Friday, November 12, 2010

Diri saya Part 1

Eyooo!~
Hai awak-awak semua. Baru je tadi saya post entri. Tetiba nak post lagi?? Aktif betul berblog di bulan November ni yea nokk. Mana tak nya, takud lepas ni tak ter-post post entri macam mana? Kenapa berkata begitu? haa, sebab saya akan start bekerja next week! So, takud la busy kan. Di mana? Nanti-nanti lah baru cerita yea. Eh, da abes belajar ke? *kedengaran suara2 halus berkata* err, untuk 1st degree ni sudah. Tapi, saya akan smbung lagi blaja dalam next year munken. so sementara itu, mari bekerja! Duduk rumah , tido, makan jea keje bosan tau! Duit pun xdapat. hehe. Sudah2. Entri kali ni, saya nk cerita sedikit tentang diri saya :) Yea, bagi yang da mengenali tuh, bagus la, tapi munken tidak semua anda tahu tentang saya kan? Nak-nak yang xreti-reti nak memahami diri ini. Waahh~ :P Hahaha, pada yang x mengenali, pastu sebuk buat2 kenal mengata sume, hentikan lah. mehh saya cite sikit sebanyak tentang diri saya mehhh. :)

Nama saya Izzatul Amirah bt Ahmad Mazlan. Panggil je Mira yea. Amirah pun boleh. Izzatul? hmm, jarang sungguh org nak panggil saya dgn nama Izzatul. Tapi, ikut suka la. Asal nama saya, saya sahut jea cabaran anda *tiba-tiba*


Haha. Okayh, pada tahun ini, 2010 saya berumur 23 tahun yea. Memang la nampak muda, tapi betul, umur saya 23 tahun. buat apa nk tipu. Haha. perasan kau. Kadang2 jea nampak muda. bila x make-up. Bila make-up, matang sekali rupa ku. Okayh, saya lahir pada 7 februari 1987. Da tahu birthday ni, jangan lupa sediakan hadiah. HARUS! ngeh3~ So, saya berbintang Aquarius. Macam lah cool kan? tapiii? tidak la cool mana. HOT adalah. Woi, bukan HOT macam Jessica Alba ke apa. Kau orang ni, asal ayat macam memuji diri jea kau org tido. sampai hati. Maksud saya di sini macam hot-tempered la. ada FAHAM? haaaaaa, x caya? tengokk! ada yang x pernah kena marah tuh, kata la mcm x caya kann. Cuba tanya sapa2 yang pernah kena marah. Nak-nak si Sofia tuh. Kata orang panas baran lah bagai. Mana ada okai. Marah bersebab tauuuu. You ingat I xde keje nak marahhh jea memanjang? Betul tak Faisal?? Ngeh3~ Saya ni duduk di Kuala Lumpur. Kalau org2 muda cakap apa? Key-Ell? Mengada lah. KL sudah. Dari kecik hingga sekarang memang KL sahaja memanjang. Keluarga atuk belah umi kat area Selangor, yang belah ayah kat KL sahaja. Kalau raya, dulu2 jea ada balik kampung. Tuh pun Selangor dekat sangat. sekangkang kera orang kata kann. Sekarang, bila atuk da meninggal belah umi tuh, memang jarang sangat2 la menghala ke Selangor tuh. Raya pun kat KL . Dekat sangat rumah nenek *saya panggil nenek KL ni mak* dengan rumah saya. Macam jalan kaki 5-10minit boleh smpai da kot. Walaupun begitu, x kuasa i nak jalan kaki. Haha. Naik kereta walaubagaimana pun, melainkan terdesak. Haaaa, nampak tak? nampak x di situ ada perangai malas nak exercise? Nampak kan? Dah tahu kan saya bagaimana? haha. tuh la. saya bagi tahu cara tersirat. Harus lah teliti :D

