Sunday, September 11, 2011

Red Lorry Yellow Lorry ~

Assalamualaikum! Hi rakan2 sahabat handai taulan sekaliannnnn :)

Okayh korang sehattt? Cuba kan, Korang kan , Sebut kan, Red Lorry, Yellow Lorry banyak2 kali mcm ni :

"Red Lorry Yellow Lorry, Red Lorry Yellow Lorry , Red Lorry Yellow Lorry , Red rorry .. Errrr~ "

Haha, Motif?

Tade. Saje suka-suka :)


Okayh guyss, siapa kat sini macam tak suka kat pemandu Lorry yang mcm si......ot?

Dah nama pun pemandu lorry yang si---ot kan, siapa nak suka? Menci tauuu!

Sejak saya tak reti nak memandu sehingga lah dapat lesen untuk memandu, saya tak pernah nak suka lorry2 yang besar gedabak kat highway.

Kenapa?

1. Sebabnya, diorang yang besar gedabak tuh suka bajet cute! Mencii tauuuuu!

Ohh,bajet cute? macam mana tuh?

Ala, faham tak org kalau bajet cute, dia msti suka mencelah, menyempit dan sebagainya sebab dia ingat dia kecik.. haa, sama la tuh dgn lorry.. treller dan sebagai dan seangkatan dengannya.

2. Satu lagi sebab, diorang bajet diorang kereta sport yang bawak laju kat lane kanan sedangkan diorang mcm si----put! Dah la lambatkan, pastu berangan bawak kat lane laju, bukan nk memotong pun. jalan mcm ambil angen jeaa, kat lane kiri tuh mmg tak de kereta. Motif please kenapa sebuk bawak lambat2 kat lane laju? Bajet kat over the sea ke apa mcm lane kanan utk lane lorry.. oh puhhleezzz~ *gedik!*


3. Sebab-sebab seterusnya , diorang yang da-la-besar-bajet-kiut kan, pastu suka nak himpit2 kereta orang ikut-suka-boss-dia-punya company jeaaaaaaa!

Macam faham tak, kite tengah konon2la kan, baru keluar dari tol nk masuk jalan biasa balik, pastu lorry yang bajet ferrari ni sebuk menghimpit kereta yang nk masuk lane dia? kan? tak ke si----ot?

Very the -- kan?


4. Malas nak ulas lebih panjang tau pasal lorry yang kurang-ajar-ni.Nak cite banyak2 pun reti ke pemandu lorry tuh nak baca luahan saya kat blog ni? dah undang2 dan signboard kt hghway tuh pun dia tak reti nak ikut dan baca, inikan pula belog saya yang panjang melebar tak selebar lorry ni. Haihhh~ Naseb la lega lepas luah kan kat belog ni.




Sekian Terima Kasih



p/s: korang pula macam mana? apa pendapat korang n pengalaman korang pula? :)

2 comments:

  1. pernah selisih ngan lori kat bukit putus (NS).... bajet kiut masuk lane orang. perrr nasib baek akk ni kaya dengan common sense dan cepat2 mngelak. choy!!

    ReplyDelete
  2. Eiyaaa, bukit putus da la jln dia menakutkannn, gaung ada kt tepi.. Nakal sgt tau pemandu lorry. Bajet kiut sungguh. Huhuuu.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget