pernah nak suka lorry2 yang besar gedabak kat highway.

Kenapa?

1. Sebabnya, diorang yang besar gedabak tuh suka bajet cute! Mencii tauuuuu!

Ohh,bajet cute? macam mana tuh?

Ala, faham tak org kalau bajet cute, dia msti suka mencelah, menyempit dan sebagainya sebab dia ingat dia kecik.. haa, sama la tuh dgn lorry.. treller dan sebagai dan seangkatan dengannya.

2. Satu lagi sebab, diorang bajet diorang kereta sport yang bawak laju kat lane kanan sedangkan diorang mcm si----put! Dah la lambatkan, pastu berangan bawak kat lane laju, bukan nk memotong pun. jalan mcm ambil angen jeaa, kat lane kiri tuh mmg tak de kereta. Motif please kenapa sebuk bawak lambat2 kat lane laju? Bajet kat over the sea ke apa mcm lane kanan utk lane lorry.. oh puhhleezzz~ *gedik!*


3. Sebab-sebab seterusnya , diorang yang da-la-besar-bajet-kiut kan, pastu suka nak himpit2 kereta orang ikut-suka-boss-dia-punya company jeaaaaaaa!

Macam faham tak, kite tengah konon2la kan, baru keluar dari tol nk masuk jalan biasa balik, pastu lorry yang bajet ferrari ni sebuk menghimpit kereta yang nk masuk lane dia? kan? tak ke si----ot?

Very the -- kan?


4. Malas nak ulas lebih panjang tau pasal lorry yang kurang-ajar-ni.Nak cite banyak2 pun reti ke pemandu lorry tuh nak baca luahan saya kat blog ni? dah undang2 dan signboard kt hghway tuh pun dia tak reti nak ikut dan baca, inikan pula belog saya yang panjang melebar tak selebar lorry ni. Haihhh~ Naseb la lega lepas luah kan kat belog ni.




Sekian Terima Kasih



p/s: korang pula macam mana? apa pendapat korang n pengalaman korang pula? :)

Wednesday, September 7, 2011

La la lazy day~

Assalamualaikummmm, hi rakan2 yang rajen mengjengguk *not sure how to spell* blogg sayaaa ;) hee
Kesian cikgu BM saye masa sekolah dulu. Mesti dia ckp blaja tinggi2 tapi tak reti nk eja pun perkataan simple mcm tuhh :'( haihhh.. I'm sorry.. Maklum lah da lama bebenor tak menulis karangan.. Blog ni pun dah lama tak updateee. Tuh yg skill semakin tumpul.. Huehuehue..

Okayh, hari ni mmg hari yg tak- tahu- nak-buat-apa sedangkan banyak menda boleh buat. Terutama study. Yea, saya ulangi perkataan keyword yea STUDY! Heyy, exam nak dekat. 

Kenapa makin malas nk study ni? 

Sebabnya mood holiday masih ada sisa sisa saki baki 3% lagii. 

'eh,bukan today tade kelas ke? So, sila habis kan 3% tuh dan sila bersikap seperti pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan'

Err, mmg la. Sbb tuh hari ni mcm mood malas2 lagi. Saya janji, esok saya jadi rajin okayhh! Lagi pun esok kelas full dari pagi, esok jea la start study..

' haaaaaa, tuh la diaa... Tuh laa dia sikap yang suka bertangguhhhhh! Amboiii dia tuh! Babab kang! ' 

Okayh amira, stop being crazy in here.otherwise all readers will get crazy while reading ur entry :\


Hmm,hari ni, saya mangun awal pagi. Awal dari jangkaan saya yang selalunya mangun tengah hari :p ngeh3~ mmg tade menda nk buat, da petang mcm ni pun tak mandi lagi. Haihh, malas nyaaaaaa. Tadi dengar lagu, selak magazine female, shape lah segala .. On9 fb, jalan2 kat blog org2 laen... Siap workout for 30minutes, tak reti nk mandi jugak lps da berpelohhhh mcm semut bru lepas jogging, tgk youtube mat lutfi .. Hmm,tiba-tiba .... 

Rasa best pula kalau bvlogging. Kite just cakap jea tak payah nak taip2 ni.. Tapiiii......


Saya pemalu :) hakkktuihhh~ 


So, saya hanya mampu menaip instead of bercakap dpn camera . Tapii, kalau bergamba dpn camera tape, jgn bercakap sebabb saya pemaluuuu... *again* hakkkktuihhh~ mmg boleh vomiting of blood ni, haematemasis katanya in medic term...

Serious lahh! Amboi, tak percaya pula saya ni pemalu. Kalau tak percaya, cuba tanya saya sendiri. Alahaiii......


Okayh la, da petang2 ni.. Baru mood nk mandi datang. So, up until here for now. See ya!

P/s : in case one day korang ternampak video saya bervlogging tuh, maknanya bukan saya la tuh okayh. Sbb saya PEMALU lewwww. :p. 

Entry ni di post melalui ipad, laptop punya charger rosak.. So, if ada silap eja ke apa, i'm sorrryyyyyyy. Saya xreti nk scroll down sume sbb susa :p hehe. Sekian, terima kasih....

