Wednesday, October 14, 2009

beraya di rumah kak nana :)



seremban! he we come!! :D

hari ini saya prgi beraya ke rumah bekas housemate di hostel dan di rumah ilham.hmm,2 rumah ke g beraya? no no no..1 rumah jea..sbb dia org yg sama ^^ hehehe~kak nana lah gerangannya!
perjalanan ke seremban adalah lebih mudah berbanding ke hospital serdang sewaktu mengambil araa :p heheh~sbnrnya mudah jea nk ke hospital serdang tuh..cumaaa...cumaa..kami xnmpak la lorong menghala ke sana..lalalal~ :p

okiee,da amik ara,g gerak terus ke seremban..mudah jea la ke sana :D smpai2 umah kak nana,ehemm "akak xmandi lagi...korg duduk2 la makan2 kuih dulu eyhh..akak nak mandy jup" heheh~itu lah dialog yg dikatakan kak nana sebaek shj kami smpai di halaman rumah beliau.bukan kerna dia bru mangun, tapi kerna dia memasak utk kami dahulu lps mangun tido tuh,sehingga kami smpai bru la dia berkesempatan nk mandy ^^. xmgapa,saya da biasa da kakokk :p hehehe~dan masakkn kakokk mmg sedappp :q nyum nyum..rumah kak nana mmg cantik sgt! xmemerlukan eric casa impian pun..sume hasil titik peluhh ahli keluarga sndiri..dan kak nana mmg kreatif n inovatif!

benda pertama yg dilakukn apabila smpai dirumah kak nana,saya menanyakan dimana toilet :D heee~bkn sbb saye nk mandy..tp urinary bladder saye da penohh la..kena buang sket isi kandungan dia..kalo x,xleyh nak menum air vanilla coke :D ngeee~


lps kuar dr toilet,saye menuju ke ruang tamu dimana tdapat rakan yg laen..faisal dan juga ara..kami bergamba smentara menanty kak nana yg sdg bermandy :p hehehe~seketika kemudian kak nana pun tibaa...dan kami duduk2 menjamu kueh mueh rayaa :D nk deepavali da,saye bru nk beraya sakan..hukhuk~xpe..xpe..yang penting kite ENJOY!!! :D




kak nana sedang busy membuka tutup botol ara pula meletakkan ice didalam gelas ^^


kuih muih raya :)
lps mkn kueh mueh,kami makan mknn yg dimasak oleh kak nana..sedapp!! ape menu nya?hmm,menunya adalah, meat ball dan juga yong tau foo! sedapp!~jgn lupa kek chocolate~ ^^ tengkiu kakokkk sbb bwat kn kek :) sayang akak lebeyhh lahhh~! dan buahnya pula adalah buah kiwi :D class you!


da penat mkn...agk lame la juga lah lepak dimeja mkn tuh,lps satu gelas,ke satu gelas dan seterusnya sehingga 2 botol coke besar lahh habes ^^ dah mkn buat apa? hmm,buat apa lagi?bergambaa lahh..wahhh~kalo psl gmba jgn tnya byk ke amik? mmg byk lahh,kalo ari tuh smpai abes battery,kali ni smpai abes full memory carddd camera tuh! :p gila kann? yea mmg gila bergamba.dr dapur ke ruang tamu, ke halaman rumah dan juga termasuklah bilik tidur kak nana :D


heheheh~lps da penat bergamba smbg menum2 sket..heyyy,bukan minum itu menuman alcohol yea! masyaAllah..menum air vanilla coke laa :D hee~pastu mkn2 skett..pastu sehingga gitu,kami pun pulangg..hmm,mmg lame juga la melepak di sana ^^ seronok! rumah kak nana beshh,kagum..byk port nk tgkap gmba..hhehehe~ :P tengkiu kakak masak sedap2 utk kiteorg :D
okiee,tuh jea la kesah ari nih..lps blk dr umah kak nana,g anta ara blk shah alam,pastu saya dan faisal pulang la ke rumah masing ^^



--THE END--

2 comments:

  1. eyhh,kak achik :D ha'a..beshhh! nnty kak nana kawen kite serang umah dia same2 nakk? :p

    ReplyDelete

There was an error in this gadget