Thursday, June 2, 2011

I am so TOUCHED!

Assalamualaikum orang-orang kampung! :')

Hey hey. what's wrong with you Amira?

Nothing is wrong.

Kau saje nak berdrama lebih kan. haha~




Hmm, sape penah tengok cite Leap Year angkat kening! (again?)

ahaha.



Okayh, saya yang tak reti2 nak study ni pada masa2 terluang
telah menghabiskan waktu2 yang sangat lah berharga dengan
menonton movie yang di donlod khas oleh MR.F.
Hari ni jea saya telah menonton 2 movie
yang jalan cerita lebih kurang sama yea
di mana si gadis ni bercinta dengan orang lain
end up mcm dengan orang lain pula.

faham tak?

ala, mcm kite da ada bf
tiba2 ter-falling in love dgn org laen,
macam tuh la. okayh?


Tajuk cite tu; How Do You Know dan satu lagi Leap Year. Haaa, yang Leap Year ni paling rasa macam ouch! i'm so touched okayh!










Why?

Kenapa?

Sebabnya, jalan cite ni la.
Cite ni lakonan Amy Adams dengan Matthew Goode .
Amy Adams ni ada bf yang berkerjaya sebagai cardiologist.
Biasa la, da nama pun cardiologist, so busyyy memanjang jea la kan.
One day, si Mr. Cardiologist named Jeremy bagi hadiah
as proposal utk Amy Adams ni .
Diorang getting engaged.
Mula2 Amy ni ingat
Jeremy nak proposed
utk kawen tapi
rupanya utk
engaged jea.


da la bg earings jea.
So, dia mcm sedikit terkilan sebab
da 4 years being together si Jeremy
tak
melamar dia lagi. Pelik kau cite kan cite omputih
ke bahasa melayu.
So, si Amy ni bercadang
nak melamar Jeremy ni la pada
tahun tuh , Leap Year.
Mengikut mcm myth Ireland,
mmg romantic kalau girls yg
proposed guys bila Leap Year
ni kan. So, mcm2 dugaan ..
bla bla bla.



malas nk cite panjang sgt.
Sebab rasa mcm nak taip satu cite jea.
Huhuhu.


Masa Amy nk g proposed Jeremy,
tyme tuh Jeremy ada kat Ireland,
so masa nk g Ireland mmg banyak lah dugaan Amy
ni tempuh. di pendekkan ceritaaa...
Paling sangat saya sukaaaaaa!!!!
Ada one guy ni nama Declan.
Dia tanya kat Amy
" If your house on fire and you had 60 seconds, what would u take? "

jeng jeng jeng.


Bila da hujung2 cerita,
macam Amy nak test la Jeremy ni.
So, masa party kat rumah baru dia tuh,
dia g bunyi kan fire alarm.
Dia nak tengok apa yg Jeremy
akan bawak bila ada kebakaran tuh.

Bila tengok2,
saya pun gatal jugak nak test si MR.F .
So saya pun g tanya kat dia;


Mira : Sayang, if mcm kita da kawen, then duduk kat rumah idaman pastu mcm semua barang2 kat dlm rumah tuh lengkap la seperti kediaman yang sayang idam-idamkan. Then one day tiba2 fire alarm berbunyi. Apa benda paling penting sayang akan bawak keluar selamatkan dari kebakaran tuh? Satu jea yang paling penting okayh!


Mr.F : Sayang lah!!


Mira : Siot jea, asal orang pula? (Padahal memang jwpn ni yang saya nk dengar punnn kan. haha)

Mr.F : Sebab mana nak dapat sayang lagi. (Macam menda2 lain tuh boleh beli la maksud dia)

Mira : Awww~ so sweet!

Mr.F : Okayh, orang pun ada soalan jugak.

Mira : Haa, jangan nak tiru soalan orang ehhhh.

Mr.F : Alaaaaaaa~ hahaha. Kalau sayang, mesti sayang bawak kasut2 kan?

Mira : Ishh , apa jea. mana ada!



Okayh,
memang siot dia
nk cakap saya mementing kan
kasut. Memang saya gila kan
kasut,
tapi dia tak tahu saya lebih gilakan dia
berbanding kasut -___-' So, tu la dia. I'm soooooooo touched
dengan jwpn Mr.F tuh. Siap mcm
nak nanges tau!
haha.
Terharu :P


Sekian .


ps: malas nak touching lebih2 . haha.

1 comment:

  1. hahah suweett mr. f..nasib baikkkk die jwb tu...maya sukeee amy adams =)

    ReplyDelete

There was an error in this gadget