Saturday, August 20, 2011

Ipad 2


Salam ramadhan!

Hey hey..

Tiba2 sejak mengalami hari yang seronok dan happy smlm, hari ni rasa nk update agi entri baru :D Pasal apa? jeng jeng jeng. Sudah , jangan nak jeng jeng jeng sgt. da tajuk terang lagi bersuluh kan pasal Ipad2.


Hmm,Ipad2 best wooooooooooo~ mengapa? kerana:

1. saya tak perlu lagi bawak buku tebal2 kelas yang beratnya sama dengan berat saya. (Menipu okayh) Yea, itu perumpamaan. Ilmu2 yang dulu saya kendong ke sana ke mari bila pegi kelas dari pagi hingga petang membuatkan bicep n tricep saya berotot. (Tipu lagi) alahaiii~ ini perumpamaan la korang. Jangan serious sgt. hehe~ sejak ada ipad ni saya mendownload e-book dan hanya merujuk melalui e-book sahaja. pegi kelas pun just bwk notes, kertas kosong, pencil case dan tak lupa ipad jugaaa :D heeee~








2. Selaen tuhh, mr.boyfie yang kadang2 bekerja over d sea, tatkala rendu ingin ber-mesej dan calling2, even roaming pun amatlah mahal okay.. 1 msej jea da 1 hengget! kalau calling2 satu minit 5 hengget rasanya. mmg ho mak ai laaaa. jadi, sejak ada ipad kami hanya menggunakan application facetime jeaaa :D tapi kena la ada tenet bru boleh gunaa. bukan setakat dgr suara, boleh tgk muka sekaliiii tauuu! :D



3. seterusnya, bila melepak2 di kedai makan, dan makanan lambat smpai .. untuk mengelakkan rasa membuang masa, saya boleh study bila ada ipad. alaa, ipad ni mcm hp la, saya bawa kemana sahajaaa. Cuba byg kan, korg nk melepak, pastu mcm bawak buku tebal2 gila susa kan, so kalau bwk ipad tade la nerd sgt . Okayh, melepak smbil baca buku mmg nerd, sebenarnya selain baca buku boleh la maen game.. hahah. tade maknanya saya nk baca buku sgt tyme melepak melaen kn ada quiz or exam tp tetap nk kuar :p


4. bergambar syok sendiri :P hehe, walaupon gmba kt ipad ni takde la hebat mcm dslr, tapi okayh la kan dr tade :P



5. Kat ipad ni jugak ada mcm2 application. macam astro, macam2 adaaaaa~ saya donlod application period diary agar mudah nk agak2 bila next menstruation :P padahal, kalau tade diary ni pun boleh jugak agak, cuma nk tgk ke-konsisten-an dia mcm sng la sbb ada record kan. selain tuh ada app. utk recipe, exercise dll. :)


okayh, ini reason top 5 kenapa ipad best :)



sekian.

p/s:thank you to mr.boyfie sbb ajar cmne nk guna app ni sume, saya ni tak hebat guna gadget2 canggih ni. kah kah kah.





Thursday, June 2, 2011

I am so TOUCHED!

Assalamualaikum orang-orang kampung! :')

Hey hey. what's wrong with you Amira?

Nothing is wrong.

Kau saje nak berdrama lebih kan. haha~




Hmm, sape penah tengok cite Leap Year angkat kening! (again?)

ahaha.



Okayh, saya yang tak reti2 nak study ni pada masa2 terluang
telah menghabiskan waktu2 yang sangat lah berharga dengan
menonton movie yang di donlod khas oleh MR.F.
Hari ni jea saya telah menonton 2 movie
yang jalan cerita lebih kurang sama yea
di mana si gadis ni bercinta dengan orang lain
end up mcm dengan orang lain pula.

faham tak?

ala, mcm kite da ada bf
tiba2 ter-falling in love dgn org laen,
macam tuh la. okayh?


Tajuk cite tu; How Do You Know dan satu lagi Leap Year. Haaa, yang Leap Year ni paling rasa macam ouch! i'm so touched okayh!










Why?

Kenapa?

Sebabnya, jalan cite ni la.
Cite ni lakonan Amy Adams dengan Matthew Goode .
Amy Adams ni ada bf yang berkerjaya sebagai cardiologist.
Biasa la, da nama pun cardiologist, so busyyy memanjang jea la kan.
One day, si Mr. Cardiologist named Jeremy bagi hadiah
as proposal utk Amy Adams ni .
Diorang getting engaged.
Mula2 Amy ni ingat
Jeremy nak proposed
utk kawen tapi
rupanya utk
engaged jea.


da la bg earings jea.
So, dia mcm sedikit terkilan sebab
da 4 years being together si Jeremy
tak
melamar dia lagi. Pelik kau cite kan cite omputih
ke bahasa melayu.
So, si Amy ni bercadang
nak melamar Jeremy ni la pada
tahun tuh , Leap Year.
Mengikut mcm myth Ireland,
mmg romantic kalau girls yg
proposed guys bila Leap Year
ni kan. So, mcm2 dugaan ..
bla bla bla.



malas nk cite panjang sgt.
Sebab rasa mcm nak taip satu cite jea.
Huhuhu.


Masa Amy nk g proposed Jeremy,
tyme tuh Jeremy ada kat Ireland,
so masa nk g Ireland mmg banyak lah dugaan Amy
ni tempuh. di pendekkan ceritaaa...
Paling sangat saya sukaaaaaa!!!!
Ada one guy ni nama Declan.
Dia tanya kat Amy
" If your house on fire and you had 60 seconds, what would u take? "

jeng jeng jeng.


Bila da hujung2 cerita,
macam Amy nak test la Jeremy ni.
So, masa party kat rumah baru dia tuh,
dia g bunyi kan fire alarm.
Dia nak tengok apa yg Jeremy
akan bawak bila ada kebakaran tuh.

Bila tengok2,
saya pun gatal jugak nak test si MR.F .
So saya pun g tanya kat dia;


Mira : Sayang, if mcm kita da kawen, then duduk kat rumah idaman pastu mcm semua barang2 kat dlm rumah tuh lengkap la seperti kediaman yang sayang idam-idamkan. Then one day tiba2 fire alarm berbunyi. Apa benda paling penting sayang akan bawak keluar selamatkan dari kebakaran tuh? Satu jea yang paling penting okayh!


Mr.F : Sayang lah!!


Mira : Siot jea, asal orang pula? (Padahal memang jwpn ni yang saya nk dengar punnn kan. haha)

Mr.F : Sebab mana nak dapat sayang lagi. (Macam menda2 lain tuh boleh beli la maksud dia)

Mira : Awww~ so sweet!

Mr.F : Okayh, orang pun ada soalan jugak.

Mira : Haa, jangan nak tiru soalan orang ehhhh.

Mr.F : Alaaaaaaa~ hahaha. Kalau sayang, mesti sayang bawak kasut2 kan?

Mira : Ishh , apa jea. mana ada!



Okayh,
memang siot dia
nk cakap saya mementing kan
kasut. Memang saya gila kan
kasut,
tapi dia tak tahu saya lebih gilakan dia
berbanding kasut -___-' So, tu la dia. I'm soooooooo touched
dengan jwpn Mr.F tuh. Siap mcm
nak nanges tau!
haha.
Terharu :P


Sekian .


ps: malas nak touching lebih2 . haha.

Wednesday, June 1, 2011

Panda comel!








Assalamualaikum..

Hai hai. Sape da tengok Kung Fu Panda 2 angkat kening!!
Hiihi~ Meyh nk cite sikit pasal apa yang bestnya cite ni.
Okayh, kung fu panda 2 ni mcm ada la kesinambungan dgn yg pertama
sbb kalau sape yg tak tgk yg first tuh mesti rasa tak faham sikit
mcm blur even yang ke-2 ni jalan cite dia laen.

Saya sukaaaaaaaaa sangat la cite ni .
Saya bg 4 setengah bintang!


eh, kata suka. nape 4 setengah je?


Haaa. kan saya da ckp saye ni kedekut sikit.
so save la setengah lagi bintang saya simpan :p
hehehe~. Da la comel.
Saya mmg sukampanda ni.
bulat dan comel! geram la.
pastu ada pula tunjuk tyme dia kecik2.
Ya Allah, COMEL gila okai!
Klau dpt memang da lenyek2 perut dia tuh.
bulat sangat!



Dah name pun cite katun kan,memang pelik la kalau tak kelakar.
So, cite ni mmg kelakar punnn.
Comel okayh!
Saya tak reti nk buat sinopsis
sbb jap g takud tercerita lebih2 korang da tahu x g tengok pula kan :P
So tuh jea la ulasan saya utk cite Kung Fu Panda 2 ni.
Comel!


p/s: okayh, memang tak abes2 dgn perkataan comel dlm entri kali ni. what to do, da memang comel pun. GILA comel! :)

Sekian.

Tuesday, May 24, 2011

Insidious


Assalamualaikum semua! :D Hi!

Okayh, tajuk entri ni agak familiar .

Yea saya tahu, memang familiar .

Tajuk film yang sedang di tayangkan di pawagam-pawagam berhampiran kan?

Haa, betul lah tuh. Jadi, adakah entri ni berkaitan dgn film tuh?

Absolutely!


Saya macam tiba-tiba rasa nk jadi pengulas film pula :P
Ye la, memandangkan saya perlu keep awake sepanjang hari ni dan tidak tidur siang untuk mengelak malam berjaga,
jadi haruslah saya mencari apa yang boleh di lakukan untuk mengisi masa-masa yang ada :)


Saya da tengok da cite ni semalam kat Alamanda,Putrajaya.


Amboi, awat sampai ke Putrajaya dek non?


Hmm, sebabnya saya mempunyai urusan di MMC
berkaitan dengan masa depan saya nanti. huhu.