duLu saya sekolah tadika Al-Ansar kat Taman Permata tuh. Pastu sekolah rendah dekat SK Taman Permata dari darjah 1 sampai darjah 5 sekerat. Boleh x sampai darjah 5 sekerat jea? haa, faham-faham laa yea. saya ni org susah. xmampu nak sambung pengajian lagi. nak nak time tuh ekonomi negara kita tengah jatuh. tahun 1998 kalau x silap saya. haihh. anda di tipu . hahaha. tengok! nampak tak? nampak tak? saya tak sampai hati nak tipu, mesti lambat laun nak bagitahu juga saya tipuu. hahah, ye lahhh tuh kan. okayh, lepas tuh... masa darjah 5 sekerat tuh, saya pindah sekolah sebab ada masalah disiplin. saya ni nakal orangnya. suka baling-baling kapur kat cikgu masa dalam kelas. suka buang sampah merata-rata. tuh yang sampai kena pindah sekolah tuh. Percaya tak? Percaya ke tak niiii? haaa, kena tipu lagi! Saya pindah sebab pindah rumah masa tuh. Saya smbung sekolah kat SK AU Keramat. Sampai la abes darjah 6 sume kannn. Masa sekolah dulu saya selalu datang lambat. Nak-nak masa darjah 6 tuh sekolah pagi. Pastu masa tuh pindah rumah lagi kat Taman Permata, nak ke AU Keramat memang jauh la kan. tapi x la jauh mana. cumaaaaa... saya jenis susa nak mangun pagi, nGeh3~ so, selalu sangat la datang lambat.

Then, sekolah menengah pulaaa. Sepatutnya la kan, saya sekolah kat SMK Tun Hussein Onn kat Jelatek tuhh. Mak aihhh,jauhhh okayh dari rumah. xkan nak peristiwa sekolah rendah selalu datang lambat berulanggg? So, seminggu je la sekolah kat situ, pastu pindah g SMK Wangsa Melawati. Dulu kaler pink tepi highway tuhh. Sekarang da tukar warna, xbest betul. Dah xde da identiti sekolah pink. even i x suka pun kaler pink, tapiii sekolahh i cantik kaler pink tawww! Saya sekolah SMKWM ni dari form 1 sampai la form 5. Masa sekolah menengah ni, memang tidak berpeluang nak datang lambat sebab jadi pengawas. pernah la sekali dua datang lambat, tapi bukan sengaja punnn. Better late than never kan? Pandai la kau. Nak selit gamba masa sekolah dulu banyakkk. tapi kena scan dulu. Memang sangat lah malas yea adik2. Pastu, masa sekolah pagi, hooooooi, rumah sgt dekat dgn sekolah. Tak la sedekat depan rumah or belakang rumah ke apa, tapi dulu masa form 4 sampai form 5, g sekolah naek van pak cik tuh. memang saya dan beberapa rakan yang naik van tuh la orang pertama sampai! orang pertama yang jejak kat sekolah tuh pagi2 buta. memang berkaliber la mak kata ni nokkk. Masa balik sekolah pula, mak laaaaa orang terakhir balik okayh! Kalau sesi pagi abes kul 1:40pm, van tuh datang kul 2:30pm. menyirap i tauuuu. Xpe la, dulu xde pk menyirap ke apa. tapi, memang penat la. dengan nak tuiyion bagai. ada sekali tuh dlm kelas tuition i tido baikkkk punya! dah la duduk barisan depan, time tuh subject Chemistry okayh. Cikgu dia pula mengajar memang la okayhh, cuma terlalu manja sangat cikgu tuh. I pun macam orang mengantuk di dodoikan lahh. tak tahu dia sedar ke tak i tido :P yang pasti i terkejut bila dia tanya soalan kat kelas.

