Wednesday, May 6, 2015

Tagging period

Assalamualaikum semuaaaa.

Salam sejahtera! :)

Isnin 20th April kite start da lapor diri kat HKL. Hihi, tak minta pun HKL ni, tp Alhamdulillah sbb dpt dkt dgn family. kira macam HKL ni pilihan ke 4 la. Dlm borang nak 3 pilihan kan. Haha. Tp sekarang da guna sistem e-ho so mcm pilih je la hosp apa yang ada kosong. Kalau tade tunggu je kalau nak tunggu. Duk lama lama kat rumah sementara menunggu kekosongan tu pun xelok gakk. Nnti mcm lupa apa kite blaja sume.

Then masa 1st day lapor diri tu da tahu dapat department mana. Ceteka ceteka kite dapat mana??

 Haa, kalau ada baca entry sebelum ni mesti dpt teka kalau da duk tanya caniii.. huuuuu.. Sangat lahhh tatau kenapa 1st posting dapat Obs&Gynae! Adakah ini petunjuk utk bersedia menerima dan menyukai subject ini sbb munken Mo-ship ttba dpt Obs&gynae? touch wood! touch wood!

Redha je masa nampak nama dlm list Obs&Gynae. Nasib baik la ada geng2 sama sekali posting sama. So tade sedih sangat macam masa final exam dulu tahu dpt long case O&G terus nak menangis. Haha.

So far masa tagging ni (sepatutnya 2 weeks jea) kiteorg ada logbook kena isi utk tagging pastu jumpa MO yg jaga group kiteorg utk off tag assessment. Start keje Kul 7am abes 10pm. Kalau boleh tak ya rajin sgt nak stay smpai midnight. Sbb tagging period tade off day. Keje la straight 14 hari atau sampai masuk table kalau xcukup org baru boleh ikut masa keje 7am-8pm for am shift then 7pm to 11am utk pm shift.

Mmg masa masuk je blur gila. Tak tahu nak buat apa, so approach je la senior HO kat situ tnya suh ajar apa yg kena buat sume.. Paling2 tak pun tnya staff nurse atau sister. So after off tag nnti tahu da apa kena buat sume kan.

Hmm, sbnrnya byk lagi nak cerita. Tp rasanya tunggu bila abes posting ni la baru cite. Haha. Sbb baru berapa hari je kot mulaa. :P  Okay. See ya in August bila da abes posting ni. InsyaAllah. Hihi.

Sekian Terima Kasih.


1 comment:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget