Friday, November 20, 2009

si kecil.

Aloha!~
Entri kali nih saya tidak akan berceloteh panjang lebar okayh. i'm run out of words ^^ yea la, sekarang pukul 3:53am, my brain is too weak to think :p plus i'm thinking some others stressor which make me stress.esok my result exam sem lepas akan keluar! -_-' huh!~
Olryte, tukar topic lah. This is not the matter yang saya mahu letak or bagitahu disini. Tapi, ada sesuatu yang amat comel! Lihatlah gambars2 dibawah ni. I'm the photographer and my lil sister is the supermodel :p she's like doing this thing. Dia asyik cakap : wahhh~macam org besar yang kaya kan? macam datin jea pakai macam ni . ( she's only 5 years old this year, n i dunno how dat dia tahu perkataan datin-datin suma tuh) ni hanya sebahagian sahaja . Kalau nak letak banyak2, rabak lah blog sayaa.. xmahu itu berlaku :p






These first 3 pictures was taken hmm,masa dia 3 ke 4 tahun ntah ^^ munken 3 tahun lebih kot. hee~ comel kan? dia nak jadi princess :)


Aww~so gorjes! this one masa dia 4 tahun lebih :) rambut still panjang.







sexay!~


Okie, dari gamba gorjes tadi sampai sini umur 4 tahun lebih ;)

Masa buat "photoshoot" gambars bawah ni la dia merasa kan diri dia adalah seorang datin! ha ha ha~ nii tangkap tadi. sume bahan2 adalah my mom punya selendang n saya punya semata-mata. hahah~ xde baju pun di gunakan. lilit2 jea :p

more matured n sexay!









comels~










aww~ howt!



beautiful ;)


ni hilang focus dah. dia asek sibuk nak panggil kucing dia si farah tuh. okayh abes da. tuh jea.
THE END ;)


Friday, November 6, 2009

kawan, kawan makan kawan, bekas kawan . . . kawan tipu2.? haha~

Apa tajuk nih macam mengelirukan? apakah motif dan rencana sebenar entri kali nih? ttg kawan yang berbuat jahat kah? hmm? atau tentang kawan yang lama sudah tidak ketemu lalu sudah tidak berkawan dgn beliau atau apakah? cukup. tidak perlu membuat andaian kerana segala pertanyaan akan terjawab. sila baca dengan penuh kesabaran. kali ni xde gamba menghiasi entri ni demi melindungi muka2 kawan dan kawan makan kawan, bekas kawan dan sewaktu dengannya. saye berharap anda tidak akan berasa bosan kerana entri kali nih adalah amat panjang umpama cerpen mingguan gitu. saya akan cuba sedaya upaya untuk menjadikan ulat-ulat perkataan ini menjadi lebih menarik untuk dibaca agar anda tidak bosan. jika setakat ini anda merasa bosan, anda boleh la search ke blog-blog laen yang munken tidak membosankan sebelum anda terlambat dan munken tidak dapat berpatah balik kerana tertarik dengan ayat-ayat cinta yang berbelit ni. adoi,nak menjelaskan ni jea da cukup panjang. belum cite lagi,cmne tuh? anda yakin xmau berpatah balik? betul nihh? masih ingin mbaca? bagus la begitu. xsia-sia usaha saya membebel sorang2 kan. munken hanya seorg dua saje yg sudi membaca,xmengapa,xde org baca pun xpe.. asal kn apa yg ingin di luah kan sudah di luah kan. sekian, tuh jea. hahah~ tipu jea. mula pun belum lagi cm ne nk tamat >.<>
Bismillah...
saya ingin sekali menceritakan pengalaman saya tentang kawan2 yg saya pernah berkawan. pagi tadi saya tidur xlena, secara tba-tiba mndapat idea untuk di muatkan di blog miracleinmira nih. yea la, kata tiba-tiba kan? isn't it a miracle? :p sejak saya kecil hingga sekarang,saya sudah berkawan dengan pelbagai jenis manusia tidak kira dari segi darjat,umur , jantina mahupun agama. saya mmg suka berkawan :) [senyuman seorg yang friendly] saya akan ceritakan secara rawak sahaja tanpa mengikut kronologi agar kawan-kawan saya yang terlibat dalam cerita ini tidak akan tahu yang saya sdg menceritakan tentang diri mereka. saya ada ramai kawan. bukan kawan2 yang dikenali di facebook,my space mahupun friendster tetapi kawan2 yang saya kenal in real life. yea mmg banyak sangat. nak cerita tentang kerenah dorg satu-satu mmg saye sendiri xlalu nak menaip. lenguh kowt jari jemari. bisa cramp tahu ngak?
Saya pernah mempunyai kawan yang cukup tua untuk di gelar pak cik. sbnrnya xtahu patut ke x mengelarkan pak cik ni "kawan". haha~sbbnya,bukan kenal sangat pun. hanya kenal beberapa hari shj dimana dia menanyakan arah jalan.. dan tup tup lepak menum bersama2.setelah mengenali beliau dalam beberapa hari, saya dan rakan2 yang mendapati pak cik spt ada agenda yang cukup mystery. mmg menakutkan apabila dikenang kerana xtahu bagaimana boleh terjebak mjadi kawan kepada pak cik nih. rasanya spt di pukau. mujur tiada perkara2 yang tidak di ingini berlaku sepanjang tempoh beberapa hari berkawan dengan beliau ^^' ketika tempoh berkawan dgn pak cik nih, mmg tidak pernah saya keluar bersendirian bersama beliau. malah ada rakan yang lain menemani dimana mereka juga menjadi kawan kepada pak cik nih. hmm,saya kena ingatkan pada diri sendiri agar tidak mudah bercakap dan mesra dengan org yang tidak begitu dikenali.anda juga harus begitu.
Selain dr pak cik tadi, saya pernah mempunyai kawan yang sangat rapat dengan saya tetapi akhirnya telah memburuk-burukkan nama baik saya di hadapan rakan-rakan yang lain malah menceritakan perkara yang ternyata jelas ianya palsu kepada umi saya. saya xpasti mengapa beliau melakukan perkara itu. sedangkan kami berkawan baik. mujur umi saya lebih mempercayai saya berbanding org itu. kawan-kawan saya yang lain juga berkawan dgn org nih, mari bagi nama kepada beliau agar mudah anda memahami jalan cerita ni yea. okie nama dia sonya (bukan nama sebenar) sonya, saya dan beberapa lagi rakan yang lain mmg berkawan rapat. sonya telah mengumpat ttg saya kpd rakan2 yg lain tuh. dan rakan2 yang lain tuh telah menceritakan kpd saya ttg perbuatan sonya dimana dia mengumpat saya. terima kasih rakan2 yang lain. kalau tidak kerana rakan-rakan yang lain tu,tentu saya tersalah pilih kawan dan akhirnya menjadi rosak seperti sonya. sonya sekarang ini saya xtahu dia jadi apa,kerana saya sudah lama tdk menghubungi sonya, apa yg saya tahu melalui profile nya di web2 yang digilai ramai, kehidupan sonya sungguh rosak sekali. saya mmg agak terkilan kerana sonya sbnrnya , pada mulanya perkenalan kami, sonya mmg baik.. tapi akhirnya sonya menjadi xbaek dan rasanya akibat salah pilih kawan. selepas saya tdk berkawan dgn sonya, sonya telah berkawan dengan org yg xsepatutnya di jadikan kawan. saya bukan nak menghina org, tetapi org itu sendiri mmbuatkan dirinya terhina.huhu~
Bukan sekali, tapi dua kali kawan saya yang baek telah mengkhianati perhubungan baek kami. dia nih xtahu la nak kate kawan baek ke x, tapi mmg kami berhubungan baek shj dalam tempoh lebih dari 2 tahun. mmg lebih la..dia bukan dalam list kawan baik saya pun, tapi dia baik la dgn saya dalam tempoh beberapa tahun. haa, faham x? hehee~yang ni pula name dia penasonica (bukan nama sebenar) penasonica ni, setelah beberapa tahun kami berkenalan, dari awal lagi rupa-rupanya saya telah di tipu. dan penipuan itu terbongkar selepas 2-3 tahun kami berkawan! lama kan? setelah saya tahu kebenaran ttg penipuan yang penasonica lakukan tuh, saya hanya berdiam. tidak menyerang . malah melihat sahaja rentak penipuan beliau.seronok tahu. rentak dia ala-ala dangdut campur country music sket. yea, beliau mmg sangat suka menipu. bila sekali dia da tipu, mmg lps tuh saya xkan caye la kowt apa yang dia cakap. setakat masuk telinga kanan,keluar telinga kiri saje. yang lucunya, pekara kecil pun penasonica nak tipu. kelakar kan? contoh la kan, katakan dia nk g dating, tapi dia tipu, dia kata g study. mcm kalo nak dating kata jea nk g dating. kenapa harus tipu? ini contoh jea. haha~tapi mmg penasonica ni suka tipu la. bukan saja tipu, malah bongkak, suka cakap besar, suka kutuk org lain,suka ambil kesempatan. dia sungguh tidak sedar sekali apabila dia mengutuk org lain seolah-olah dia mengutuk diri sendiri. [ okai,mmg saya spt nampak sedang mengutuk penasonica disini, tapi ini kenyataan] bukan kah mengutuk tuh x bagus. lebih2 lagi jika benda yang di kutuk itu tidak benar sama sekali.kira mcm mereka-reka cerita la. tapi saya disini tidak mereka cerita. ini kisah benar dan pengalaman sebenar saya sepanjang berkawan dengan penasonica. sekarang, hubungan saya dengan penasonica tidak begitu akrab. malah saya tidak lagi berkawan dgn dia. kalau kawan pun, kawan tipu2 jea. hahah~ cm zaman sekolah rendah dulu (awk,awk, jangan kawan dgn si polan nih taw.. kawan tipu2 jeaa) hahah~xpaham sbnrnya cmne kawan tipu2 tuh. tapi mmg saya xkawan la ngan dia. sungguh menyampah! macam nak turut bagi anda menyampah dengan beliau, ada ke patut jika melihat org di tepi jalan yang mmg tidak dikenali langsung . penasonica akan bg comment di mana mmg xperlu pun ttg org tuh. contohnya " ish,huduh gila pompuan tuh" anda bayangkan pompuan tuh xbersalah pun. kenal penasonica ni pun x, ape ntah lagi nak buat sesuatu kepada penasonica mmg jauh sekali,tapi apa salah org tuh dia nk comment sebegitu sekali? jika benar pun rupa pompuan yg xbersalah tuh xberapa menarik, perlu ke dia suarakan pendapat dia? cantik sangat ke penasonica nih?? hmm, nak saya jawab ngan ikhlas ke x?? hahah~anda sendiri tahu jawapan dia jika di lihat dari tingkah laku dia tuh kan.
Okayh, cukup pasal penasonica. sekarang pasal org lain pulaa.saya nak cite pasal nikona(bukan nama sebenar) pula. mari bandingkan rakan baek yang betul2 baik dan juga rakan baik yang sebenarnya x baek. nikona ni kawan baik saya. sebenarnya ada lagi kawan2 baik yang lain, tapi nk bg contoh, satu jea cukup la yea. saya dapat lihat sangat keikhlasan , ketulusan dan kejujuran nikona ni berkawan dengan saya. bila saya dalam kesusahan, nikona akan turut menemani saya dan berada dalam kesusahan juga. macam kata kan jika ada satu aktiviti perkhemahan akan di adakan dan tempat adalah terhad. saya ,nikona, dan kawan rapat yang lain teringin sangat nak g. tapi ttiba salah satu dari kami xcukup tempat. macam katakan la kami nih 7 org kan kawan baik, tapi ada 6 jea tmpat kosong. dimana 1 org xdpt g sbb xcukup tempat di mana 1 org tuh adalah saya. tapi nikona tidak akan pergi ke perkhemahan tersebut. begitu juga dengan 5 lagi rakan rapat yang lain itu. mereka mcm kalo sorg xdpt pegi, mereka xmo g. bukan kah itu pengorbanan? ( sebak jup . terkenang :') ) terharu sgt kan? tuh lah kawan baek yg sbnr. dan saya dpt lihat yang nikona ni sungguh baek mcm slalu sgt mengalah antara kami ber7 (sbnrnya xsmpai 7 pun kawan-rapat yg saye tgh cita nih. cuma nak bg org-org yang terlibat terasa jea. jadi saje tokok tambah. hahaa~) pendek kata saye senang berkawan dengan nikona. saye suka berkawan dgn beliau :) dan juga 5 lagi rakan rapat yang lain tuh spt - - olympusa,konica,kodaka,canoni dan juga samsunga (sume bukan name sebenar :))
Haaa,rakan baek tuh mmg baek juga.. tapi ada juga dalam diam mmpunyai hasad dengki yang terpendam. di mana mereka ingin melebihi kita. okayh, ni bukan pasal nikona.pasal org laen pula..saye gelar dia sbgai K saje la yea. K ni kawan baek juga . sume da anggap kawan baek aku nih >.<> ni sbnrnya xde lah masalah besar sgt dengan saye.. tapi ada lah skit2 dimana dia mesti nak apa yang kita ada.. jika dari segi barang ke xpe. tapi kalo da dr segi org yg kita suka? ape cer? bukan saye jea punya laki yang dia nak suka juga. malah kawan2 saya yang lain punya laki pun dia nak suka juga. gedik kan? tapi rasanya skang dia da berubah kowt. kowt lahh . hahah~ harap2 la dia da berubah. aminn :) okie, tuh jea pasal K.
Ni sume yang saye cite nih jantina dia laki ke pompuan? hahah~ bia la rahsia. meyh smbg lagi kisah seterusnya. saye punya kawan bukan shj kaum perempuan, malah lelaki juga ada. yang lembut2 pun ada. kebanyakkan kawan2 lelaki saya xde buat masalah dgn saya kecuali sorg nih. dia bukan rapat pun. just kenal begitu shj kerana dia same kelas kan. name dia kotexy perangai dia mmbuat saya sungguh annoying terhadap kotexy di mana, dia suka menyampuk dan mencelah apabila saya dan rakan2 laen sdg berbicara. adakah perlu? bila menyampuk tuh pun bukan mnyampuk apa. suka2 nak sound cara pemakaian la, cara berhias la, rambut la. apa ada aku suh ko bayar apa yg aku pakai,buat dgn rambut aku dan barang yg aku guna ke? grrr~benci mak nyah!
malas la nak cite pasal kotexy panjang2, xmenarek. hahah~saye ada kawan yang comel, hensem,cantik, jambu,lucu dan kelakar, tidak merokok, ape ntah lagi meminum minuman keras. jauh sekali berjudi.. mereka sgt best ! bila keluar dgn mereka, saya xpernah bersedih mahu pun terasa dgn gurauan2 kasar yang di lemparkan. kerana apa? kerana saye tahu mereka mmg xmemaksudkannya.
saya ada kawan yang suka amik bf org (actually xkawan pun tp kawan gak la. haha. cmne tuh? lu pikir sendiri) , saya juga berkawan dengan ex kepada ex bf saya. saya berkawan dgn ramaiiii sgt org. sbnrnya banyak lagi saye nk cite pasal kawan2 saya. tapi.. xcukup tenaga la nak taip banyak.
saya adalah seorang yang sangat mementingkan persahabatan berbanding percintaan. sbb bf saya pun saye menjadi kawan dgn dia dulu baru kami bercinta. aww~~ hahaha~ kalo kami xberkawan,xde nya nak bercinta kan? dan saye yakin bf saye pun lagi pentingkan kawan2 berbanding saye yang hanya gf dia :) heee~ saye ade bukti! jika awak bf saye, jgn persoalkan ape yg saye nyatakan nih.okie? hee~
hmm,saye suka berkawan, tetapi saya amat memilih kawan kerana saya takud nnty perkara yang xsepatutnya berulang. saya memilih juga dr segi perangai, jika anda mengatal dgn saya, saya tidak akan berkawan dgn anda. kerana ternyata anda mmpunyai niat lain. kan? tuh utk lelaki, utk perempuan pula, jika anda rasa saye nih adalah bahan umpatan anda, mgapa anda perlu berkawan dgn saya? kan?? jadi, org2 spt itu saye xsuka nk buat kawan. kalo kawan pun, kawan tipu-tipu jea :p hee~ k la, tuh jea setakat nih. penat da nih. huhuhu~ tata.
pesanan: kawan adalah pengaruh terkuat sekali dalam melakukan sesuatu perkara sama ada kebaikan mahupun kejahatan. pandai lah pilih kawan utk kebaikkan diri sendiri :)
sekian. :)