So, tanpa membuang masa .
Saya tahu anda pun bukan rajen dan kesah nk tahu sgt pon :P
Jadi saya terus straight ke cerita ni la yea.
Saya janji tak bagitahu ending dia even korang boleh google pon :P

Pada peminat cite seram, sila lah g tengok.
Saya dulu memang minat tgk cite2 seram ni.
Tapi, sejak tengok cite Paranormal 2 tuh, haihh~ takuddd tau!
macam phobia tiba2.
Bila nak tidur mcm terkenang cite yang di tonton tuh.
Macam cite insidious ni pun, mmg terkenang ,
terbayang jugak la sebelum tidur.
Mujur tak mimpi ngeri semalam.
Nak saya rate cite nih?
Saya ni kedekut sikit nak bg bintang-bintang ni.
3 n half boleh?
Cite ni mcm best tapi sebab perasaan takud menyelubungi diri,
jadi 3 n half sudah la dari 5 bintang okayh?
Serious seram , sampai mmg akan terjerit2 la.


Haha.



Okayh, jangan khuatir kenapa saya haha.
Saya tidak tipu.
Ini serious.
Saya haha sebab teringat peristiwa di dlm wayang tuh jea .
:P



Saya tengok cite ni smpai tutup mata dgn tangan ,
tapi nk tengok jugak, so bukak sikit jari2 tengok dr celah2 jari jeaa.
Pastu sebab takud sangat dengan sound effect,
saya bukak mata tapi tutup telinga.
Bia nampak asal jgn dengar.
Kalau tak nnti terjerit :P




Cerita ni pasal roh budak kecik yang comel
bernama Dalton keluar dari badan ketika tidur,
pastu tak dapat kembali ke dalam jasad dia balik sebab roh dia pergi terlalu jauh dan terperangkap.
Pastu roh2 jahat nak masuk dlm jasad si Dalton ni.
di sebabkan roh dia tak dpt kembali ke jasad dia,
Dalton ni jadi macam dlm keadaan koma.
Tak sedarkan diri berbulan-bulan lamanya.
Yea la, ada jasad jea, tapi tak de roh kan.
Sementara tuh, banyak gila gangguan jahat kat rumah family dia.
Yang itu seram!
Banyak sangat roh merayau2 dlm umah Dalton.


Pastu nak tahu apa terjadi?
G la tgk kat wyg! Haha.
tak pun g la beli Dvd ke, Donlod ke :P



Kat sini ada trailer dia saya sertakan :



Okayh, saya memang x pandai nk bercerita sebenarnya.
Sebab tuh cite separuh jalan jea. Haha.


Kthxbye.




p/s:Ada satu malam tuh kiteorg berjaga tengah2 malam. Pastu lapar gila. Macam ngantuk tapi nak makan. ingat nak order McD, tapi takud lambat dan tertidur. So tak order la. yang si piah(Sofia) ni nak jugak McD, so dia suh jgk saya order, tapi saya mls dan cakap " alaaa, nak tidur jea la. esok mangun baru makan" pastu piah cakap" nanti kan masa tido roh kau jalan2 g cari makanan, pastu makan sampah2 tepi jalan" okayh. saya mmg xterpengaruh ke-psycho-an dia lalu terus nak tido :p tapi dia pulak g masak kan, tba2 saya mgun dan terus meminta sedikit mknn yg dia msk tuh :p the end.

Sunday, May 22, 2011

Keputusan.

Decision .

Motif tajuk bahasa melayu tiba2 bahasa inggeris ni kenapa? :P

Hmm.

Dlm kehidupan kite, terlalu bnyak perkara yang memerlukan kite membuat keputusan.
Tepat atau tidak keputusan itu hanya akan di ketahui
apabila hasil dari keputusan yg di lakukan tiba di suatu saat yang entah bila kite pun taktahu. berdasar kan kesinambungan belog mentality,
saya telah mengambil keputusan utk tidak masuk campur
kerana saya percaya Allah S.W.T akan menunjukkan kebenaran pada pihak yg teranaiya.
Di harap si polan nih bersabar.

Hehe.

Ada dua org sebenarnya mengalami situasi ni.
Kepada dua2 org tuh, tak kesah la siapa pun munken ada hikmah di sebalik semua tuh.
Cekal okayh :)

Sekian .


Saturday, May 21, 2011

Mentality

Assalamualaikummm.

Hi kawan-kawan. Okayh, tiba-tiba saya rasa nak meluahkan kat blog pula apa yang terpendam. Haihh, berat tau. berat. Entri hari ni sangat bersangkut paut dgn entri sebelum ni.
Hmm, saya masih tidak memberitahu si gadis yang merupakan teman wanita kepada si lelaki yang curang itu.

Kenapa?

Ha, persoalannya kenapaaaA??!

Ini adalah kerana tajuk entri ni. MENTALITY.

Apo ko bondo eh tuh?

Haha. kelakar pula bila menaip mcm bahasa nogori.
Olryte, Mentality adalah pemikiran. Cara pemikiran masyarakat, orang2 awam amhupun bukan awam .

Erk.