haih~ memang kenangan lahh semua tuh. Teringat lagi masa form 2. Meskipun saya pengawas, dah pulak tuh kelas 2 Bestari kelas budak2 Bestari kononnya *yang lain bestari la, saya jea sesat* Saya dan rakan-rakan pengganas pengawas yang lain amat nakal. Dengan Sarah, Rohaillah and Kee Aun. Memang masa cikgu tak da, keluar la tanduk , segala. Masa akhir tahun, biasa lah kan kanak2 riang seperti kami. orang main baling-baling tepung, kau pun nak merasa. Tak padan dengan pengawas okay. So, Sarah dan Kee Aun sebagai org yang supply tepung, kami bermain-main tepung di dalam kelas. baling sana-sini. Tak sangka okayh, munken ada pelajar yang jeles x pun yang berdendam dengan kami si pengawas ni , report kat pejabat. Lalu, bergema la sekolah dengan pengumuman "SEMUA PELAJAR 2 BESTARI, SILA KE PEJABAT SEKARANG!" masa tuh da petang2 sgt masa terakhir nk balik dah. pelajar2 lain kena beratur kat dewan terbuka untuk tahu kelas tahun depan kan. Jadi kami sekonyong-konyong bergerak ke pejabat. MALU? jangan cakap la. selalu nama2 budak nakal je kena panggil, ni siap nama kelas kau! Sian cikgu kelas kami . Sape ntah saya x ingat. hukhuk~. Masa kat pejabat tuh Pn.Sabariah dah siap pegang rotan. Mengerikan okayh. Pastu, KEE AUN seperti sudah tahu mengapa kami di panggil bersuara "Cikgu, bukan semua terlibat. Mereka yang lain tidak bersalah" (lebih kurang macam tuh la kan ayt dia.) Demi membela nasib yang tidak bersalah, Kee Aun bg tahu awal-awal. So, cikgu lepas kan la sape yang x bersalah tuh. Tragisnya. yang tinggal Kee Aun, dan 3 org pengawas iaitu saya, Sarah dan Rohaillah. Faham2 la yea korang apa yang terjadi bila da siap rotan di tangan cikgu.


Saya di pecat dari menjadi pengawas?? Oh tidak! Saya memang nk letak jawatan memandangkan tahun depannya nk PMR, namun EN.ROSLI x bagi lah pulaa kan . So, jadi jeaaa la pengawas sehingga abes sekolah. Masa form 3 punnn, org sibuk2 study, still lagi perangai nakal2 manja tuh ada taw. Buang kertas dlm beg kawan la. Buat nota, tampal kat belakang org la. macam lahhh. Haiiii~ nostalgia. Rendu sungguh!

Kenakalan saya sebagai pengawas tidak habis di situ. Masa form 4 n form 5 ada kenalan Syafiq dan Wan menjadi mangsa April Fool saya. Eh, saya bukan nakal seperti ponteng sekolah, merokok , melawan cikgu ke apa tau. ni nakal2 di kalangan rakan2 jea. Heheh.~ Boyfriend saya Faisal yang sekarang ni pun dulu pernah di buli oleh saya. :D Saya kurang ingat sgt, tapi Faisal asyik ckp jea dulu saya selalu buli dia. Nampak sgt mcm2 benda / banyak org da saya buli sampai x ingat dah kannn.

So, ni part 1 tentang saya. banyak lagi nii nak cerita. Nantikan part 2.Sekarang nak mandi dan bersiap untuk mengaji :)




p/s: kenangan paling seronok adalah masa sekolah. Kalau boleh kembali ke masa dulu, saya nk kembali ke sekolah rendah masa darjah 6 supaya boleh terus kembali ke sekolah menengah balik :D hehe.

2 comments:

  1. ye mira. awak mmg selalu lewat ke kelas mase darjah 6. puan zaleha panggil awak ratu lewat. ingat tak? huuhuhuhuhuhuhu

    ReplyDelete
  2. hahaha. tuh la. ingat2. "ratu lewat". rasanya kalau bdk2 kelas tak igt kite tapi ckp "ratu lewat" mesti dorg igt kott. haha.

    ReplyDelete

There was an error in this gadget