Sunday, October 11, 2009

i love to eat. eat. and eat!



hari niii...hari sabtu yeaa! :) yeaaaaaa... tanpa diduga mempunyai undangan ke open house umahh lin.. lin?sape tuhh? alaa,lin ank ibrahim. ouhhh...lin tuhh..boleh x,dia nk jemput org pastu msg i suh msg2 kan org yg dia nk jemputtt? ouhh,ini ngak adilll! hahaha~okayh2..xpe..munken dia busy "memasak" utk menu open house nnty..tnpa berfikir panjang,i punn tolong la msg2 kn mane2 yg mampu kann..open house umah lin nih malam..sooo,pada petangnya secara xdiduga juga,tiba2 la kan,kawan faisal ajak g open housee...yg terletak di klang lama..

ehem,dannn tanpa di duga juga kami pun g la open house terbabitt..saye makan laksaa!sedapp..encik kura2 tuh mkn bykkk! spaghetti,nasi ayam dan juga steamboat..pastu bila perut naek bisingg jea..walhal,comel jea kowt perott dia punn cam cengkerang kura2 :D hikhikhik~ :p okayh2..selesai jea abes makan,kami bergegas ke batu caves...buat apa? haihhh~kira anak tgga kat sane laaa,teringin sgt kira anak tangga kat batu caves tuhh :p haha~xde la,,kami pergi mengambil umi sayaa yg baru pulang dr open house rakannya..dan kami hntar la rakan2 umi saya dan juga umi saya pulang ke rumahh..


aikk?xpulangkah saya?bagaimana dengan kelas mengaji? hmmm..skip la ari nih..esok double kan baca ngaji tuh okayhh?next destinationnn! umahh linnnnn :D weheee~tapiiiiii..mcm xcukup org la..mazni mcm busyy n xdapat join..sarah n kak row? i xtaw laa..mereka tuh punya nombo saye kehilangan semenjak hp saye kegilaan! uhuhU~jadi sblm bergerak ke umah lin,saya dan si dia (encik kura2) menjumput rakan lelaki sayee yg bernama wan nubhan dan syafiq..heheheh mula2 g jumput syafiq dulu...lps amik syafiq,g sggah shell jup..rase spt urinary bladder dah penoHh..jadi harus di kurangkn isi kndungan nya agar boleh ditambah lagi :) jadi saye membuang urine kat toilet awam di shell..cube teka ape yang berlaku? toilet pompuan terkunciii! bukan saye yg tkunci..saye masih diluar,nk masuk toilet tapi mcm kunci..jadi saye pUnn melihat kiri dan kanan...dan terusssss...haa.ape? ape? nak kate aku kencing tepi toilet la tuhh..bukan la...saye trusss masuk toilet lelaki..gagag~mujur xde org didalam toilet..lalu saye pun segera kunci pintu dan melepaskan hajat yg terpendam..lega rasanya..kemudian bla . bla . bla . g amik wan nubhan dan gerak ke umah linn..


sampai umah lin cousin saye bernama din suda ada disana..tapi dia xjmpa lin lagi..segan kowtt :p heheh~jadi kami bersama2 jmpa lin..dan kami lepak di umah kakaknyaa.dann..hukhukhuk~lin cakp selagi blom kul 12 kami xboleh pulangg..jadi apa lagi kami no hal.lepak jea la..dan makan2 of coursee~saye mkn nasi briyani jea..erk,betol ke nasi briyani tuh?saye ni kurang arif jenis2 nasi di malaysia nihh..nasi minyak lah,nasi kandaq la, nasi dagang la, nasi kerabu,tomato dan laen lagi..mmg sukar la nk igt perbezaan dia ^^ kate suka makan nape xigt pula? hehehe~bukan ape..saye suka mkn mknn yg disedia kan..ttg buat membuat dan name2 mknn,mmg xsuka la nk igt..hahahah~dan yeahh! encik kura2 saye mkn bykk! nak tahu x menu yg dia mkn? nasi briyani,mee ape ntah name dia (spt yg saye ckp td,saye mmg xsuka nk igt name mknn..kan terdapat byk jenis mskn ttg mee..mee goreng,mee soup, mee kari dll yang saye xpasti ) dan juga nasi impit bersama kuah kacang! hikhik~comel taw..perowt da penoh smpai nk pecah dia ckp..ouh yea..da la sblm kami bergerak ke open house nih dia da mkn siap2 kat umah nasi yg dibeli dimamak stall.mase lps amik saye dirumah punn kami g mkn mcd..fuhhh~makannn jea la aktiviti ari nihh.xdapat bayangkan mase depan bersama encik kura2..musti saye akan jd puan kura2..dimana terdapat cengkerang yg bulattt tumbuh ^^ .. okayhh,cukup pasal menu..