Hmm, saya memang tidak matang dalam membuat keputusan dan sering meminta pendapat dari orang sekeliling.
Tak kira la ibu ke, kawan ke, adik ke, org yang tak bape nak kenal dari facebook tuh ke, janji saya akan tanya pendapat orang lain dahulu.
Adik saya yang kecik sekali umur 7 tahun tuh pun penah membuatkan keputusan untuk saya dlm memilih accessory yang seswai.
COMEL kan?! hihi. :P


Sebenarnya dengan meminta pendapat orang lain, saya akan dapat melihat dari pelbagai sudut yang saya tak nampak, sudut2 yang tersorok. Wahhh gitu.
Dengan adanya pendapat dari pelbagai pihak, tiba2 saya akan menjadi celik.
Namun, keburukkan dgn meminta pendapat2 dari ramai orang, ini membuatkan saya konfius! Amat konfius. Ye la, mana tak nya yang belah sini kata mcm ni, yang belah sini pula kata mcm tu, mana nak ikut ni?
Kata dari pihak saya sendiri? hmm, mmg berat. susah nk berkata-kata. Kelu makk!



Kesinambungan dari entri sebelum ni. Kalau ikut kan diri saya sendiri, memang nak jeaaa saya bagitahu. Tapi saya hold dulu dan mintak pendapat org-org sekeliling
"what if this kinda things happen to u" .
Adaa yang kata bagitahu jea kat dat girl!
Olryte, secara terus terang, sebagai seorang perempuan, mmg saya nak bagitahu.
dan saya sendiri berharap if menda ni terjadi kat diri saya (mintak di jauhkannn), akan ada someone yang berani bagitahu kebenaran kat saya.

TAPI!

yea, tapi ye. saya takud untuk memberitahu sebab saya takud memecah belahkan hubungan mereka. Saya tengok mereka mcm tade mslh. Dari luaran la, tak tahu la dari dalaman.
Saya takud mcm that guy just nk berfoya-foya jea dgn pompuan laen dan bukan serius pun.
Bak kata saya seperti dalam entri sebelum2 ni tajuk:perempuan simpanan tuh.
Maybe, pompuan tu macam bukan utk di buat bini pun sbbnya this guy memang merancang utk mendirikan rumah tangga dgn teman wanita dia tuh, dan bukan dgn teman simpanan dia kot. Haihh~ tapi dari sudut lain, saya takut menda tuh melarat2 dan ... ntah.
Macam melebih2 pula pemikiran saya ni :P hihi.


Ada juga yang kata tak perlu bagitahu, elakkan dari menjaga tepi kain orang.
Haihhh~
tapi, cuba fikirkan, kalau menda ni terjadi kat anda.
nak tunggu sampai org tuh tggalkan ke baru nk cakap
" sebenarnya dari dulu aku da tahu dia curang kat kau. "
tak ke rasa nak sepak jea bila dgr ayat tuh? macam kau da tahu tapi diam jea?
nak-nak bila menda ni terkantoi sendiri tanpa sesiapa bgtahu setelah sekian lama.
tak ke membazir masa jea mcm tup tup org tuh tggalkan kau dan pegi ke pompuan tuh? dan sebaliknya la.
kalau menda ni berlaku kat laki, pompuan tuh tggalkan kau, dan g ke laki yang lain. haa. dapat tangkap tak apa yang saya cuba sampai kan?
dan kalau bgtahu, nnty buruk jugak padahnya. haihh~


Jadi saya mengambil keputusan untuk berdiam diri buat sementara waktu.
White Flag.
Menyerah dari memikirkan hal-hal ni.
Sehingga satu saat, bila da fikir masak2 saya akan buat keputusan sendiri.
Tak lama pun seminggu jea boleh? :) Saya memang boleh bersabar menahan dari memberitahu. Tapi adakah si gadis itu dapat bersabar apabila saya memberitahu beliau?

Takud takud!!


Okayh, rasa lega sikit lepas luah kan kat sini.
Kalau tetiba rasa berat hati, susah hati lagi, saya luahkan je la kat sini okayh :)


terima kasih kerana membaca. kalau rajin sila la bagi pendapat.


Sekian :)

Thursday, May 19, 2011

Kantoi

Gotchaa! haa, apa kena ni? Sekarang saya dalam keadaaan yang sangat berbelah bagi.

Kenapa?

Sebab da KANTOI!!

Al-Kisahnya, adalah si polan ni. Bukan la teman rapat. Sekadar kenalan. Dia mempunyai teman wanita sudah. Dan saya pun kenal juga la teman wanita dia tuh. Kenal gitu-gitu jeaa. Mereka da lama bersama. Khabarnya sejak di bangku sekolah.

Okayh, so apa yang kantoinya? Berat nak cite tapi berat lagi memikul sorang2. So nak share la sikit.Si polan ni di dapati mencurangi si teman wanitanya. Fuhhh~

Okayh, memang la baru jea teman wanita, sedangkan suami orang pun ada skandal, ini kan pula setakat bf orang. Yea! memang. tapii. tak ke rasa sakit hati? Nak2 bila da macam lama gila bersama. Haih, ntah la. sebenarnya tak nak comment sgt. Sendiri mau ingat la kan.


So, masalahnya di sini. Apakah yang akan anda lakukan apabila anda telah menangkap perbuatan curang ni. Mcm anda telah mengantoikan diorang. Adakah anda akan memberitahu pada si teman wanita?




Aiyokkk. tak tahu.


Sekian, terima kasih.

ps: sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga.

Monday, May 16, 2011

Hari Guru.


16th May.
Tarikh yang memang selalu sangat di kaitkan dgn para-para pendidik .
Hari Guru .

Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru di Malaysia .
Terutama yang pernah ajar saya kat SK Taman Permata,
SK AU Keramat dan SMK Wangsa Melawati . .
tak lupa termasuk lah lecturers kat MSU .

Happy Teacher's Day for all my lecturer .
Words are never enough to thank you for everything that you do. :)

Saturday, May 14, 2011

Psycho .

Psycho atau ejaan bahasa melayunya psiko bermaksud seseorang individu yang mengalami tekanan mental atau gila. insane. It is hard to explain the real meaning of this word . if you guys check or search in google, the result will just shows psycho=crazy. that's the short meaning of psycho.

Okayh, kenapa dan mengapa saya buat entry psycho ni?


Ini adalah kerana pada masa ini, kecoh sangat lah cerita pasal orang yang simbah asid sesuka hati kat wanita2 di luar sana . setakat ni da 23 kes dan lelaki psycho yang melakukan perkara psycho tuh masih bebas . Menakutkan . Heh, rasa macam tak best cerita skema sangat. haha.

Saya tak faham kenapa lelaki psycho tuh mcm tade keje laen nk baling asid kat muka wanita2 yang dia pun tak kenal. Motif please?~


Tentulah tade, da kate psycho.


Korang tak penah tgk cite2 psycho kat tv tuh eh? Mcm cite Roommate la paling terbaru kat wayang tuh. Saya pun tak penah tgk cite tuh lagi. hHaha. tapi dari preview movie tuh pun da tau yang roommate dia psycho .

Agaknya kalau orang yg simbah asid kat muka wanita2 yang da jadi mangsa tuh da kena tangkap, pasti tiada hukuman berat di kenakan. sebab? dia gila!! Paling-paling pun masuk wad psychiatric jea.Kasihan si mangsa yang tak semena-mena menanggung parut kerana asid tuh. Lebih teruk lagi hilang penglihatan akibat terkena asid. Memang tidak adil kan?? Geram sangat! Adalah lebih bagus jika orang awam, lelaki2 gagah yang dpt tgkap si psycho tu dulu sebelum polis tangkap dan bawa ke muka pengadilan.

Kenapa?

Boleh la si psycho tuh kena pukul-baling dengan asid pula kat dia. tengok macam mana pegi kan.



Okayh, tuh psycho yang terang-terangan. Pasti 1 dalam 100 orang antara yang korang kenal pun psycho jugak. Percayalah! Memang wujud orang psycho tapi tak la sampai mcm nk simbah asid atau membunuh. Cuma dia light-light jea. Macam?? Saya!! Muahahahahahahah~ gelak psycho ni :P


Haha. Okayh la, saya da ketandusan idea nak menaip . Makin tua, makin kurang idea. Alahai, tua sangat la kan :P Alasan tak munasabah.

Malas atau memang tidak berbakat?

Ntah.

Biar anda sahaja yang menentukan :P heheh. tadaaa!


Sekian Terima Kasih.

Sunday, April 17, 2011

Persoalan ?

Assalamualaikummm :) Hi awak sume!

Ni saya nak share something la kann, sikit jea punn..

Ada someone asked me : "Agak2 orang islam yang drink alcohol, dia orang makan babi jugak tak?"

Okayh, this question is a bit difficult to answer since that person said: "coz, bagi orang muslim, arak tu haram, same goes to babi. so have anyone of them yang makan babi jugak?"
hehe. saya no comment.

Sekian, terima kasih.





Wednesday, April 13, 2011

Tergendala.

Ya Ampun, Entry yang saya nak pon tuh tergendala buat sementara waktu.

Segala kesulitan amat di kesali :'(


Tuesday, April 12, 2011

Cincin perkahwinan .

Hi tawan tawan!

Wahh~kau tajuk entry kelas u ols! Rasa tak macam pom pom di situ? Tak paham eh pom pom tuh apa? alaa, kan orang orang selalu berkata "cerita nak meletup jea" so, instead of saya cakap meletup , kan lagi comel kata pom pom :D comel kan?



Okayh, back to reality yea. Kenapa dengan cincin perkahwinan?



Haaaa. nak tahu? kena baca sampai habis dulu. jeng jeng jeng. nampak tak betapa saya pandai memancing korang untuk membaca entry ni? haaa, jangan tipu skip terus baca ke perenggan terakhir,anda munken terlepas point point penting di sini. kalau da malas sangat nk baca, sila lah jangan baca :D malas mak nak layannn .

Okayh la, sebenarnya saya pun tatau nk cite dari mana ni. kalau anda2 para pembaca yang setia, pasti anda2 tahu bahawa saya ketika ini bekerja sementara nk smbg blaja blk kan? jadi banyak lah pengalaman2 saya hidapi *ahaks!* mcm penyakit pulak bunyinya. hmm, mmg bnyak pengalaman saya alami baik buruk happy sumeee. dan sepanjang saya bekerja untuk kumpul duit nak kawen , eh, silap. gila kau! okayh, memang di situ nmpak kesinambungan tajuk entry ni dengan bekerja utk kumpul duit nak kawen, tapi memang tak la nokk mak bkerja utk kumpul duit nak kawen. haaa, mak kerja demi mengumpul wang nk smbung blaja :P nampak tak di situ betapa murninya hasrat mak ni haaa.


'abes, kumpul duit nk kawen bukan hasrat murni jugak ke?'



err, murni tuh memang murni, tapi tak cukup suci. waahh~ sudah2. jangan di layan kan kegilaan ku ini. terlebih sugar kot tadi --' sebab tuh la saya ni sweet jea . aww~


by the way kawan2, di saat2 akhir saya bekerja kat Celebrity Fitness ni, cuba teka apa kah perubahan yang ada pada diri saya?




Haa, saya makin fit?




Slim shady?




Memang sungguh tak tepat jawapan anda!! i've gained 2 kilos!! dari berat yang average 48 kilos, saya telah mencecahkan berat saya ke 50 kilos! nampak tak di situ saya telah bina muscle?




Eh, bukan muscle, jangan menipu sgt. Saya telah membina fat!! okayh, mmg ramai personal trainer kata saya perlu gain weight kerana terlalu kurus katanya. tapi mereka xsedar kot kurus2 pun perut buncit kan, jadi ntah la kenapa jin makan bila keje kat situ menjadi2. ada jea yang hendak dikunyahkan. Pastu terhegeh2 nk work out sakit sakit badan kan. Tapi kalau sakit2 badan tuh nak2 part yang dikeje kan sakit memang berkesan lah kann. hee . lantak la. tapi apa yang pasti, saya harus turunkan semula 2 kilos tuh!! tak suka la nombo 5 tuh. 50. ish, macam tua. haha. mengong.





Bukan, saya ni kalau bab2 nombo mmg rasa macam tak best. saya suka nombo 7. so, kalau berat 70 kg, saya betul2 tak kisah asal kan bukan 50 . nampak tak saya cuba menipu di sini? haih, sudah. sudah. saya tak mahu membuat para pembaca berasa keliru lagi. jadi, sebelum hari terakhir saya kat CF tuh, saya telah berusaha work out bagi mencapai berat asal blk. perut yang buncet di ketepi kan dahulu kerana yang penting di sini berat asal! saya ulang, berat yang asal .


kenapa?


SEBAB seluar jeans saya!!! saya tak suka pakai jeans ketat! macam tak perlu pakai belt dah. mcm err. tak best!! so, harus turun kan balik sbb sgt obvious thigh n butt sudah membesar.


sebagai result, saya berjaya turunkan 1 kg jea. okayh, 1 kg bg saya mcm amat tidak secure! bila2 masa boleh naek. jadi sekarang, ketika ini , berat 49kg. okayh la. asalkan bukan 50kg :) gila kan?


olryte. mengapa obses terhadap berat?



seperti yang sedia maklum, dengan tajuk entri yang mcm da bg hint tuh , harus la obses. nak nampak cantik pada hari bersejarah :)) haha.


"amira, sila straight to the point" .


di sini saya dengan berbesar hati dan berat hati ingin memaklumkan, saya akan berhenti kerja di CF untuk sambung belajar. cukup straight to the point tak?

err. "tapi, apa kaitan dgn cincin perkahwinan?"


tade. :D

hahaha. saje bg gempak. sebelum menamatkan entri saya yang agak merapu-asyik-menipu saya nk kongsi sedikit la gamba2 yang ada sebagai tatapan anda bagi memeriahkan entri yang tak seberapa ni :P haha. thanks for reading ;) jangan marah okayh? tak sweet .





sekian terima kasih :D

Pentipu.

Halo kawan kawan :) Assalamualaikum !

uhuk uhuk.kalau nak di ikutkan kesinambungan entry sebelum ni, kata bagi masa sebulan nak meng-ubah suai kan blog ni? ha, sian dia tauuu. terbengkalai seperti cicak mati kering di jalanan. okayhh, dengan rasminya yea, saya mengumumkan bahawa saya akan update hari ini juga belog ni. ada kesah2 yang lameeee jea pendam macam buat pekasam untuk di kongsikan bersama. sharing is caring kan? :P jadi, mari lah menantikan kisah tuh. kisah apa? haaaaa. kisah yang tak de apa sgt. xmo la cite skang macam pom pom jap g cite tak best. haha. tapi, penah ke saya buat cite tak best? tak penah kan? SOOO? sila nantikan bila hari menjelang siang. kerana malam ini saya mahu merangka-rangka sikit demi sedikit. faham-faham jea lah eh, saya ni kalau taip, tak nak pula 1 ke 2 perenggan jea kan. macam memerlukan masa lah nk taip tuh. di harap anda-anda bersabar :P

heh. perasan bebenor la ada org nk sgt menantikan my new entry tuh :p haha.



sekain. ha, sekain eh, jangan sekain sangat :P sekian, terima kasih.

