Wednesday, May 6, 2015

Tagging period

Assalamualaikum semuaaaa.

Salam sejahtera! :)

Isnin 20th April kite start da lapor diri kat HKL. Hihi, tak minta pun HKL ni, tp Alhamdulillah sbb dpt dkt dgn family. kira macam HKL ni pilihan ke 4 la. Dlm borang nak 3 pilihan kan. Haha. Tp sekarang da guna sistem e-ho so mcm pilih je la hosp apa yang ada kosong. Kalau tade tunggu je kalau nak tunggu. Duk lama lama kat rumah sementara menunggu kekosongan tu pun xelok gakk. Nnti mcm lupa apa kite blaja sume.

Then masa 1st day lapor diri tu da tahu dapat department mana. Ceteka ceteka kite dapat mana??

 Haa, kalau ada baca entry sebelum ni mesti dpt teka kalau da duk tanya caniii.. huuuuu.. Sangat lahhh tatau kenapa 1st posting dapat Obs&Gynae! Adakah ini petunjuk utk bersedia menerima dan menyukai subject ini sbb munken Mo-ship ttba dpt Obs&gynae? touch wood! touch wood!

Redha je masa nampak nama dlm list Obs&Gynae. Nasib baik la ada geng2 sama sekali posting sama. So tade sedih sangat macam masa final exam dulu tahu dpt long case O&G terus nak menangis. Haha.

So far masa tagging ni (sepatutnya 2 weeks jea) kiteorg ada logbook kena isi utk tagging pastu jumpa MO yg jaga group kiteorg utk off tag assessment. Start keje Kul 7am abes 10pm. Kalau boleh tak ya rajin sgt nak stay smpai midnight. Sbb tagging period tade off day. Keje la straight 14 hari atau sampai masuk table kalau xcukup org baru boleh ikut masa keje 7am-8pm for am shift then 7pm to 11am utk pm shift.

Mmg masa masuk je blur gila. Tak tahu nak buat apa, so approach je la senior HO kat situ tnya suh ajar apa yg kena buat sume.. Paling2 tak pun tnya staff nurse atau sister. So after off tag nnti tahu da apa kena buat sume kan.

Hmm, sbnrnya byk lagi nak cerita. Tp rasanya tunggu bila abes posting ni la baru cite. Haha. Sbb baru berapa hari je kot mulaa. :P  Okay. See ya in August bila da abes posting ni. InsyaAllah. Hihi.

Sekian Terima Kasih.


PTM

Assalamualaikum

Hi hi readers :) Salam sejahtera.

Lama juga tak update ni.

Okay, utk entry ni nothing much to story mory.

Kalau nak tahu PTM ni mcm mana semua, dia macam 5 days of kursus.

Batch April 2015 siapa yang dpt Hosp HKL, Putrajaya, PPUM, Sarawak sume PTM sama tmpt kat PD.

Timetable sgt padat. Kena bangun pagi, dlm jadual start as early as 6am utk senamrobik session.

So xperlu rajin sgt mandi semua, bangun tido gosok gg sembahyang then pergi senamrobik. Lps abes tu baru mandi. Haha.

Then abes pula agak awal. Mcm tempt kiteorg kat Glory Beach Resort,PD ari tu a bit relax kalau nak bandingkan kat tempat lain mcm start awal abes smpai midnight.  Tak tahu la apa diorg buat.

Our fasi sangat baik. Tak garang mcm tempat lain. Haha. So, overall okay jea.

Bawa baju lebih sikit kalau jenis yang suka tuka2 baju pagi mlm. sbb session mmg sepanjang hari. Ada makan makan di sediakan yg pasti.  Last day ada test. So, just listen je masa ceramah tu. And in the end, confirm dapat jawab quiz tu :P

Huhu, sbnrnya tak tahu nak cerita apa sgt sbb sepanjang PTM ari tu demam. Then sunday, a day before lapor diri demam okay sikit. Hihi. Munken sbb terkejut da 7 bulan cm tu duk relax kat rumah ttba busy yg tak berapa nak busy ttiba.

Okay tu je. Bye :)

Sekian Terima Kasih.


There was an error in this gadget