Tuesday, March 16, 2010

Oh lelaki idaman ;)

Oh lelaki idaman
Memang kamu tak ada yang lain
Semua gambaran idola
Semuanya ada padamu~



Woo!~

Ini bukan puitis, bukan pantun, jauh sekali syair~ adoiii, ini lah kegilaan saya yang secara mendadak dan tiba-tiba mendapat idea nak mengepost entri baru tentang lelaki idaman ni.. hmm, macam mana dapat idea? haaa, nak tahu ke? perlu ke? ngehehe~ okayh2, saya memang nak bagitahu punnnn :D sila baca dengan teliti ... pada malam ini saya yang nak kata kebosanan, bukan, keboringan juga bukan (apakah bezanya? -_-') hmm, ayat yang sesuai adalah keinginan kerasaan happy ke romantikan.. haaa~ menonton movie korea milik rakan sebilik saya di ktc,kelantan ni haaa.. cite apa tuhh? tajuk cite tuhh the perfect couple ;) winkk~ tgk tajuk pun da mcm wow! sape plakon dia? jeng jeng jeng~ WOW lagi la bila saya mention di sini yeaa. Lee Dong Wook! haaa kann. tengok tuh jerit2.. baru jea baca name dia da jerit2 kann. apantah lagi tgk lakonan dia.. xpun jumpa dia depan mata, mak yakin nyah musti histeria! paling2 xpun epilepsy. ahaks!~ epilepsy tuh bhs supan sket utk sawan :D ngeee~ okayh2. berbalik pada tajuk entri yang saya nak kemukakan ni kan.. tentang jejaka idaman :) yes, yang kat atas tadi tuh bukan puisi ke apa.. tuh adalah lagu melly goeslow-lelaki idaman yeaa.
saya pasti gadis2 single yang di luar sana tuhh pasti menyimpan hasrat untuk berjumpa dengan jejaka idaman. ala-ala prince charming la konon kann. yang bukan single, double oopss~couple2 tuh pun pasti juga pernah mempunyai hasrat untuk berjumpa dengan jejaka idaman, munkin ur current bf sekarang adalah jejaka idaman? dan mungkin juga jejaka yang sipi-sipi dengan idaman? kan? betul x? saya single lagi. not married yet. but i'm not available ;) ngeheeh~ yea la, single saya di sini merujuk kepada .. kata kan korang isi borang rasmi kan, ada marital status di situ, musti la single kan bg yang belum berkahwin meskipun awak-awak tuh mempunyai bf ke gf ke kann, xkan nak letak in a relationship? bapak kelakar! hahaahah~ okiee~mari ikuti kisah seterusnya tentang jejaka idaman.
jejaka idaman sape? saya ke awak? hmm,musti la saya! mana la saya nak tahu awak punya jejaka idaman macam mana. awakk ni punn tanya soalan, agak-agak la sikit yea ;p ngeee~ kalau awak nak cakap pasal jejaka idaman awak, tgglkan komen jeaa x pun awak buat blog awak sendiri bleyhh? okayh, dari tadi xmula-mula nihh. makin panjang kang busan pula korang kann. :P
1. jeng jeng jenggg~yang mula-mula sekali, masa saya single n available dulu, dan sekarang juga la :P w/pon x available da tp..jejaka idaman saya adalah jejaka yang tidak merokok! yes, this is the 1st criteria yang saya cari dalam seorang lelaki! :D kalau muka ensem gila tapi smoking ohh no no no.org yang prnah smoking dan mahu berhenti serta merta di terima :p tapi harus yea berhenti! saya tidak mahu di kemudian hari org tuh mati sbb cancer dan meninggalkan saya terkontang kanting. ohh tidak.
2. rupa paras haruslah menarik yaww! saya tidak mahu jejaka-jejaka yang mukanya seakan-akan perogol bersiri, mahu pun perompak kedai emas. -_-' perlukah saya nyatakan mengapa? anda sendiri tahu2 la yeaa. jangan menipu diri sendiri yang konon-konon anda tidak menginginkan seseorang yang kachak bagaikan Lee dong wook.. haha~ xpasal-pasal kau keluar jejaka korea :P ala, xkesah la korea ke, apa ke.. kalau nak malaysia sangat amik la aaron aziz tuhh.haa, yea la, demi menjaga wajah2 molek zuriat akan dtg :D ngee~ kalo katakan la kan jodoh dengan seseorang rupa x berapa menarik, masa mengandung nnty boleh la duk menatap jeaa gamba mana-mana jejaka tampan (untuk yang dpt anak lelaki) supaya terkenan sket. ahaks!~ boleh ke? :P (suka-suka jea akuu nii tauuu)
ohh kiutnya kau Lee Dong Wook! rasa nak lempang jeaa .ngegee~saya ni memang, kalau nmpak org comel suka jea nak lempang. tapi lempang manja-manja la. adik saya qila selalu mnjadi mangsa. hehehe~
3.seterusnya harus lah wangi! ohh, hidung saya ni sungguh tertarik dengan wangi-wangian. kalau muka cam zac efron sekali pun tapi bau cam longkang yang tersumbat kan, (pepatah sendiri) baek xyah kott. hehehe~ jadi harus lah wangi! ;)
4.hormat diri saya sebagai seorang perempuan :) lelaki harus tahu yea mereka seharusnya melindungi perempuan, bukan macam merosakkan perempuan. hmm, seperti yang kita tahu kan, pada zaman kini banyak gila lelaki-lelaki di luar sana yang jupp, bukan lelaki gila, tapi banyak gila. mcm terlalu banyak la kann. haa, byk sgt lelaki2 kat luar sana tuhh mcm (mari berterus terang shj) tidak menjaga tata tertib perhubungan. anda yang bukan muhrim jika betul2 sgt2 sayang kat perempuan, harus menjaga maruah perempuan tersebut sehingga la mendapat hubungan yang sah yea. amik kau! sape yang terasa pedas, dia la yg makan cilinya ;) ( pepatah ini di petik dari rakan saya, patrick namanya ;) ) aiyoo, jup bila baca balik point ni saya x seharusnya menyalahkan 1 pihak jea, pompuan pun kena la pandai2 jaga okiee! tp lelaki tuhh pun samaaa kena jaga juga ;)
5.mempercayai saya dan tidak control batas2 pergaulan saya bersama-sama teman :) ohhh, saya tidak suka apabila lelaki cemburu buta! kang aku cucuk mata tuh bg buta betul2 baru tahu.. haa, awak-awak lelaki di luar sana, bila awakk da ada gf, sila letak kepercayaan pada beliau. jgn halang beliau nak berkawan dgn sesiapa pun.. maksud saya, kawan2 dia yang sedia ada sebelum dia bercouple dgn awak2 tuhh. xkan la di sebabkan sorg pompuan ni da ada bf, dia xleyh ada kawan laki kan.. pdhal, kwn2 laki dia tuh mcm mmg kawan la..haha~xtahu nk kupaskan mcm mna, sila pk sendiri.
Oops~apakah kaitan point ke 4 dengan Hyun Bin? xde pun, gamba ini sekadar hiasan. saya sangat suka Hyun bin!~ rawrrr~ tapi saya xtahu hyun bin suka saya x..hmmmm (termenungg)
6.Jujur. Jujur di sini yea kawan-kawan bermaksud tidak menipu, harus berterus terang. Anda percaya kepada karma? hmm, jika anda lelaki menipu gadis2, jadi secara tidak sengaja, gadis itu akan menipu anda juga. sila fikir-fikir kan. Ini benar-benar berlaku ;) Sila lah berterus terang walaupun kebenaran menyakitkan . Jups, tidak semua kebenaran menyakitkan, rasanya kadang-kadang kott ^^ sekiranya lah anda pernah menipu saya, serious, saya tidak akan mempercayai anda 100% not even 80% kan da xdapat A da kan.
7.Sangat-sangat kebapaan. haha~ mcm mana tuh? laki orang ke yang merupakan seorang bapa? oops~! TIDAK!~euwww..saya suka jika lelaki itu seperti kebapaan mcm sangat-sangat care. bagi duit belanja (ala, mcm bapa kite sendiri la kan bg duit belanja.haha~) kidding. adehh~ kebapaan tuh mcm sgt matang la. mcm bijak dalam mengendalikan sesuatu perhubungan. bukan seperti budak-budak :) malas nk terang kan lebih lanjut takut tersalah guna perkataan pula. ahakss~
8.Lelaki yang HOT . macam jensen ackles ni.. perghhh~kalau dpt laki cm jensen ackles serious x cari lain dahh. hahaha~ ey, jgn ingat saya akan cari yang lain jika pasangan saya x seperti jensen ackles yeaa. tidakk.. saya ni agak setia orang nya.. tapi saya mesraaa juga dengan orang lain. mesra tuh mcm rapat , sila jgn salah ertikan :D
9.Lelaki yang sukakan sports! xkesah la apa2 jenis sports pun. sebab kalau lelaki xsuka bersukan kan.. macam ehemm..pondan jea. adeii~betul la.. kenapa xsuka bersukan? paling-paling x pun jogging la sket kan. baru la gagah. ngeee~ ^^
10. mempunyai ketinggian yangg tinggi dari saya :D hekhekhek~ anda haruslah mempunyai ketinggian yang tggi dari saya, walaupun ketika saya memakai wedges mahupun heels.yea, saya tahu jika lelaki itu rendah dari anda, rezeki anda murah. tapi, suka hati saya la nk lelaki tggi, ini lelaki idaman saya, bukan anda kottt. :P

