Saturday, November 5, 2011

Kentut

di suatu masa tertentu.
di hujung minggu. bukan ahad. tapi jumaat.

hahahambar.

hehe.

assalamualaikummm. hai hai!

lama da tak menjenguk tebas apa yang patut kat sini. :D

tiba2 jea kan hari ni rajin nak menjenguk. mesti ada apa-apa ni..... kann? kann?


mesti la.

ada cerita! :D


tadi masa dlm perjalanan pulang ke kampung halaman yang "kampung" la sangat ,saya dan si dia bertembung la dengan motorbot di jalan rayaaa. can u believe it?? can u? can u?


di jalan raya okayh . bukan di lautan luas .


can not kan? haaaaaaaaaa... tu la, tak percaya bukan ?

sebab bukan saya kena merentasi lautan pasifik ke apa ke nak balik 'kampung' tuh kannnn.. tapii.. mana dtgnya motorbot?

jeng jeng jeng...



hehe >:)


adoii, amirah, tolong jangan jahat sgt boleh?


haha. okayh, saje nak share dgn korang..

korang rasa irritating tak bila kat highway kan, tgh bawak kete, tiba2 dgr bunyi kete ekzos yang kuat gila. pastu mcm kete tuh tak pegi jauh pun, macam dia seolah-olah sedaya upaya nk bawak laju sehingga menghasikan bunyi ala-ala motorbot..


kalau macam kete tuh laju kan, bunyi macam kuat then terus hilang tapee. ni tak, bunyi macam bawak 170km/hr tapiii sebenarnya 80km/hr jeaa.


saya tipu? seriously serious! haha . okayh la, up sikit . 90km/hr la kannn. haa. kan, tak laju la kann. standard la kan? tapi seriously bunyi kete tuh mcm laju tapi tak kemana smpai kan penat nak kutuk . haha. walaupun secara tak sengaja .




mira : ishhh, bukan pergi manaa pun kete ni, tetap depan mata kite jugak . bunyi jea lebih oh.

faisal : haha. tu lahh . (sambil ikut belakang kete tuh kat lane tepi kanan sekali)

mira : ishh, sayang! jgn bwk laju dekat2 diaaa .

faisal :
mana ada lajuuu. kete tuh yang bawak slow. org nk support dia dr belakang jea. haha.

mira : hahaaha. siot gila.

faisal : okayh, come on! laju lagi. u can do it !! (di tujukan utk kete motorbot tuh)

mira : hahaha.

faisal : yeahh, laju lagii. u can do it. org bg sokongan dari belakang nihhh.


mira : ish , tak baek la. tak kemana punn. da la bawak masuk lane org laen.

faisal : tuh la. bahaya betul . macam nak masuk tengah, tapi kanan balikk. tape tape. org bg semangat kat dia bagi laju sikit . biar dia tak putus asa.


mira : ish , tak baek la. tak kemana punn. da la bawak masuk lane org laen.

faisal : tuh laa, kejap macam nk masuk kiri kejap tgh.

mira :
kann? tadi mcm nk kena divider dahhh.

faisal : tuh la, dah la jalan ni mcm beralun, org tuh tak reti control kete, tuh yang jd mcm tuh ..

mira :
(dlm hati) ohh, so nak kata dia(faisal) reti control kete lah?


--------------------------------------------------------

(masih di belakang kereta tersebut)


mira : mesti sebenarnya dia beli kete ni mmg ekzos da mcm tuh, sbb second hand. pastu mls nk tukar ekzos sbb mcm mahal.

faisal : tu la, pastu mcm guna jea kan . tak baek kite kutuk dia. bukan dia nk pun ekzos mcm tuh.

mira : haha, mcm betul jea la kan tuh dia beli second hand. entah2 betul tuh dia yg modified, pastu bila kawan2 tegur dia ckp tuh kete second hand . malas nk tukar baru. haha. sbb dia pun malu bunyi kete mcm tuhh.hahaha

faisal : hahahaha~


-------------------------------------------


mira : dah la, jgn la ikut blkg dia.

faisal : tuh la.. (masuk lane tengah)

mira : ehhh, kete tuh walaupun kite da cuba menjauhkan diri dari dia, dia tetap ada kat depan mata kite la. nak nak bunyi kete dia kuat lagi. haha.

faisal :
hahahaha~org da sedaya upaya da jauhkan diri dari dia supaya kite tak kutuk dia daa. tapi nak buat mcm manaa. sayang nii buat org tercakap jugakk..