hmm,aktiviti kami di umah linn sehingga lewat malamm seperti biasa,



1. bergamba. sampai2 jea bergamba dulu..tuan umah sedang sebuk menyiapkan mknn..bila dia tahu kami bergmba jea dia menjerit dr dapor "woii,sampai ati korg bergamba dulu xtggu akuu" hahah~sorryy :p


ni dia menu utk kami berenam :)

2. makan2. heee~menu2 yg terdapat adalah, nasi briyani dan ayam kurma kowt! (xtaw la ape name ayam tuh..hukhuk..) mee ape ntah (sekali lg mmg saye xtaw name mee tersebut ^^') , nasi impit dan kuah kacang, honeydew~my feberet fruit! dan juga adalah kueh muehh,kek lapis johor ^^ sedappp taw kek tuh dan chocolate! ;) opps lupa pula air..air sirap! :D
3. gelak2. xkan la nk serious jea kan..kami bergelak ketawa bersebab..kalo x bersebab mcm gila jea..hikhik~adalah kesah2 yg mencuit hati.. ^^'

4. bergamba. uiks? bergamba lagi? bukan td da bergamba ke? hahah~yeaa..ape salahnya tgkp gmba kali ke 2 :) gmba mase makan pula ^^

5. gelak2. hahahahhhahah~kenape eyh bergelak ketawa?xigt puncanya..tapi seingat saye mmg ade aktiviti nihh..betul..xtipooo.. :D
6. bergamba. lagi? yelahh..da lps makan2 tgkap gmba la pula kannn.eyh..ade2 jea lahhh.


7. gelak2. yeaa gelak sebab adalah rakan2 nih buat lawakkk..kentut jea .. boleh pula buat lawak mse nk tgkp gmba..tuh kowt punca kami bergelak ketawa.. lucu2..

8. bergamba. heheheh~akhirnya kegilaan kami terserlahhh..kami bergamba lagiii! mmg selagi batt camera xabes bergambaa jea la kamii!smpai la batt tuh abes...serious! mmg batt camera tuh da abes selepas beberape ketika..hukhuk~

9. gelak2. heheh~saye xpasti la bergelak ketawa ttg ape..munken psl ade mainan kaler hijau yg terdapat dirumah lin tuh rasenya punca pergelakan kami ^^' atau pasal watson nyambek yg dah bersara pastu sekarang mbuka watson's di serata pelusuk negeri :p

10. bergamba. tadi kate batt da abes...yea la..mmg batt camera da abes..tapiii..batt phone maseh adaa! ahahah~kami meneruskan aktiviti dgn bergamba mengguna kn handphone pula..bila phone syafiq da full of memory..adoii~memory card kechikk! kami bergamba mggunakan handphone lin pulaa! hahahah~macam2 kan? :D
11. balik. cukup la tuhhh..sampai bila aktiviti harus berulang dan bersilih ganti..seperti cindarella..apabila hampir kul 12 kami segera mengundur diri dan pulang ke rumah masing2 :)
mane gamba2 yg kami tgkapp? haaa~nnty la..mlm ni akan di up date semula blog nihh..gmba berada ditangan org laen ^^ okayhh?tungguuu~


--THE END--

2 comments:

  1. astaga.. banyak sungguh kalian makan. saya yang baca nie pun tiba2 rasa kenyang. Hehehehe=p

    ReplyDelete
  2. hehehe~kan? sehingga sekarang saye kenyangg jea rasee ^^

    ReplyDelete

There was an error in this gadget