11.memahami saya :D hee~ kena la saling memahami. tp harus memahami saya baru lah saya akan memahami anda okiee. eyhh, ni pelakon mana pula gamba kat atas ni? xpernah nampak punn. hahahah~ adakah beliau jejaka idaman saya? jeng jeng jengg~



p/s : semua gamba-gamba hiasan di pilih mengikut kesukaan saya. bukan randomly okie ;) thank you kerana sudi membaca bebelan saya secara tiba-tiba ni.. ngehee~


Sekian

The End

7 comments:

  1. Kadang2 xdapat semua 10 tue...kan??ehehe... berusahalah.ekeke

    ReplyDelete
  2. aku suka laki buncit!!! hahaha..
    macam munchet aku yg skg!! ngeh2..

    ReplyDelete
  3. lAl : yeaa, memang xkan dpt punn 100% huehue~ tp at least ada juga la beberapa dr 10 tuhh. ni bru 10, sbnrnya byk lg. hahaha~

    aisha : yea! lelaki buncett comel! tp jgn terlalu buncett ^^ kena jga juga ;) buncet manja2 xpe kann. hihih~

    ReplyDelete
  4. mira...ske lempang laki comel?? bahaya ni...hee

    ReplyDelete
  5. awk tau x..kita duk tahan gelak baca post ni..adoi...budak sorang ni..hihihihiih

    ReplyDelete
  6. hahahah~lempang tuh x semestinya kat pp. kalo mane2 laki rase mcm penah kena lempang kat mane2 terutama kat bhgn lengan tuh mknanya dia comel la . hahah~

    ReplyDelete

There was an error in this gadget