Sunday, November 1, 2009

show yang kelakar.

lupa nak bg tahu dalam entry sebelum nih yg kiteorg terlepas tgk show kul 11 tuhh. rugi jea kan? tapi xpe,ada show yang kelakar disini yg ingin saya kongsi. enjoyy yeahh :p

video

Sunday, October 18, 2009

PENAT tapi seronok :D

"diskriminasi menjatuhkan aku..reputasi kini menjadi bisu..dan aaaaaaku.." (alarm tone saye berbunyi pada jam 10:00am) maka,tangan saya mncapai hphone dimana alarm saya di set kan.dan,saya secara automatiknya meng-off kan alarm tersebut lalu terus sambung tido. ^^ zzzz~ tup tup tup dah kul 10 lebeyh2..saya terjaga secara automatik lagi dan terusss bergegas mandi.bagus kan? mangun2 tido terus mandi..hahaha~bukan apa,sbb hari ni saya ada program bersama teman2 lelaki yg xspecial :P hahah~kalo xde program,jgn harap la lepas mangun tido terus mandi kan..dan belum tentu juga dalam satu hari yg xde program tuh saya akn mndi.hahaha~ :p




okayh,da siap2 sume,saya menuju ke lrt wangsa maju dgn menaiki teksi.yea..teksi..di lrt saya berjumpa dgn teman2 lelaki saya yg xistimewa tuh. wan dan syafiq name mereka..familiar kan name nihh? hahah~ ye la...mereka ni kwn baek sejak di bangku sekolah menengah lagi..tuh yg familiar tuh..dalam entri2 yg lepas pun ada gak dorg terselit kann.

okiee,destinasi kami adalah PAVILION.utk shopping? bukan tujuan utama :) kami ign menonton wayang..tapiiii~secara xlangsung ada juga membeli sikit2 :P bila da smpai PAVILION,kiteorg g bli ticket dulu,cite WHITEOUT. wayang bermula pada jam 2:30pm,ketika kami beli tuh baru pukul 1:05pm.so kami decided utk pergi makan :)



kami makan di KFC



selesai sahaja makan,kami terus ke wayang kerana sudah hampir 2:30pm.



cite WHITEOUT tuh okiee la,not bad.saye bagi 3 setengah bintang! wink ;) lps tgk movie,g beli kasut wan.



kemudian kami berjalan2 dan membeli cheese cake d the loaf dan menuju ke baskin utk memakan ice cream .


mkn cheese cake di baskin ;P



da selesai makan di baskin g beli kasut syafiq pula.haiii~mereka membeli kasut,saya punn nak jugaa ^^ tapiiiii~saya tdk mempunyai wang.haha~masih belajar okie. mereka sudah bekerja,laen la cerita. hahaa~
da bli kasut tuh,ttba pula destinasi kami ke sungei wang.
masa nak g sg wang,smpat la bergamba.





ouh yea.ada seperkara yang saya amat tidak berpuas hati.iaitu kepada mereka2 yang tidak mematuhi lampu isyarat,baik kenderan spt kereta,motor,lori dan sebagainya dan juga pejalan kaki.

lihat mereka yang xsabar2 mahu melintas.berdiri ditengah2 jalan sedangkan lampu isyarat pejalan kaki berwarna merah,dann sememangnya kereta masih lalu lalang.patutkah? jika mati ditengah jalan,tidak kah rugi?


okie la,tuh jea yang saya nak mengomel.hihi~jup2..belom abes lagi kowt..hahahah~lps da jalan2 di sg wang,kami pulangg..
hihi~sukeee la bubbles nihh! :)

-------------------------------------
sebaek shj pulang saya bergegas siap utk mengaji. lepas mengaji,ttba rasa nk g umah najaa,sahabat lama semasa sekolah dahulu.dan tetiba ayah saye berasa rajin nak pergi,jadi kami pun pergi la,dgn nenek saya sekali. masa amik nenek saya tuh,dia sungguh lucu..masa dalam perjalanan,ada lau depan padang area umah nenek saya,dan dipadang tersebut ada sedikit jamuan raya..
nenek : ni diorg buat jamuan utk veteran-veteran kat sini haa. (kata nenek saya smpai menunjuk ke arah padang)

ayah : abes nape mak x pegi?

nenek : mak bukan veteran.

ayah : eyh! apa pula x veteran?mak veteran la.

hahaha~lucu kan nenek saya? boleh pula xmengaku dia vateran.sungguh kiut ^^ okie.





-- THE END --


Friday, October 16, 2009

FARAH yang nakal

SIAPAkah FARAH yg saye maksudkan ini? adakah FARRAH HANNA rakan saya yang gedik itu? atau,adakah FARAH ANUAR yg mendapat tmpat ke4 masa akademi fantasia 2 atau adakah FARAH tersebut adalah adek saya? ouhhhhh,tidak sama sekali. FARAH merupakan seorg binatang yang tangkas,cerdik (munken), nakal, comel (kadang2 jea -_-' ) , gedik, mengada2 dan juga munken sedikit liar. haha~xpasti celah mana yang liar tuhh :p munken anda dapat menilainya setelah saya menceritakan kenakalan beliau.


ni dia FARAH. hehe.pic ni amik kat lua umah masa mlm,xnmpk pula jd cmni.
tp nk letak juga :D


cubaan seterusnya utk menangkap gmba FARAH :D
dia xpandang camera lah.



haa,ni nmpak sket muka dia ^^ lepas kena flash bru dia pandang.

FARAH ni bukan kucing jalanan,jauh sekali kucing peliharaan saya.nak MATI kalo saya bela kucing? isk,saya amat tidak mengemari kucing..AMAT sekalii! takud dan geli. hukhuk . kenapa geli? kucing tuh bukan tahi punn. yeaa mmg la bukan tahi,tapi geli sbb dia berbulu dan bergerak2. takud seyyy. perasaan takud tuh seolah2 kita tggal seorg diri dan sesat di dalam hutan belukar mencari arah jalan keluar dari hutan tuh,tanpa kompas..macam tuh la rasa takud yg saya maksud kan.takud kan? saya mmg amat xserasi dgn kucing sejak azali lagi..saya da tanam perasaan tdk suka kucing sejak di bangku sekolah. mengapa? hmm,musti anda tertanya2,adakah peristiwa pahit saya bersama dgn kucing sehingga kan sebegini sekali apa yang saya rasakan terhadap kucing.. memang..memang xde ape2 peristiwa pun :) hee~saje je xsuka :) bukan kucing shj,malah arnab (yg penah dibela kak nana semasa di ilham) juga saya takud. even arnab tuh kiut tapi saya lagi kiut. ahaks :p

okayh2.ni terlalu general,mana cita FARAH yg nakal tuh?apa yg telah di lakukan beliau? ouh,sblm tuh,milik siapakah FARAH itu? FARAH tuh milik adik perempuan saya yang paling kecil. KHAIRUNNISA' AQILAH IMAN namanya. AQILAH berumur 5 tahun tahun ini.comel sekali.saya mmg xfaham bagaimana ayah saya boleh membenarkan FARAH menginap di rumah kami..mmg xfaham sangatt! sblm cerita pasal kenakalan FARAH,saya nk cite pasal bagaimana wujudnya FARAH dirumah kami.
al-kisahnya..

dahulu saya tggal di shah alam.saya je la,family di KL okie. kenapa saya sorg tggl di shah alam? sbb saye blaja di shah alam la. then ada satu ketika ni saya menelefon umi saya dan berborak2 sedikit.kemudian saya berborak2 dgn adek saya AQILAH tuh.time tuh umur dia 4 tahun,comel.rendu sgt kat dia sbb tuh la berborak ng dia;
AQILAH: baby, ( dia pggl saya baby dulu..xpasti mngapa.munken kerna saya comel spt bayi :P ) mama ada cat--[dalam bhs melayu adalah kucing.dia mmg suka sebut cat.] (ouh ya, dia pula membahasakan dirinya mama,haha~xigt pula jika kami pernah maen masak2 dimana dia mjadi ibu dan saya merupakan anaknya ^^')

MIRA: ouh ye ke?sape name dia?

AQILAH: name dia johnny.baby nak cakap dgn dia?

MIRA: nak!! mane dia? (ketika ini saya x tahu menahu dia membela kucing sebenar,ku sangka kn daddy ku beli kn patung kucing shj)
....
kemudian pada hari minggu,ayah saya mengambil saya di shah alam utk diangkut pulang ke KL.apabila tiba shj ayah saya di ilham,saya meras a pelik,kenapa umi duduk di blkg dan bkn di hadapan? adakah kerana AQILAH mengada2? saje nk suh umi duk ng dia?hmm,munken la..kemudian saya pun naek kete dan duduk di seat hadapan sebelah driver -- ayah saya :) semasa otw nk g amik SOFIA (adek saya 1 lagi) di unisel,saya berborak2 dgn AQILAH.

MIRA: QILA,mana cat QILA? xbawak ke?

AQILAH: ada! kat belakang.baby nak ke?

MIRA : Nak! mana dia?name dia JOHNNY eyh?

UMI: da tukar da,nama dia jadi FARAH.. (smbil ketawa kecil) hihi~

AQILAH : Name dia FARAH la. (smbil mengambil kucing tersebut)

ketika itu saya tdk memandang lgsg diblkg,kerana kn saya duk di seat depan,mmg sukar la nk toleh2.pakai seat belt kan :p tiba2..

MEOWW~
AQILAH menghulurkan kucing yang bernama FARAH tersebut di tepi muka saya,dapat bayang kan x org dr belakang kalo pas sesuatu mmg tepat kat tepi muka kita? cm tuh la ketika AQILAH pas FARAH kat saya.dan secara involuntary control,saya menjerit dan berdiri. ey,tipu la berdiri kat dlm kete.haha. i mean mcm sedikit mangun dari seat. Umi da gelak2 da.siot jea AQILAH ni. huhu~kemudian dengan malunya saya berkata : "laa,ingat kan patung maenan kucing..rupanya kucing betul.mcm mana boleh dapat mi?"

wktu tuh kucing tersebut berada di tgn QILA kerana telah di tepis oleh saya ^^'
lalu umi saya menjawab . . : dah kucing tuh asek masuk rumah jea ikut tgkap,da halau pun datang lg,bela jea la.

MIRA: lowh,nnty dia kencing merata2,berak sume..kotor kowt.

UMI: x,dia pandai g toilet,kan FARAH kan?

FARAH: meoww (mengiya kan) -- haha~tipu jea.

saya terdiam..kucing tersebut di hantar ke klinik haiwan utk di suntik vaccine dan di potong organ pembiakannya agar dia tdk boleh melahirkan ank sesuka hati.
hari pertama saya bertemu dengan FARAH didalam kereta.
xfaham macam mana AQILAH boleh peluk erat FARAH tersebut -_-'
ni la masa kejadian,tgk muka dia marah mase lepas kena tepis :p



lihat.sayang sungguh AQILAH terhadap FARAH.
ni masa FARAH kecik lagi.

sekali lagi.siap edit letak love.xfaham betul
(psst~ni bukan saya yg edit okie!)

sekarang FARAH da besa.dan dia semakin nakal dan degil.dulu dia kalo kuar umah,bila balik mesti bwk balik bunga raya,saya xfaham mengapa.tapi comel.haha.lps meningkat dewasa sket,dia bwk blk cicak pula..mmg marah juga la..bwk blk cicak utk maen kejar2 jea..bila cicak tuh da mati,abes la bersepah dlm umah.kena kemass dan cuci blk.sekarang,haaa.sekarang lagi ganas! dia bwk balik kelawar!!serious taw. kelawar. dalam bahasa inggeris nya bat! huh!~ini xboleh jadi.boleh mengundang penyakit! tahu kah anda kucing boleh membwa penyakit toxoplasmosis? yeaa! nak tahu apa kah penyakit itu? saya akan terang kn pd entri akan datang.

nakal kan farah.


yang paling mengganggu hidup saya adalah apabila dia melanggar wayar internet! boleh mengundang %&8*@!! ye lah,bila wayar tuh dilanggar tenet akan terputus,maka secara tba2 transaksi (transaction) yg dilaku ketika itu akn jd error! 1 lagi bila FARAH mengendeng2 nk makan bila xde org laen selaen saya di rumah.saya jea la calon yg TERBAEK ketika itu utk bg dia mkn.namun,haha..namun saya xpnah bg dia mkn :p bkn jahat,tp takud.hehe. pastu ada sekali hari tuh,gila terkejut bila tgh baring2 mengiring ke kiri ketika itu) tba2 kat belakang saya rasa spt ada seseorg.saya mcm "bkn td aku tutup pintu ke?huhu" takudnya,pusing2 tgk ada FARAH! musti td dia duk kat bilik aku nih!siot betul.

ni tadi dia seperti terdengar sesuatu lalu terus meluru ke luar.




dan ke tepi longkang! lihat betapa kotornya kucing ini.
xkesah la lepas mandi ke x, bacteria yang dia bawa akan kekal dalam badan dia.
percayalah.


saya juga amat alert dengan bunyi kucing meng' meow .jika sedang tidur lena,saya mmg boleh terjaga secara sedar 100% lah. sbb rasa spt dia dkt2 sgt.pdhal luar pintu bilik jea. haha.

baru tahu nak pandang camera. nakal betul :8]


okie lahh,tuh jea kowt nk cita pasal si FARAH ni.panjang sgt pula.nnty busan kan?kan? betul x? haaa. okie..tataa~jumpa lagi.

--THE END--


Wednesday, October 14, 2009

beraya di rumah kak nana :)



seremban! he we come!! :D

hari ini saya prgi beraya ke rumah bekas housemate di hostel dan di rumah ilham.hmm,2 rumah ke g beraya? no no no..1 rumah jea..sbb dia org yg sama ^^ hehehe~kak nana lah gerangannya!
perjalanan ke seremban adalah lebih mudah berbanding ke hospital serdang sewaktu mengambil araa :p heheh~sbnrnya mudah jea nk ke hospital serdang tuh..cumaaa...cumaa..kami xnmpak la lorong menghala ke sana..lalalal~ :p

okiee,da amik ara,g gerak terus ke seremban..mudah jea la ke sana :D smpai2 umah kak nana,ehemm "akak xmandi lagi...korg duduk2 la makan2 kuih dulu eyhh..akak nak mandy jup" heheh~itu lah dialog yg dikatakan kak nana sebaek shj kami smpai di halaman rumah beliau.bukan kerna dia bru mangun, tapi kerna dia memasak utk kami dahulu lps mangun tido tuh,sehingga kami smpai bru la dia berkesempatan nk mandy ^^. xmgapa,saya da biasa da kakokk :p hehehe~dan masakkn kakokk mmg sedappp :q nyum nyum..rumah kak nana mmg cantik sgt! xmemerlukan eric casa impian pun..sume hasil titik peluhh ahli keluarga sndiri..dan kak nana mmg kreatif n inovatif!

benda pertama yg dilakukn apabila smpai dirumah kak nana,saya menanyakan dimana toilet :D heee~bkn sbb saye nk mandy..tp urinary bladder saye da penohh la..kena buang sket isi kandungan dia..kalo x,xleyh nak menum air vanilla coke :D ngeee~


lps kuar dr toilet,saye menuju ke ruang tamu dimana tdapat rakan yg laen..faisal dan juga ara..kami bergamba smentara menanty kak nana yg sdg bermandy :p hehehe~seketika kemudian kak nana pun tibaa...dan kami duduk2 menjamu kueh mueh rayaa :D nk deepavali da,saye bru nk beraya sakan..hukhuk~xpe..xpe..yang penting kite ENJOY!!! :D




kak nana sedang busy membuka tutup botol ara pula meletakkan ice didalam gelas ^^


kuih muih raya :)
lps mkn kueh mueh,kami makan mknn yg dimasak oleh kak nana..sedapp!! ape menu nya?hmm,menunya adalah, meat ball dan juga yong tau foo! sedapp!~jgn lupa kek chocolate~ ^^ tengkiu kakokkk sbb bwat kn kek :) sayang akak lebeyhh lahhh~! dan buahnya pula adalah buah kiwi :D class you!


da penat mkn...agk lame la juga lah lepak dimeja mkn tuh,lps satu gelas,ke satu gelas dan seterusnya sehingga 2 botol coke besar lahh habes ^^ dah mkn buat apa? hmm,buat apa lagi?bergambaa lahh..wahhh~kalo psl gmba jgn tnya byk ke amik? mmg byk lahh,kalo ari tuh smpai abes battery,kali ni smpai abes full memory carddd camera tuh! :p gila kann? yea mmg gila bergamba.dr dapur ke ruang tamu, ke halaman rumah dan juga termasuklah bilik tidur kak nana :D


heheheh~lps da penat bergamba smbg menum2 sket..heyyy,bukan minum itu menuman alcohol yea! masyaAllah..menum air vanilla coke laa :D hee~pastu mkn2 skett..pastu sehingga gitu,kami pun pulangg..hmm,mmg lame juga la melepak di sana ^^ seronok! rumah kak nana beshh,kagum..byk port nk tgkap gmba..hhehehe~ :P tengkiu kakak masak sedap2 utk kiteorg :D
okiee,tuh jea la kesah ari nih..lps blk dr umah kak nana,g anta ara blk shah alam,pastu saya dan faisal pulang la ke rumah masing ^^



--THE END--

Sunday, October 11, 2009

i love to eat. eat. and eat!



hari niii...hari sabtu yeaa! :) yeaaaaaa... tanpa diduga mempunyai undangan ke open house umahh lin.. lin?sape tuhh? alaa,lin ank ibrahim. ouhhh...lin tuhh..boleh x,dia nk jemput org pastu msg i suh msg2 kan org yg dia nk jemputtt? ouhh,ini ngak adilll! hahaha~okayh2..xpe..munken dia busy "memasak" utk menu open house nnty..tnpa berfikir panjang,i punn tolong la msg2 kn mane2 yg mampu kann..open house umah lin nih malam..sooo,pada petangnya secara xdiduga juga,tiba2 la kan,kawan faisal ajak g open housee...yg terletak di klang lama..

