Monday, September 7, 2009

Berbuka puasa...


Assalammualaikum !:D

ehem..ehem..Hari nih,kami sekeluArga g berbukA diluAr..hee~best la umi xyA pk aPe nAk mAsak kn..kaLo x everyday dia asek pk jeaa "aPe nk mAsak eyh aRi nih?" kiTeorg aDek berAdek pUngg xtAw da nk mKn ape sbb menU laen2 setiAp hari kaN..mmG la bestt tApi mCm sBb kDg2 tUh xde iDea..mLs nk pK jea..pApe pun,aLhamdulillah :)

hMmm,bErbAlik kepAda berbukA diluAr td..loKasi kaMi adalaH hOtel concorde di sHah alAm yea..hee~ni kAwan aYah sAye lahh yg bermurAh hati belaNja kaMi sekeluArga ^^ suNgguh sedAp dan bYk sgt makanAn @_@ smpAi mCm rSe nk aMik suMe..tP..xbAek la kN tamAk halobA..tuhAn murka :D nGee~

hmm,disebAb kn Body mAss iNdex (BMI) sAye aDalah 17 shj dimAna ianyA didAlam lingkungAn obesiTi..hukhuk~bukan bukAn..ianya linGkungAn xcuKup berAtt atAu dalam bHS asiNgnya underweight mAka...makA sAye m'Ambil kepUtusan uTk mkn byK pd haRi ini..heheheh~makA juadah2 saye pAda hAri ini aDalah hOneydew..kAmben n aYm pAnggAng,nAsi briyAni berlaukAn udAng smBal petAi,kupAng mSk aPe ntAh sAye pUn xpAsti dan jugA sedikit sAyur-sAyuran yg bernAma brocolli..^^ lpS aBes mKn sume tUhh..sAye berehAt sebentar..(aDalah dlam 5 minit...) selEpas 5 min tUh saye bercAdang uTk mAkan ais bAtu cAmpur a.k.a abc speciAl dimAna terdApat eskem perisA vanillA diatAsnya..hee~sAye hNya mKn 4 per 5 shj selebeyh nya dibiArkn begiTu shj..kerna saye xmKn isi2 sPt cincAu,kekacang dan lAen2 tuhh.hihi~mintA maAf..sAye xberniAt uTk membAzir..lUpa pulA nk bgtAw kAt org yg buAt abC tuh suH tidAk meletAkkn menda2 aSing tsebut..huhu~

jGn anda igT hnyA smpAi disiTu shj menU sAye pD haRi ini..sbAliknya...ade lAgi!semAsa sAye duK berbuAl2 dGn anAk buAh rakAn aYAh saYa..ttbA umi sAye smpAi dgN lakSa di jaRi jemArinya..hehehe~nyummyy~sAye pUn tergoDa lalu memAkan sedikit lAksa tuh (xde la sedikit spT sesudu dua..haHahah~tapi mcm nk dekAt abes gak la 1 mGkuk tuhh) paStu tuh menum bnDung sket...abes mKn jea..g tGkap2 gmbA lagi...pAstu sekiAn..perghh,ngntUk amaT!sbb da kenyAng gila..pAs nih kalo xnAek berAt xtaw la..

hMm,pAstu da aBes sume mKn2..kaMi bergerAk pulAng dan menujU ke klinik yG terletAk di setiaWangsa..piAh la nih..nk jmpA doctor sBb risAu akan mSlh kulit dimukAnya..doCtor kaT klinik tuhh bAekk!! sGt peramAh..xpnAh jmpa doCtor cmtUhh.smpAi call anK pompuAn dia smatA-mata nk tnya aPe perncuCi mukA yg anK dia guna dan nk rekOmen kn kAt piah..hihihi~pAstuh,tup tup tup da aBes da jmpA doctor dan pulang la ke rumah :D ---- THE END

No comments:

Post a Comment

There was an error in this gadget