Saturday, February 26, 2011

Changes needed

weh weh, tolong la wehh tukar background.. bosan tauuuu!!

hahaha. siapa yang berani sgt nk kata background blog i bosan? amboiii, i cubittt kang!
yea, betoll, mmg bosan. masa utk berubahhhh! jadi, sila beri masa 1 bulan utk saya berubah.

erk. bukan saya, background bloggg saya! haa.okayh?

kenapa lama sgt?

sbb i busy la uuu. heheh. okayh, ttyl .tc! ;)



mwahhh3~

Monday, February 7, 2011

Happy Birthday!

huh. 24 years old already. -__-'

first of all, thanks for the wishes my dear friends!! Mcm biasa, bila tiba jea bday kite, mesti kite rasa berdebar2 kan who is the first person yg akan wish dulu tepat2 kul 12 am. haha. Even da masuk 24 tahun kan, still rasa berdebar tuh adaaa. andddd for this year, pemenang yang 1st wishh tepat ... saya ulangi .. TEPAT pukul 12 am mengikut jam saya adalah one of my friend masa muda remaja dulu. *sambil senyum simpul* siapa? siapa? haaa, saje la tuh suka kan gosip2 ni kann? okayh2, saya pun malas nk mcm propa sgt, just bagi clue jea boleh? Dia kawan saya masa sama blaja g tuition dulu.. siapa? biarlah rahsiaaaaaa :) haha. Whatever, or whoever he is, thanksssssssss jugak la pada yang wish awal beberapa minit, awal beberapa hari . tak pun yang wish pada 12:01am, 12:02 am punn dan seterusnyaaaa. THANKS kerana macam wish kan.

Jadi, bila da birthday tuh memang la tak semestinya kite g celebratee. namun begitu, *wahhh~ ayat karangan bahasa melayu kau* namun begitu yeaaaa, bila da ada someone special, tipu la kan ckp tak celebrate sesamaaa. Jadi, tidak seperti tahun lepas dimana celebrate dgn familyyy dan si dia, tahun ni celebrate dgn si dia jea. keranaaaa......7hb tahun ni jatuh pada hari isnin, kaum keluarga sume bekerja. hukhuk~ cuma si dia yang jadualnya agak tak berapa nk ikut jadual kerja biasa, off pada hari tersebut. Bukan off biasa2 ehh, annual leavee tuh yang dia apply dr tahun lepass.haha. so, tahun dpn punya bday pun dia da apply siap2. terharuu tau! :P Jadi tanpa membuang masa saya dan anda yang munken malas nk baca celoteh2 panjang lebar, meh la saya ringkaskan jeaa. tengok gamba jea bulihhh ? :P

NAH!






ni cake dari Personal Trainer CF, terharu tauu tetiba saya punn ter-masuk sama. So mcm celebrate awal la sedikit kann. hehe~ THANKS okayhh you ols ! ohh, japp, mesti korg mcm pelik. kan saya ada kata yang saya keje sementara nk smbg blaja kan, dulu saya keje kat bhagian customer service , now da tukar bhgian personal training booking . TAPI, saya bukan personal trainer yeaa, ngeh3~ memang ramai igt mcm tuh kalau duk ckp keje kat CF, dorg igt i ni personal trainer, ehh, memang tak laa. mana fit pun nak jd trainer. haha. naek broga hill punn muntah2. huhu~






ini my favourite new york cheese cake! ehehe, dari Faisal. Jangan New York sangat. hahaha.






tuh dia pwesent salah 1 pwesent yang saya dapat. apa?kasuttt! saya ni mmg hantu kasut. jap, tade la hantu sangat, tp mcm pntang la kan diberi peluang, memang kasut pilihan sayaa! hehe. jap, kasut ni pilihan Faisal! cantik kan dia pilihh. pandai tau nokk! lepas ni bleyhh la berdikari seniri beli pwesent utk orggg :) tak yah tggu org da ehh :D



pastu keesokkan harinya lepaks2 bersama my gegirls!!! ~~ amy and kakak zu yang lovely sgt tu!

hmm, tuh jea la alkisahnya dari saya yang berusia 24 tahun -___-' . tak best weh 24 tahun. serious.







sekian terima kasih!:D

Friday, January 7, 2011

fuhhh~banyak habuk.

its been a year i didnt update / post entry kat sini.

A year?

hehh. saja nk propa. ye la, my last entry was on 2010, and now 2011 man!

OMG. i'm getting old! 24 years old this year? what the fish?

i dont mind if it is 25 or 27 .. but not 24 bcoz i dun like 4 .

So, i will assume that i am 23 boleh? 23 plus 1 :) hikhik~boleh la kan? :P


Hmm, so what's this entry is all about?



NOTHING.

Haha. just want to update. :P Somehow, want to share today i'm so something. Haha.

What the fish. Abaikan. saya sedang lemau kerana mengantuk. Namun masih gigih nak update juga. Okayh, next entry saya akan smbung cerita pasal apa2 la eh. :)


HAPPY NEW YEAR! :)


sekian terima kasih
There was an error in this gadget