ehem,dannn tanpa di duga juga kami pun g la open house terbabitt..saye makan laksaa!sedapp..encik kura2 tuh mkn bykkk! spaghetti,nasi ayam dan juga steamboat..pastu bila perut naek bisingg jea..walhal,comel jea kowt perott dia punn cam cengkerang kura2 :D hikhikhik~ :p okayh2..selesai jea abes makan,kami bergegas ke batu caves...buat apa? haihhh~kira anak tgga kat sane laaa,teringin sgt kira anak tangga kat batu caves tuhh :p haha~xde la,,kami pergi mengambil umi sayaa yg baru pulang dr open house rakannya..dan kami hntar la rakan2 umi saya dan juga umi saya pulang ke rumahh..


aikk?xpulangkah saya?bagaimana dengan kelas mengaji? hmmm..skip la ari nih..esok double kan baca ngaji tuh okayhh?next destinationnn! umahh linnnnn :D weheee~tapiiiiii..mcm xcukup org la..mazni mcm busyy n xdapat join..sarah n kak row? i xtaw laa..mereka tuh punya nombo saye kehilangan semenjak hp saye kegilaan! uhuhU~jadi sblm bergerak ke umah lin,saya dan si dia (encik kura2) menjumput rakan lelaki sayee yg bernama wan nubhan dan syafiq..heheheh mula2 g jumput syafiq dulu...lps amik syafiq,g sggah shell jup..rase spt urinary bladder dah penoHh..jadi harus di kurangkn isi kndungan nya agar boleh ditambah lagi :) jadi saye membuang urine kat toilet awam di shell..cube teka ape yang berlaku? toilet pompuan terkunciii! bukan saye yg tkunci..saye masih diluar,nk masuk toilet tapi mcm kunci..jadi saye pUnn melihat kiri dan kanan...dan terusssss...haa.ape? ape? nak kate aku kencing tepi toilet la tuhh..bukan la...saye trusss masuk toilet lelaki..gagag~mujur xde org didalam toilet..lalu saye pun segera kunci pintu dan melepaskan hajat yg terpendam..lega rasanya..kemudian bla . bla . bla . g amik wan nubhan dan gerak ke umah linn..


sampai umah lin cousin saye bernama din suda ada disana..tapi dia xjmpa lin lagi..segan kowtt :p heheh~jadi kami bersama2 jmpa lin..dan kami lepak di umah kakaknyaa.dann..hukhukhuk~lin cakp selagi blom kul 12 kami xboleh pulangg..jadi apa lagi kami no hal.lepak jea la..dan makan2 of coursee~saye mkn nasi briyani jea..erk,betol ke nasi briyani tuh?saye ni kurang arif jenis2 nasi di malaysia nihh..nasi minyak lah,nasi kandaq la, nasi dagang la, nasi kerabu,tomato dan laen lagi..mmg sukar la nk igt perbezaan dia ^^ kate suka makan nape xigt pula? hehehe~bukan ape..saye suka mkn mknn yg disedia kan..ttg buat membuat dan name2 mknn,mmg xsuka la nk igt..hahahah~dan yeahh! encik kura2 saye mkn bykk! nak tahu x menu yg dia mkn? nasi briyani,mee ape ntah name dia (spt yg saye ckp td,saye mmg xsuka nk igt name mknn..kan terdapat byk jenis mskn ttg mee..mee goreng,mee soup, mee kari dll yang saye xpasti ) dan juga nasi impit bersama kuah kacang! hikhik~comel taw..perowt da penoh smpai nk pecah dia ckp..ouh yea..da la sblm kami bergerak ke open house nih dia da mkn siap2 kat umah nasi yg dibeli dimamak stall.mase lps amik saye dirumah punn kami g mkn mcd..fuhhh~makannn jea la aktiviti ari nihh.xdapat bayangkan mase depan bersama encik kura2..musti saye akan jd puan kura2..dimana terdapat cengkerang yg bulattt tumbuh ^^ .. okayhh,cukup pasal menu..


hmm,aktiviti kami di umah linn sehingga lewat malamm seperti biasa,



1. bergamba. sampai2 jea bergamba dulu..tuan umah sedang sebuk menyiapkan mknn..bila dia tahu kami bergmba jea dia menjerit dr dapor "woii,sampai ati korg bergamba dulu xtggu akuu" hahah~sorryy :p


ni dia menu utk kami berenam :)

2. makan2. heee~menu2 yg terdapat adalah, nasi briyani dan ayam kurma kowt! (xtaw la ape name ayam tuh..hukhuk..) mee ape ntah (sekali lg mmg saye xtaw name mee tersebut ^^') , nasi impit dan kuah kacang, honeydew~my feberet fruit! dan juga adalah kueh muehh,kek lapis johor ^^ sedappp taw kek tuh dan chocolate! ;) opps lupa pula air..air sirap! :D
3. gelak2. xkan la nk serious jea kan..kami bergelak ketawa bersebab..kalo x bersebab mcm gila jea..hikhik~adalah kesah2 yg mencuit hati.. ^^'

4. bergamba. uiks? bergamba lagi? bukan td da bergamba ke? hahah~yeaa..ape salahnya tgkp gmba kali ke 2 :) gmba mase makan pula ^^

5. gelak2. hahahahhhahah~kenape eyh bergelak ketawa?xigt puncanya..tapi seingat saye mmg ade aktiviti nihh..betul..xtipooo.. :D
6. bergamba. lagi? yelahh..da lps makan2 tgkap gmba la pula kannn.eyh..ade2 jea lahhh.


7. gelak2. yeaa gelak sebab adalah rakan2 nih buat lawakkk..kentut jea .. boleh pula buat lawak mse nk tgkp gmba..tuh kowt punca kami bergelak ketawa.. lucu2..

8. bergamba. heheheh~akhirnya kegilaan kami terserlahhh..kami bergamba lagiii! mmg selagi batt camera xabes bergambaa jea la kamii!smpai la batt tuh abes...serious! mmg batt camera tuh da abes selepas beberape ketika..hukhuk~

9. gelak2. heheh~saye xpasti la bergelak ketawa ttg ape..munken psl ade mainan kaler hijau yg terdapat dirumah lin tuh rasenya punca pergelakan kami ^^' atau pasal watson nyambek yg dah bersara pastu sekarang mbuka watson's di serata pelusuk negeri :p

10. bergamba. tadi kate batt da abes...yea la..mmg batt camera da abes..tapiii..batt phone maseh adaa! ahahah~kami meneruskan aktiviti dgn bergamba mengguna kn handphone pula..bila phone syafiq da full of memory..adoii~memory card kechikk! kami bergamba mggunakan handphone lin pulaa! hahahah~macam2 kan? :D
11. balik. cukup la tuhhh..sampai bila aktiviti harus berulang dan bersilih ganti..seperti cindarella..apabila hampir kul 12 kami segera mengundur diri dan pulang ke rumah masing2 :)
mane gamba2 yg kami tgkapp? haaa~nnty la..mlm ni akan di up date semula blog nihh..gmba berada ditangan org laen ^^ okayhh?tungguuu~


--THE END--

Friday, October 9, 2009

freedom

Weehee! Exam da abes. mAka , mr. Jerawat pun akan menghilanggg.


bercakap tentang jerawat nihh..pelik sungguh,jumlah pimples yg tumbuh seiring dengan jumlah paper yg diambil sem nih..macam satu2 demi satu dia tumbuh..bila satu paper da abes,satu pimple akn mgecut dan apabila tbanya paper kedua pd hari akn datang,muncul satu lagi pimple di tempat berlaenan..unique laaa..heheheh~

apa2 punnn...weheeee~ freedom..ehem!ni bkn beach party yg freedom2 ng jemputan2 dj dari luar negara tuh eyhh..ni freedom yang mengisahkan tentang seorg gadis dari bergelut dan berperang dengan ilmu2!! hahaha~tp xde la freedom SGT punnn..setakat utk sebulan lebeyh jea la kan..jadi la tuhh! jom kita enjoyyyy!!~

hahahahah~seronoknyaa..

Sunday, September 27, 2009

open house



weheee~hari ni ada 2 jemputan untuk makan free..1 kat gombak,1 lagi kat kajang...



mula2 sekali kita menuju ke gombak la okayhh..ke rumah rakan artis ku,brad pitt namanya..huishh,brad pitt nih kalo sape xkenal mmg katak bwah tempurung lahh..ye la..brad pitt kan femesss..hmm,ni dia siap jemput buat open house..musti la kena pegi kannn..xmo lepaskn peluang beraya di rumah brad pitt..lg pun bkn slaloo jmpa..katanya,jarang balik mesiaa..slaloo kat kentucky ke mane ntah umahnya kt uk tuhhh..i pun xarif sgt tgh negara2 omputih nihhh..hahahah~



mse nk g umah brad pitt nih,i naek lrt dr wgsa mju smpai laa taman melati..hahah~1 stesen jea pUngg..pastu smpAi2 tnmpAk la seoRg jejaka nih duK termenuNg di tangga..ape yg dimenungkn pUn i xtaw la..munken sdg berangan nk ke rumah brad pitt kan..mne la taw kowt2 dpt jmpa angelina joliee...hahahah~jejaka ni rakan artis i juga..rain name nya..kalo nk ikowt kn iklan shampoo clear tuh,"nama saya rain,hitam nmpak kemas"--haa gitu...kemudian setelah bertegUr sapa,i ng rain tadi turun la menuju ke tmpat taxy2 tadi utk menunggu sorg lagi rakan artis kami dr jepunn ke taiwan i pun xpasti sgt asl usul dia..jo lin nama nyaa..setelah beberapa ketika lin pun tiba..seperti biasa wajahnya sungguh anggun apabila dikenakan kebaya biru jambu..ade ke biRu jmbu?ade la...lu pikir la sndiri okie..

bila 3 org nih da ready,kami pun trus memanjangkn langkah menuju ke destinasi yeah yeahhh (ala2 lagu siti) hmm,kemana?ke taman kayu hijau,gmbak...ala,rumah brad pitt tuhh..dlm taxy tuh kami buat keja masing2 la..yg rain tuh tuh beramah mesra ng driver taxy.. i ng lin pula duk bersembang ttg kerjaya kami yg xberapa nak jayaa kan..heee~tup tup tup da smpai areaa gmbak..tp xsmpi lg umah brad pitt...haaa,susa bebenor nk cari rumahnyaaa.duk kira bumper pun xsmpai2 jugaa..ahahaha~ okie la,nk pndek kn cite setelah nk mencecah rm10 tmbg taxy tuh,akhirnya kami turun la kat stesen bas berdekatan ng surauu..ke masjidd ntah..kami suh brad pitt amik..xsangka you brad pitt dtg jmput kiteoRg..igT kn dia suh driver dia amik..tp dia sndiri dtg amikk..maklum la,katanya artis vip cm kiteorg nih xleyh ambil mudah..kena layan istimewa sket :p heee~

pastu bila da smpai teratak brad pitt,waaahhhhH~siap ade guard 2-3 org kalo xsilap jaga umah dia tuh..mmg exclusive lahhh.hahahah~bila da smpai tuh jmpa la bape2 kerat dak skolah gak..ttba terkenang..(2-3min) okayh2 da..terkenang2..yg berlalu bia kn berlalu..hahahah~pastu makan laa..huishh,usah dikira....kat umah brad pitt nih i makan 3 kali u!!~ pas tuh lewat2 ptg kami pun pulang..tp i masih meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnyaaa..iaitu kajanggg~!!~perghh di kajang makan lagi..yea la ade jamuan mak su i belah umi bertunang..hukhuk~22 tahun da bertunang da..i pun 22 tahun gak..tp..bila lagi??ehemm....(smbil hitung guna jari....) aihh~xya tunang2 la..i kawen trus kalo ade jodoh 5 tahun lg la..hahahah~auwww~...terlebeyh suda..heheh~


okie la,,ngntuk da nihh..esok nk g melaka pula @_@ ngntukkk...tataaaa~nyte >.<>


Thursday, September 17, 2009

jam yang anti terhadap saya.


hmm,nak ceritA kesAh jam la..ada sebuah..ke sebiji? xkira la ape katA bilAngan uTk jam tUh kann... jam tuh..adalah menda..menDa yAng diGunakan utK mengEtahui mAsa..hukhuk~

jAm tuh kaLo xsilap nAme dia cAsio..sejAk sAye berpAsangAn dgn tuAn punyA jam,jam tesebuT selalu menyAkiti sAya..huhu~aSek2 lAnggar tGn saya jea..sebAb dia denGki terhaDap saya..nAmun sAya xkesAhh..saye sabar jeaa.tP,ada sAtu menda yAng pAling xbOleyh blAhh..

al kisahh nyAa...

pAda suAtu hAri nih.. 15/9/09 tarikh kejAdian tersebuT blAku..huhu~jAm tersebuT telAh memAlu kn saya..paDa hari tersebuT,setelAh berbukA dan berjalAn2 di dAlam giAnt s.alM..smbil menAnty aPa pun saya xpAstii..sAya dan tuAn punyA jam berjalAn2 di bAzaar depAn perdanA apartment yang terletak di sec 13...bKn bazaar yg juAl mkNn..ni bazAar yg juAl bjU2 rayA..karpet2 sUme tUhh kan..

ketika berjalAn2,sAya siNggah di sebuAh bOoth yg menjuAl bAju2 kebAya..mOlek2 betUl bjU2 tersebuT..tp ada sesuatu yg menGanggU ketikA melihAt bAju2 tersebUt..apA dia? hmm,bAw kaen bJu tersebut seperti mencuit iDung..xtAw apakah baw iTu,yg pAsti mmG baw yg semestinyA tidak menyenAngkan lahh kan.makA saya menyuArakn apA yg sAya rAse kpD tuan punyA jam iTu "iSk,bjU ni buSuk laa..bAw mCm pelik" --sambil membelEk2 lg baju tuh w/pUn bAw yg dihAsilkn xbegiTu menawan tnpA memAndang ke arAh tuan punyA jam,nAmun maSeh dpT melihAt tuAn punya jam melalui hujung2 mAta..ketikA iTu smbil menciuM pergelangan tAngan beliAu yg sayA yakin terdapAt bAw perfuMe yang kAchak itU..kemuDian,dia bersuAra " nah baw nIhh"---smBil menghulUrkan pergelAngan tGn kepada sAya..sAya tnpA melihAt terus menghidu dgN sepEnuh hAti..