(lalu tol)


mira : eh, mana kete tuh? sayang nmpak tak? dia lalu touch n go ke?

faisal : entah la. ntah2 dia lalu smart tag kot. hahahaha~

mira : ehh, dia mesti berada berdekatan. org still boleh dgr lagi bunyi kete diaa.


faisal ; eh, mmg dia lalu smart tag laa.

mira : waaahhh~ mmg dia menang lahh. guna smart tag lagiii..

faisal :
org rasa kete dia rosak la, tuh dia benti kat tepi tuhh. patut la kete dia bunyi mcm tuhhh.

mira : hahaha. ye ke? ha'a la. dia benti kat tepi. kesian jeaa. sayang la ni kutuk2 dia.

faisal : laah, org pulak. sayang pun kutuk kann.

mira : tiba2 kan. cuba sayang bayangkan sayang dgr bunyi kete tuh lagi .. tapi .. sayang tak nmpak pun mana kete tuh. mcm dia jauh kt blkg lg cuma bunyi jea da smpai sini. hahahah~

faisal: hahahahahah~ tuh la. org cari2 eh mna dtgnya bunyi ni. hahahah~


mira: ish, sayang ni. kete tuh da tade depan mata pun kutuk lagi. da la ari ni ari jumaat! dosa jea kutuk2 org tuh.

faisal : okayh2. sayang la mula dulu kann. dah kite cari mangsa laen utk di kutuk..

mira :
hahah~ sayang lg jahat. cuba byg kn org yg sayang kutuk tuh sbnrnya sedara sayang. dia mcm otw nk pg umah sayang melawat. nnty bila sayang da smpai umah da rehat2 tiba2 sayang dgr bunyi kete tuh. tgk kat tgkap "laaa, kete td duk kwsn umah aku rupanya" pastu tba2 ada org ketuk umah , pastu tuh sedara sayang. pastu sayang mcm tnya parking mana td? org tuh pun jwb la kat bla bla..

faisal :
hahahah~ pastuh, org tuh pulak cite " td ada kete B** tuh cucuk aku. siot betul .

mira : hahaha~pastu dia ckp "tp aku bawak laju tggal kan dia kat blkg"

faisal : hahahahahah~ pdhal kite yg bwak slow sbb nk jauh dari diaaa. hahahahahah :)) pastu siap nnty mcm org ckp "wahhhh~ hebat gila potong B**!!!"


mira :
dah dah. ni da lebih ni. org tuh tade pun sebut2 lagi. hahahahah~

faisal : nnty org siap mimpi2 lagi bunyi tuhh. hahahah~ :))

......tiba2 ada motor lalu....


mira : motor ni bawak lagi laju...


faisal : ish sayang ni, jahat gila! nak kutuk lg kete td ..

mira : kenapa?


faisal :ye lah , sayang nk ckp motor tuh lg laju dr kete td.

mira : mana ada! org ckp motor ni lagi laju jeaa.. hahahahah :))

faisal : ayat sayang mcm tergantung. so org mcm igt sayang nak ckp mcm tuhh.

mira : haaa, syang lg jahat pk mcm tuhh. org mmg sengaja buat ayat mcm tuh. nk suh sayang smbg.

faisal : tuh la. ayat sayang td mcm ayat BM nak suh isi tempat kosong. hahahah~ :))



---- kat traffic light , lampu merah------


tiba2 ada motor laju lalu tepi kete ... dengan bunyi yang kuat .


faisal :
ehh, org igt kete tadi.

mira : hahahah~ sayang ni agak2 la. dah2 asyik kutuk kete td jea , kesian dia.

faisal : tuh la. naseb baek pjalanan nk blk 30 minit jea. kalau 4 jam, 4 jam la asyik ckp ps kete tuh jeaa.

mira ; ha'a. smpai nnty tiba2 masing diam jea sbb penat sgt ckp psl kete tuhh.

hahahahah~ balik nnti orang nak buat blog la. lame tak buat entri baru. sayang rasa kalau org buat blog nak letak tajuk apa kat entri ni? org nak 1 perkataan jea.

faisal : hmmm... brooom brooomm!


mira : tuh 2 perkataan. org rasa kalau org letak kentut mesti lagi okayh. org mesti nk tau mcm ada kesah org kentut ke? ke sayang kentut? ke org sekeliling org kentut. haa. kannn?


faisal :
betul jugak tuhhh . hehe .


the end -___-'




fuhhh~ sekian terima kasih.
There was an error in this gadget