apAbila baw iTu diseduT dan memenuHi hAti,mAka impulSe2 menghAntar mAklumAt ke brAin dan mengAnalisa bAw tersebUt lalu dgn pantAsnya memberi tinDak bAlas memandanG pergelAngan tAngAn yg dihulurkan iTu..dan muluT terus bersuAra"eiyAaaa~jahAttttt ouh sayang ni! kentOwt betolll~"---sAmbil ketAwa2..paDahal tGh malU gilaa..ketAwa tUh hnyA sbgAi taktik uTk menutup rAsa mAlu..tnpA rasa bersAlah,tuAn punya jam tUrut ketAwa..sedikit terkesimA saya rAsakan..da lA pulA tuh entAh bgaimAna tGn saya terdAil nombo kAwan sayAa..dan sAya lGsung tDk menyedArinya..dan ttbA tgk da di letAkkn setelah seminit lebEyh berlalu..segAla perbuAlan dan ceritA2 malu telAh diketAhui oleyh rakAn ku iTu..tmbhAn pula dia pergi buAt lOud spEaker kAn..mmG terbAek lahh..

apa yg terjadi sebenarnya?hmm,,biar saye saje dan org2 berkenaan je la yg mengetahuinya..yAng pAsti jam tersEbut mmG tdk menyukAi saya..

fuHh ~ mAseh segAr lagi diingAtan setiAp ape yG berlaku pD malAm iTu..semuAnya bermulA dgN jam..huhu~

sekian.

Monday, September 7, 2009

Berbuka puasa...


Assalammualaikum !:D

ehem..ehem..Hari nih,kami sekeluArga g berbukA diluAr..hee~best la umi xyA pk aPe nAk mAsak kn..kaLo x everyday dia asek pk jeaa "aPe nk mAsak eyh aRi nih?" kiTeorg aDek berAdek pUngg xtAw da nk mKn ape sbb menU laen2 setiAp hari kaN..mmG la bestt tApi mCm sBb kDg2 tUh xde iDea..mLs nk pK jea..pApe pun,aLhamdulillah :)

hMmm,bErbAlik kepAda berbukA diluAr td..loKasi kaMi adalaH hOtel concorde di sHah alAm yea..hee~ni kAwan aYah sAye lahh yg bermurAh hati belaNja kaMi sekeluArga ^^ suNgguh sedAp dan bYk sgt makanAn @_@ smpAi mCm rSe nk aMik suMe..tP..xbAek la kN tamAk halobA..tuhAn murka :D nGee~

hmm,disebAb kn Body mAss iNdex (BMI) sAye aDalah 17 shj dimAna ianyA didAlam lingkungAn obesiTi..hukhuk~bukan bukAn..ianya linGkungAn xcuKup berAtt atAu dalam bHS asiNgnya underweight mAka...makA sAye m'Ambil kepUtusan uTk mkn byK pd haRi ini..heheheh~makA juadah2 saye pAda hAri ini aDalah hOneydew..kAmben n aYm pAnggAng,nAsi briyAni berlaukAn udAng smBal petAi,kupAng mSk aPe ntAh sAye pUn xpAsti dan jugA sedikit sAyur-sAyuran yg bernAma brocolli..^^ lpS aBes mKn sume tUhh..sAye berehAt sebentar..(aDalah dlam 5 minit...) selEpas 5 min tUh saye bercAdang uTk mAkan ais bAtu cAmpur a.k.a abc speciAl dimAna terdApat eskem perisA vanillA diatAsnya..hee~sAye hNya mKn 4 per 5 shj selebeyh nya dibiArkn begiTu shj..kerna saye xmKn isi2 sPt cincAu,kekacang dan lAen2 tuhh.hihi~mintA maAf..sAye xberniAt uTk membAzir..lUpa pulA nk bgtAw kAt org yg buAt abC tuh suH tidAk meletAkkn menda2 aSing tsebut..huhu~

jGn anda igT hnyA smpAi disiTu shj menU sAye pD haRi ini..sbAliknya...ade lAgi!semAsa sAye duK berbuAl2 dGn anAk buAh rakAn aYAh saYa..ttbA umi sAye smpAi dgN lakSa di jaRi jemArinya..hehehe~nyummyy~sAye pUn tergoDa lalu memAkan sedikit lAksa tuh (xde la sedikit spT sesudu dua..haHahah~tapi mcm nk dekAt abes gak la 1 mGkuk tuhh) paStu tuh menum bnDung sket...abes mKn jea..g tGkap2 gmbA lagi...pAstu sekiAn..perghh,ngntUk amaT!sbb da kenyAng gila..pAs nih kalo xnAek berAt xtaw la..

hMm,pAstu da aBes sume mKn2..kaMi bergerAk pulAng dan menujU ke klinik yG terletAk di setiaWangsa..piAh la nih..nk jmpA doctor sBb risAu akan mSlh kulit dimukAnya..doCtor kaT klinik tuhh bAekk!! sGt peramAh..xpnAh jmpa doCtor cmtUhh.smpAi call anK pompuAn dia smatA-mata nk tnya aPe perncuCi mukA yg anK dia guna dan nk rekOmen kn kAt piah..hihihi~pAstuh,tup tup tup da aBes da jmpA doctor dan pulang la ke rumah :D ---- THE END

Sunday, September 6, 2009

kerinduan


ketika ini,saat ini,tepat pukul 3:53am saye merasa amat kerinduan terhadap kawan kegilaan di MSU..huhu~terutama sekali ara n naqsha dan juga kaK nana yang comel tuhh!!lame gila xbergOsip ng mereka..


aRi tuh ade la bergayut jup kan ng araa..tp mcm xbestt..kena jumpa la bru bEst nk berceritA kan..mCm byk gila kowt ceritA yg tergendala nk cite smpAi lupA da ape dia..hhaahAhaa~


smLm..jUp,smLm ke?hari jumAat ari tUh g the cuRve..pAstu berbukA kat stAtion kOpitiam..sbLh stAtion kopitiAm tuh aDa garden cAfe ^^ haa,sBb tgk kedAi gArden cAfe tUh la jaDi mcm t'iGt2 kat mereka berduA nihh..t'iGt mse duK perdana everyday g giAnt..haHaha~aRi2 beli mKnn kan..w/pUn s.alAm buSan,tP sbb ade doRg jd xde lah buSan sgT..hukhuk~


disbb kn terpiSah ng doRg (sbb dorg g praktikal dulu) mAka sAye pUn b'ulang alik dr KL--Shah Alam..ye laHh,ape lahh yg menArik di sHah aLam tuh tnpA mereka..uwaaa~ (rSe sebAk gila nihh) >.<


bilA ntah maHu b'bukA bersAma merekA..iskkk~nnTy bulAn 11 kite pulA g praktikAl (insyaALLAH) paStu?isk...renduuuuuuu~
There was an error in this gadget